Руски военни са обвинени в масови екзекуции на пленени украинци

Ебийствата и изтезанията на затворници не са случайност
13 окт 2024 18:45, Нели Христова
253
Руски военни са обвинени в масови екзекуции на пленени украинци
Снимка: БГНЕС

Руски войници са застреляли девет украинци, които са се предали в района на Курск, твърди украинският проект DeepState, позовавайки се на източници от украинските въоръжени сили. В подкрепа на това проектът публикува снимка, на която уж екзекутираните войници лежат по бельо с лицето надолу към земята.

Пенниците са били оператори на безпилотни самолети. Те са били застреляни на 10 октомври близо до селището Зелени Шлях. Те били принудени да се предадат, след като им свършили мунициите.

Руските войски бяха обвинени два пъти през последния месец в масови разстрели на украински войници, които са се предали. На 1 октомври каналът Telegram Matt SF публикува видеозапис на убийство, за което се твърди, че е станало на 30 септември близо до Николаевка и Сухой Яр в Покровска посока на Донецка област. Също така беше съобщено, че каналът се е сдобил с прихванат разговор, "в който руски военнослужещи говорят за разстрела на 16 украински войници, които се предадоха".

"Публикуваното видео показва как под контрола на врага пленени военнослужещи от украинските въоръжени сили напускат горска плантация. След като се строиха, окупаторите умишлено откриха огън по тях, за да ги убият. Ранените, които дадоха признаци на живот, бяха довършени с стрелба картечен залп от упор", се казва в съобщението на Главната прокуратура.

"Това е най-големият известен случай на екзекуция на украински военнопленници на фронтовата линия. И това е още едно доказателство, че убийствата и изтезанията на затворници не са случайност, а целенасочена политика на руското военно и политическо ръководство", каза Главният прокурор на Украйна Андрий Костин.

В началото на септември CNN публикува две видеозаписи, показващи как руски военни стрелят по украински военнопленници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още от Русия
Русия на Путин: 50 нюанса на мълчанието
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
1
 
7
 
! Отговори
Ви преди 5 дни
Айде бре пък и от кого са обвинени от баш просяците на света .То да не е игра ,до последния укропитек.
173
1
 
8
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 дни
Хохлите избиха над 20 хиляди човека при бомбардировките в донбас между 2014 и 2022, тези военни престъпления трябва да бъдат сурово наказани ;) !!!
172
0
 
8
 
! Отговори
байХ преди 5 дни
много се кефя когато мишките зоват за война,е ми на война като на война,тотална дезинформация,видяхме Бутча и Сирия,киното работи Мишоците изпълзяват от дупките
171
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
не им е за първи път на руснаците да избиват украинци, а гладомора?... истински геноцид! заради тези варварщини заслужават да се разпаднат!
170
10
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 дни
тъпотероруската армия е на злото! НИКАКВО ПРЕДАВАНЕ, БОРБА ДО ПОСЛЕДНО!
169
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Razстреляните по бели *** не ни ги показват на снимка за да невидиме как сасеизпонасралислайнаотговнянитеизпражнения. СлаваУрина СлаваКенеф
168
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До 169Русия е непобедима.Хитлер и Наполеон горазбраха по трудния начин///Я,ми посочи поне една битка спечелена от Русия срещу Наполеон.
167
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Най-добрата русофобска пропаганда е по руските тв и руските zблогери и военкори,които толкова са се самозабравили, че не се усещат, че злепоставят,, Руский мир",Насилствено изселване,,, арестуване на апартаменти",в Донбас, над 100хил.!!!Унищожение на градове, а военкора, гордо заявява ний так воюем всьо снесьом. и т. н.
166
8
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 дни
Обикновен фашизъм.
165
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Путлерските *** ще бъдат изтребени, Бог ще накаже тези псевдо-християни и псевдо-славяни!! У.р.о.д.и
164
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Всъщност какво правят украинските бойци в Курска област, припомнете ми. Отбраняват родната земя /подарена от руснаците/, бият се за някаква изключително благородна кауза, на курорт са? И какво очакват в отговор?
163
7
 
9
 
! Отговори
Щирлиц(таен агент) преди 5 дни
Русия е непобедима.Хитлер и Наполеон горазбраха по трудния начин.Зелю обаче не го проумява.Ако след Путин дойде някой нервак,Украйна просто ще изчезне от картата.Дано не се случва.България също е цел с натовските бази в моята Родина.Ако имате имоти близо до базите,продавайте.Цените ще продължат да се понижават.
162
2
 
15
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 5 дни
Злите езици говорят, че украинските бойци в Донбас ги пленяват и после разменят а тези бойци които са в Курск ги нулират дори и да се предадат, защото за тези в Курск се смята че са отишли там като доброволци по собствено желание, а тези в Донбас по принуда след мобилизация.
161
3
 
9
 
! Отговори
Bond преди 5 дни
Щом Heлa Pистова цитира укропски източник - значи е вЕрно! Смеееех!
160
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Руснаците това, руснаците онова...А украинците изворна вода ненапита, особено бандеровските фашисти.
159
2
 
7
 
! Отговори
Одобрявам преди 5 дни
Но не обвиненията
158
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До 162 Е, й какво и Израел е като Русия.Нетаняху се учи от Путин, но и на двамата няма да излезат сметките.
157
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
През август Украйна плени в Курско над 100 руски войници, но понеже укрите са цивилизовани и човечни след няколко дни пусна всички да си ходят. За съжаление на тях в Русия срещу повечето са заведени дела за предателство и дезертьорство.Това е ,, Руский мир" нямащ нищо общо с човечноста.
156
2
 
9
 
! Отговори
999 преди 5 дни
Обвинения в нарушаване на Женевските конвенции.Друга новина от деня : ,,Многонационалните мироопазващи сили на ООН в Ливан съобщиха,че два израелски танка са настъпили в тяхна база днес ,като са съборили главния и портал" - предадоха Ройтерс и Франс прес.Израел потвърди случая и изисква ООН да оттегли мироопазващите контингент.Хайде сега да поплачем за ,,международния ред,основан на правила"
155
4
 
8
 
! Отговори
да преди 5 дни
разбраха го руснаците - без пленници. живия украинец е бандит.