Рядка ракета е използвана за ударите над Украйна

Forbes: Нападението струва $200 млн. на Русия
9 юли 2024 10:21, Инна Ангелова
193
Рядка ракета е използвана за ударите над Украйна
Снимка: ЕПА/БГНЕС

За смъртоносната атака над Украйна на 8-ми юли е използвана много рядка руска ракета, а именно 3М22 "Циркон“, съобщиха руски медии.

Използването на такова оръжие "може да показва желанието на руските окупатори да ударят определен обект с много голяма вероятност“, се казва в материала на военно-политическия коментатор Александър Коваленко, публикуван в руска медия.

Експертът обръща внимание, че по време на атаката за първи път от края на лятото на 2023 г. руснаците са използвали повече крилати ракети "Калибър", отколкото Х-555/101.

"Също така трябва да се отбележи, че компонентът на дрон камикадзе Shahed-136 отсъстваше по време на дневната атака, въпреки че преди това те винаги са придружавали комбинираните ракетни удари“, добавя анализаторът.

На 8 юли руснаците нанесоха мощен ракетен удар по Украйна – включително Киев, Кривой Рог и Днепър. В столицата на Украйна бяха ударени редица обекти, включително детска болница "Охматдит“ и частна клиника. В резултат ударите има десетки жертви и големи разрушения.

Руснаците са изстреляли 38 ракети от различно базиране в Украйна - наземни, морски и въздушни, сред изстреляните оръжия са 14 "Калибър", една "Циркон" и 13 крилати ракети Х-101.

Украинските войници обявиха унищожението на 30 руски ракети. Според Forbes Русия е похарчила около 200-250 милиона долара за вчерашната атака.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още по темата: войнанападениеракети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
2
 
9
 
! Отговори
Mdq преди 2 месеца
Отворете focus-news.net и вижте видеото с истинските удари на Русия ...6 ракети върху най-големия военен завод в Киев "Артем'Чува се "Ой ***" и "Пизда на ***" от снимащите видеото ..
104
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На Русия й останаха ракети за 2-3 украйни, максимум за 5...
103
5
 
12
 
! Отговори
Кочо преди 2 месеца
Как разбраха че са руски, та и изчислиха колко струва? Сметкаджии....
102
2
 
9
 
! Отговори
май преди 2 месеца
рядко щастие са хванали к озяшките м и си р ки -има много кадри и снимки от къде и каква е ракетата :)
101
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Много ми е интересно как ги смятат тия разходи, кой колко бил похарчил. В западния свят частни корпорации произвеждат оръжията, съответно цената им е колкото някой е готов да даде, т.е. пазарна икономика. С други думи казано, то и апартаментите в София не струват толкова, но има хора да ги купят. Така и с ракетите.
100
0
 
8
 
! Отговори
Боби преди 2 месеца
До Анонимен 100 "Разследването на Би Би Си, в което са прегледани множество сателитни снимки, показва, че действително в града са се появили нови многоетажни жилищни сгради. Според изображенията обаче разрушенията в града все още са навсякъде в Мариупол. Цял един квартал например е бил разрушен, защото сградите са били твърде повредени."
99
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А какво важно са уцелили в "детската болница" та се наложило да използват тази рядка ракета? Нервноатлантиците не могат да спрат да се тръшкат.
98
2
 
17
 
! Отговори
Боби преди 2 месеца
До Анонимен 77 САЩ похарчиха 250 милиарда долара и 25 годинии за да заменят Талибаните в Афганистан отново с Талибани... Същото е и с Украйна САЩ само за майдана похарчиха 5 милиарда(Цитирам Нуланд) а за Войната до сега не знам повече от 500 милиарда са налети в Ъкрайна
97
3
 
23
 
! Отговори
Русия преди 2 месеца
Наслушахми са на атлантическа пропаганда ала Призрака от Киеф. Фашистите си мислят чи *** забрайми как убиваха деца на плажа в Крим.
96
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В Мариупол от над 300 хиляди,останаха към 60 хиляди население. На руските репортери им е забранено да снимат панорамно или от високо,за да не се виждат руините зад новите блокчета
95
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До FMC Подръжниците на руските терористи явно имат още доста "багаж" с лъжи който носят за да се "успокояват", че са тотално деградирали като морал.
94
1
 
14
 
! Отговори
FMC преди 2 месеца
Нямаше олигарси при соца, разликата в доходите не бе както сега, особено София-провинция. Сега разликата е два и над два пъти. Това принуждава хората да напускат дори 100-200 хиляд и градове, да се местят в София. Дори не говоря за чужбина. Навремето единственото несправедливо за София бе, че вземаха младите футболисти в ЦСКА, Левски, Локо и Славия. Само че това няма нищо общо с живота на останалите хора. Примери много за справедливост-пълнинотпуски, почивни станции и т.н.
93
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аз досега не съм прочел какво искат блатните. Ссср-2? Руска империя? Няма идея,воюват заради войната. То и на плакатите им пишеше,че могат да повторят. Жалка безидейна *** с дърт педофил начело. След това пак ще маршируват по червения площад,а ветераните им ще ги пратят в лагери да не загрозяват хубавата Москва
92
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До FMC - Справедливо знаеш ли какво е? Да има лустрация и всички до 4-то коляно участвали в държавното управление на страната да нямат право поне още 2 поколения напред да участват в управлението на страната. Ей там - частен бизнес. Понеже сме справедливи няма да им го отнемаме, както са направили техните баби и дядовци с бизнеса на другите. Иначе викаш справедливо е да се създаде Македония и македонски народ. Да, комунистите ги създадоха и за теб е справедливо явно.У лево с тази справедливост!
91
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До FMC - Викаш справедливо е било да се разстрелва всеки българин, който е искал да напусне България, понеже животът тук е бил толкова справедлив, че хората са искали да избягат от справедливото. Справедливо е било да се отнемат земите на се_ляните, да им се отнемат животните. Справедливо е било на година да има по над 500 трудови злополуки завършващи със смъртта на работниците. Изобщо толкова справедливо, че 90-те години 2 млн. българи избягаха при първа възможност, защото отвориха границите!
90
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До FMC Гнусно е да работиш за руските терорсти.
89
6
 
9
 
! Отговори
FMC преди 2 месеца
Тая болница е голям проблем наистина. Опитът показва, че такива терористични актове винаги минават. Мина Крематорск, мина сваленият малайзийски самолет, мина Буча...и колкото да се дават доказателства за обратното, тия, дето са решили да набедят другия пред своите колонисти, винаги успяват. Та те те си набедиха и бившия президент, какво остава за някаква инсценировка на 15000 км..
88
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До FMC "Ние не харесваме комунизма, а по-справедливия живот по време на така нареченият социализъм." - И кое му е било по-справедливото? Доносниците да бъдат бутани напред от партията, а казващите истината да бъдат гонени от къщите им? Пишеш за мюсюлмани, а забравяш да споменеш Възродителния процес. Предполагам според теб и това е било справедливо.Прадядо ми с цялата му рода (7 деца + едно осиновено) е изгонен от къщата си и са пратени в плевнята.Това също предполагам е справедливо според теб!
87
5
 
19
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
Самото поставяне на себестойност в доларова валута за руски оръжейни системи показва, че цялата статия е една пълна глупост. Русия сама произвежда компонентите за военното си оборудване - от извличането на ресурсите до слобяването на компонентите. Ценовия фактор в случая не е от значение. Той е от значение за Украйна, която ще трябва да изплаща в долари за нещата, които и дават от запада.
86
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
То циркон сигурно е правен с чип от тостер..Нали тостери крадяха и микровълнови за да правят ракети ?