Рядка ракета е използвана за ударите над Украйна

Forbes: Нападението струва $200 млн. на Русия
9 юли 2024 10:21, Инна Ангелова
193
Рядка ракета е използвана за ударите над Украйна
Снимка: ЕПА/БГНЕС

За смъртоносната атака над Украйна на 8-ми юли е използвана много рядка руска ракета, а именно 3М22 "Циркон“, съобщиха руски медии.

Използването на такова оръжие "може да показва желанието на руските окупатори да ударят определен обект с много голяма вероятност“, се казва в материала на военно-политическия коментатор Александър Коваленко, публикуван в руска медия.

Експертът обръща внимание, че по време на атаката за първи път от края на лятото на 2023 г. руснаците са използвали повече крилати ракети "Калибър", отколкото Х-555/101.

"Също така трябва да се отбележи, че компонентът на дрон камикадзе Shahed-136 отсъстваше по време на дневната атака, въпреки че преди това те винаги са придружавали комбинираните ракетни удари“, добавя анализаторът.

На 8 юли руснаците нанесоха мощен ракетен удар по Украйна – включително Киев, Кривой Рог и Днепър. В столицата на Украйна бяха ударени редица обекти, включително детска болница "Охматдит“ и частна клиника. В резултат ударите има десетки жертви и големи разрушения.

Руснаците са изстреляли 38 ракети от различно базиране в Украйна - наземни, морски и въздушни, сред изстреляните оръжия са 14 "Калибър", една "Циркон" и 13 крилати ракети Х-101.

Украинските войници обявиха унищожението на 30 руски ракети. Според Forbes Русия е похарчила около 200-250 милиона долара за вчерашната атака.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още по темата: войнанападениеракети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
0
 
0
 
! Отговори
Типично за журналята преди 1 месец
И вболницата случайно се оказали бая висщи пагони от страни, неговорещи руски език! Публикувайте имената им, за да окажем помощ на роднините им, да знаят, че са умрели за демокрацията!
164
0
 
0
 
! Отговори
ПЕНКО преди 1 месец
КОЙ ОПРЕДЕЛЯ -КОЕ -КОЛКО СТРУВА ПО СВЕТА ???????
163
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ракетата е много рядка, била произведена в няколко бройки за военния парад в Москва,, иззета е от частната колекция на руски олигарх.
162
0
 
0
 
! Отговори
Кондьо преди 1 месец
Пак лъжа!Ракетата е рядка и я няма на въоръжение в Русия!
161
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен152 руска им работа Z от зомби а другата половина от свастиката са я откраднали
160
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
руските варвари извършили това ще бъдат обесени за такова престъпление няма давност
159
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вие се самозабравихте,товарищи. Удариха 3 града.Общо по данни на МВР в резултат на руски обстрел в Киев са загинали 29 души, четирима от които са деца. 117 души са ранени, 10 от тях са деца. В цяла Украйна вчерашната масирана руска ракетна атака уби 38 цивилни и рани 190. Защо смятате,че хората ще четат само руски новини? Срам за терораша,срам и за вас, мусора московские
158
3
 
7
 
! Отговори
Конфуций преди 1 месец
Днес по Евронюз самият Зеленски каза че имало спекулации че болницата била ударена от ракета Пейтриът, дори имало качени видеа. Щом Зеленски се принуждава лично да отриа значи е ИСТИНА.
157
4
 
5
 
! Отговори
Копейкин преди 1 месец
Ами като не им давате да крадът перални и да отвличат деца за еничарския корпус, ще изстрелват ракети. Не че ще прокопсат, ама ей тъй - руснака може три неща, да се напива, да не се къпе и да воюва. Ако се вярва на Дарвин и те някога ще станат хора
156
3
 
3
 
! Отговори
Дичо преди 1 месец
Да се целят в джуджето ботоксово. Само така ще се освободи Украйна и Русия.
155
6
 
3
 
! Отговори
Рускиня преди 1 месец
Смъртт за руския окупатор. Тор за Украйна ще станата всички пияници.
154
2
 
4
 
! Отговори
Време е Запада преди 1 месец
Изт....рес..къл да си събира всички ук...ропит еци и да си ги праща в Укропия за да си я защитават!!!!
153
6
 
9
 
! Отговори
Рядка преди 1 месец
Укрофашистка ракета е ударила детската болница !!! Стига ПРОПАГАНДА И ЗАПАДНА ПОВЪРНЯ СРЕЩУ РУСИЯ,ДОКАЗАНО РУСИЯ НЕ СА ИЗТРЕЛЯЛИ ВЪПРОСНАТА РАКЕТА,А АМЕРИКАНЦИТЕ СА НАГЛАСИЛИ НЕЩАТА ЗА ДА ПРОВОКИРАТ РУСИЯ!!!ЛИЧИ ИМ,ЧЕ ЛЪЖАТ ОТ 100 КМ.НЕОФАШИСТКИТЕ ***.РУСИЯ НИКОГА НЕ Е СТРЕЛЯЛА НА ПОСОКИ,ЗА ДА УБИЕ ЦИВИЛНИ.*** ПРОСТИТЕ ВИ БУСТЕР МОЗЪЦИ МАЛКИ КОЛКОТО ОРЕХ ДО ТОЛКОВА ВИ СТИГА АКЪЛА,ЧЕ ДА ВЯРАВАТЕ НА ТАЗИ ЗАПАДНА ВОНЯ!!!ЗАПАДА Е ЕДНА ОГРОМНА ЛЪЖА ,ДОКАЗАНО!!!
152
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бобик май не е чел руски вицове. Взема го насериозно
151
2
 
7
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
До Анонимен "Икономическите санкции не са страшни за Русия,защото тя няма икономика" Само един факт за размисъл. В РФ има поне 8 предприятия които да произвеждат различни по клас стругове(естествено с компютърен контрол) включително уникални мастодонти. За производството на МС-21 са произвели струг с 5 степени на свобода с размери превишаващи най-големия елемент на самолета - полукрилото. Тоест слагат крилото в машината и компютъра почва да обработва(дупчи, шлифова...) цялото крило наведнъж.
150
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
До Анонимен 152 - Z; V; |; O; >; <; >>; <<; и други символи които ми е трудно да ги напиша с обикновена клавиатура се наричат ТАКТИЧЕСКИ ВОЕННИ ЗНАЦИ!!! В тях няма никакъв политически смисъл. Избират се подобни символи основно които добре се виждат в уредите за нощно виждане и още по-добре в оптически уреди - Това е ОСНОВНО ИЗИСКВАНЕ. БЪРЗА И НАДЕЖДНА ИДЕНТИФИКАЦИЯ!
149
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия не е похрачила и стотинка ... Тези неща са вече платени и не са на кредит.
148
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И откъде се взе тази буква Z? Ами това е първата половинка на свастиката. А къде е втората половинка? Е, ти не живееш ли в Русия? Гепиха я
147
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Стар емигрант руснак пита прясно пристигнал: вие за ПМЖ(постоянно местожителство) ли сте? Не, ДПЖ. Какво е това? Докато Путин е жив
146
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Росгвардията пише писмо до Путин да пусне всички опозиционери от затвора. Защо? Ами така ще има митинги. И какво?По-лесно ни е да бием жени,отколкото да воюваме в Украйна