Рядка ракета е използвана за ударите над Украйна

Forbes: Нападението струва $200 млн. на Русия
9 юли 2024 10:21, Инна Ангелова
193
Рядка ракета е използвана за ударите над Украйна
Снимка: ЕПА/БГНЕС

За смъртоносната атака над Украйна на 8-ми юли е използвана много рядка руска ракета, а именно 3М22 "Циркон“, съобщиха руски медии.

Използването на такова оръжие "може да показва желанието на руските окупатори да ударят определен обект с много голяма вероятност“, се казва в материала на военно-политическия коментатор Александър Коваленко, публикуван в руска медия.

Експертът обръща внимание, че по време на атаката за първи път от края на лятото на 2023 г. руснаците са използвали повече крилати ракети "Калибър", отколкото Х-555/101.

"Също така трябва да се отбележи, че компонентът на дрон камикадзе Shahed-136 отсъстваше по време на дневната атака, въпреки че преди това те винаги са придружавали комбинираните ракетни удари“, добавя анализаторът.

На 8 юли руснаците нанесоха мощен ракетен удар по Украйна – включително Киев, Кривой Рог и Днепър. В столицата на Украйна бяха ударени редица обекти, включително детска болница "Охматдит“ и частна клиника. В резултат ударите има десетки жертви и големи разрушения.

Руснаците са изстреляли 38 ракети от различно базиране в Украйна - наземни, морски и въздушни, сред изстреляните оръжия са 14 "Калибър", една "Циркон" и 13 крилати ракети Х-101.

Украинските войници обявиха унищожението на 30 руски ракети. Според Forbes Русия е похарчила около 200-250 милиона долара за вчерашната атака.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още по темата: войнанападениеракети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това не е възможно, всичко добре осведомени хора знаят, че руснаците свършиха ракетите още през март 2022, поради това, че нямаше повече перални за крадене. Единственото логично обяснение е, че украинците се обстрелват сами.
84
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И кво ? Руснаците атакуват детски болници? Мислех че ядат сурови деца а те предварително ги нарязват и изпичат..
83
3
 
6
 
! Отговори
FMC преди 2 месеца
Комунизъм не е имало никога, с изключение на Израел. Ние не харесваме комунизма, а по-справедливия живот по време на така нареченият социализъм. Ако щеш го наричай и тоталитаризъм. По твоята логика щом не сме мюсюлмани, трябва да не харесваме хората от тая религия. Което не е така. Може да не харесваме 99% от религиите, но това не означава, че не харесваме хората от тия религии.
82
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 84 Гнусно е да съдействаш на руските терористи.
81
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Свалили са на баба си парашутните ***.има достатъчно клипове как ракетите удрят целите една след друга без да мигат да мигат усрайнците. Единственото което свалиха е детската болница и се опитват да го прехвърлят на Русия. Клоуна зеленски стана за смях, за пореден път удрят свойте
80
14
 
2
 
! Отговори
Прогноза преди 2 месеца
До Боби Мариупол беше сринат със земята от руските фашисти, "построено" е само колкото да набутат вътре докараните от други части на мизерстващата Русия руснаци, които трябва да послужат за етническото прочистване и промяна на демографската структура на населението в града, и в момента там цари абсолютен терор срещу всеки с украинско самосъзнание. И е по-добре крепостните, които ги заселиха там да БЯГАТ, защото КОГАТО (не ако) украинците се завърнат, ВСИЧКИ ще бъдат съдени и ще лежат по затвори
79
0
 
3
 
! Отговори
Боби преди 2 месеца
До 74 В РФ можеш да си купиш Долари само от банките и то ако излизаш зад граница. И Курса е както е световния 1$=88Руб. Държавата РФ с зъби и нокти на нейна територия изисква да се ползват само Рубли
78
1
 
1
 
! Отговори
ММ93 преди 2 месеца
https://t. me/yurasumy/16360 - махнете интервала след точката
77
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако харесвате Комунизма, значи сте атеисти. Ако сте атеисти, значи няма как да харесвате Путин (той нали уж православни ценности защитавал). Кое харесвате Комунизма или Путин? Не може хем да харесваш Христос, хем да се радваш. че са го разпънали. Трябва да си изберете или Путин, или Комунизма. Двете са несъвместими. Ако харесвате и двете, значи сте лицемери - точно като западняците, които не харесвате. Таа вземете се уточнете какво харесвате и какво не, защото ще се спукам от смях с вас хахахаха
76
2
 
5
 
! Отговори
FMC преди 2 месеца
Със сигурност украинците са свалили една болница и една частна клиника. Това разбрах от цялата статия.
75
0
 
0
 
! Отговори
ММ93 преди 2 месеца
Ето видео от "всички свалени руски ракети":https://***/yurasumy/16360
74
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Русия е велика и непобедима" повтарят русофилите, но не могат да обяснят, защо руснаците се занимават с пудела на САЩ - Украйна, а не атакуват директно САЩ. Не им стиска ли? Нали са велики и непобедими? Защо не ударят Вашингтон? Или е по-лесно да убиваш православни? Все пак да убиваш православни украинци би се харесало повече на разни хора с друга вяра отколкото да убиваш американци. Путин православен ли е? Питам, не знам. Мен не ме вълнува, но православните русофили (бивши комунисти-атеисти)..
73
3
 
10
 
! Отговори
Боби преди 2 месеца
До Анонимен 66 1. Мариупол беше обграден от 3 страни. 2. В Мариупол се бяха Барикадирали поне 12000 ВСУ и Полк Азов военни. 3. РФ им каза вземете си включително тежкото оръжие(Танкове, БМП, БТР) и напуснете - НЕ. 4. При боевете Мариопол много пострада. 5. Голяма част от града в момента се ремонтира и нови блокове се строят като се възстановяват загубите на местните от бойните действия за сметка на държавата. 5. Мариопол сега вече е напълно жив град с 250-300 000 население.
72
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До До 68/ 70 Няма никакви видеа, сега бях на сайта.
71
1
 
2
 
! Отговори
1 преди 2 месеца
До МишоВ русия са 200 рубли за долар, 250 по-точно на черния пазар. Какъв смисъл има да поразяват не военни цели със скъпи ракети, освен ако не са им останали само такива.
70
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 66 Ако имаха, но нямат. И ще става все по-зле за руските терористи. Те си мислят, че с такива удари ще пречупят украинците или ще уплашат Запада да помага ана Украйна - вместо това РЕШИМОСТТА НА УКРАЙНА И ЗАПАДА да се справят с руската терористична ч ума само за ЗАТВЪРЖДАВА. Четете ли, другаре - ТОЧНО ОбРАТНОТО се случва на това, към което се стремите с действията си.
69
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не може да бъде. Малко след началото на войната казваха, че махали части от хладилници и перални, за да ги използват за ракети. Юли 2024 г. стана, а те още стрелят...
68
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Навсякъде,където се появят блатните ***,навсякъде мародерство,стаички за мъчения,разтрели. И трепят не само украинци,а и собствените си войници. Престъпен режим,престъпна държава
67
0
 
1
 
! Отговори
До 68 преди 2 месеца
днес.бг скрива част от линка.Влез във focus-news.net ...гледай и си поплачи
66
1
 
5
 
! Отговори
До 64 преди 2 месеца
Не от ракета , а завода е ударен от цели 6 ракети !!! Виж видеото от линковете по-долу