Руски военни са обвинени в масови екзекуции на пленени украинци

Ебийствата и изтезанията на затворници не са случайност
13 окт 2024 18:45, Нели Христова
253
Руски военни са обвинени в масови екзекуции на пленени украинци
Снимка: БГНЕС

Руски войници са застреляли девет украинци, които са се предали в района на Курск, твърди украинският проект DeepState, позовавайки се на източници от украинските въоръжени сили. В подкрепа на това проектът публикува снимка, на която уж екзекутираните войници лежат по бельо с лицето надолу към земята.

Пенниците са били оператори на безпилотни самолети. Те са били застреляни на 10 октомври близо до селището Зелени Шлях. Те били принудени да се предадат, след като им свършили мунициите.

Руските войски бяха обвинени два пъти през последния месец в масови разстрели на украински войници, които са се предали. На 1 октомври каналът Telegram Matt SF публикува видеозапис на убийство, за което се твърди, че е станало на 30 септември близо до Николаевка и Сухой Яр в Покровска посока на Донецка област. Също така беше съобщено, че каналът се е сдобил с прихванат разговор, "в който руски военнослужещи говорят за разстрела на 16 украински войници, които се предадоха".

"Публикуваното видео показва как под контрола на врага пленени военнослужещи от украинските въоръжени сили напускат горска плантация. След като се строиха, окупаторите умишлено откриха огън по тях, за да ги убият. Ранените, които дадоха признаци на живот, бяха довършени с стрелба картечен залп от упор", се казва в съобщението на Главната прокуратура.

"Това е най-големият известен случай на екзекуция на украински военнопленници на фронтовата линия. И това е още едно доказателство, че убийствата и изтезанията на затворници не са случайност, а целенасочена политика на руското военно и политическо ръководство", каза Главният прокурор на Украйна Андрий Костин.

В началото на септември CNN публикува две видеозаписи, показващи как руски военни стрелят по украински военнопленници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още от Русия
Русия на Путин: 50 нюанса на мълчанието
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
2
 
4
 
! Отговори
САЩисан вие на луна преди 5 дни
До Анонимен 201 двукрак к0зяшки лаврак...Простотията няма почивен ден
193
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Наемниците се ликвидират незабавно и безмилостно. Второ агресора украйна не е обявил война че да има военнопленници. Никой наемник няма да се върне жив от Курск освен по чудо ако оцелее.
192
8
 
20
 
! Отговори
Хари преди 5 дни
Пак ли с тези миризливи партенки и лъжи? В Курска област от Украинска страна навлязоха основно наемници - от САЩ, от френския легион, поляци, германци, словенци... Съставът на навлезлите е над 80% наемници и незначителен процент украинци използвани като слуги. Въоръжението на навлезлите е 100% от НАТО и няма дори един украински/руски патрон. По НИКОЙ ЗАКОН живота на наемниците НЕ Е ГАРАНТИРАН. Напротив, те имат статут САМО на ПРЕСТЪПНИЦИ и биват ликвидирани незабавно.
191
6
 
11
 
! Отговори
Иван Грозний преди 5 дни
Те не са пленници,защото служат на укрофашиста и гнусен евреин.На морето е пълно с украински джипове.Да бягат у нас и Тагарев всяка сутрин ще им прави попарка и ще им пее песни за Днипро а те по братски ще му правят масаж по пъпа...отвътре.За благодарност.Укрите не са хора и затова гадът Шикългрубер едно време направи най- много укросапун.
190
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Значи според копейките колхозниците могат да екзекутират християни военнопленници след като точно колхозниците нахлуха в суверенна държава но когато израелците екзекутират ислямски терористи, които нахлуха в Израел, копейките започват да мучат. Кога прегърнахте корана е копейки? Или викате днес сандвич от пасольството, утре дюнер от *** към минималката и така се оцелява в ЕС Иначе, трябва в пРосията, а там мизерията се нетърпи още повече
189
8
 
2
 
! Отговори
До Интересно преди 5 дни
откак путин целува корана
188
5
 
14
 
! Отговори
Фитока преди 5 дни
Особености на руския етнос.Наполеон влиза със 600000 Великата армия на 24 юни 1812,а през ноември се изнизва с 9000 край Вилно.Липсват 591000 души.
187
6
 
19
 
! Отговори
мнение преди 5 дни
След като украинците и полските наемници убиват цивилни и ги запалват в къщите им какво да се очаква? Освен това има заповед влезлите на руска територия да излизат само в ковчези. Ако има други мераклии да си помислят...
186
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Никога Московията не е отхвърляла татаро-монголското владеене ,то е още там .Постепенното осядане и създаване на семейства с жени от угро-финските народи отслабва централната власт и тя се превръща в няколко държавни образувания.Получава се така че наследниците на някогашният войнствен, жесток народ воюват между себе си и вече с други мотиви и амбиции . Това са те днешните убийци на пленници.
185
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Наполеон влиза в Русия, защото РА участва във всички коалиции срещу Франция и се готви за нов поход, въпреки, че преди това РА е разгромена на 2 пъти във Франция. Апропо чий го търси руский солдатин в Централна Европа през 1805 и 7.Наполеон не губи и едно сражение в Русия.Гони РА, а тя се спасява с бягство.Накрая Наполеон се отегля, но армията му е изтощена. Прословутият " контранаступ" е измислен преди 80год.. До тогава никой в Русия не говори за страховит,, контранаступ" разгромил френските
184
11
 
3
 
! Отговори
тоти преди 5 дни
ПУТИН ВЕЧЕ Е ИЗВЪН КОНТРОЛ !!ПОЛУДЯИЯ И ПИЯНИЯ СА ЕДНО ЗЛО !!
183
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Пораженията от тази война къде са най-много, не срванимо повече с други части на Украйна? Еми, в Източна Украйна, където %на руснаци и рускоезични е най-голям. Крепости на проруските партии, където на митинги се развяваха руски знамена и викаха,, Расия! Сега градовете им са разрушени, населението прокудено, а мъжете са доброволци във ВСУ и най-върлите русофоби и бойци в ВСУ.И всичко това благодарение на стратега-геополитик, таксиста-танкист, шахматиста-хокейст и баскетболист тавариш Путягин.
182
9
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 5 дни
Поредното доказателство,че Русия се населява от диваци.Съседните на Русия държави трябва да направят високи и здрави огради и да не допускат тези варвари в цивилизацията.
181
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
В Курск украинци и поляци разстрелваха мирното руско население. Путин им даде възможност да се предадат, а за всички, които решиха да продължат агресивното нахлуване на руска земя, предупреди - пленници в Курск няма да има. Да не се жалват сега.
180
2
 
12
 
! Отговори
да бе преди 5 дни
По еврейските стандарти не е масова.
179
9
 
7
 
! Отговори
Интересно преди 5 дни
Само не разбрах как русофилите, станаха ислямисти???То реално, едно голямо петно в нашата история именно Възродителния процес, бешв продиктуван от Москва! Как изведнъж станаха, такива радетели на радикалния ислям? Луда работа!
178
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Лош чичко Вова, лош. И по две украинчета на закуска хруска.
177
1
 
16
 
! Отговори
стига бе преди 5 дни
Около Курск руснаците не вземат пленници. Укрофашистите бяха предупредени.
176
1
 
18
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 дни
9 души-масов разстрел?Нетаняху се смее!
175
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Е не случайно колхозниците са обявени за терористична държава барабар с ботоксовото жуже