Рядка ракета е използвана за ударите над Украйна

Forbes: Нападението струва $200 млн. на Русия
9 юли 2024 10:21, Инна Ангелова
193
Рядка ракета е използвана за ударите над Украйна
Снимка: ЕПА/БГНЕС

За смъртоносната атака над Украйна на 8-ми юли е използвана много рядка руска ракета, а именно 3М22 "Циркон“, съобщиха руски медии.

Използването на такова оръжие "може да показва желанието на руските окупатори да ударят определен обект с много голяма вероятност“, се казва в материала на военно-политическия коментатор Александър Коваленко, публикуван в руска медия.

Експертът обръща внимание, че по време на атаката за първи път от края на лятото на 2023 г. руснаците са използвали повече крилати ракети "Калибър", отколкото Х-555/101.

"Също така трябва да се отбележи, че компонентът на дрон камикадзе Shahed-136 отсъстваше по време на дневната атака, въпреки че преди това те винаги са придружавали комбинираните ракетни удари“, добавя анализаторът.

На 8 юли руснаците нанесоха мощен ракетен удар по Украйна – включително Киев, Кривой Рог и Днепър. В столицата на Украйна бяха ударени редица обекти, включително детска болница "Охматдит“ и частна клиника. В резултат ударите има десетки жертви и големи разрушения.

Руснаците са изстреляли 38 ракети от различно базиране в Украйна - наземни, морски и въздушни, сред изстреляните оръжия са 14 "Калибър", една "Циркон" и 13 крилати ракети Х-101.

Украинските войници обявиха унищожението на 30 руски ракети. Според Forbes Русия е похарчила около 200-250 милиона долара за вчерашната атака.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още по темата: войнанападениеракети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
1
 
2
 
! Отговори
Историк преди 2 месеца
До Боби "Прочетох" Прочети пак.
124
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бобик руската шестерка
123
7
 
12
 
! Отговори
Боби преди 2 месеца
До Историк Прочетох и какво правиш? - ОБОБЩАВАШ - Всичко в Кюпа! Разбери Властите в КИЕВ толкова пъти са ги хващали в ЛЪЖА че чуя ли нещо от тях по поне три пъти проверявам!!!
122
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Публикация за сравнителен анализ:Първото видео и снимка са 6 пристигания на ракета X-101 във военен завод, всички летящи една след друга и към една и съща цел.Второто видео и снимка на пристигането на ракета за противовъздушна отбрана NASAMS в болницата в Охмадит, едно изстрелване с минимална експлозия и разрушение.За Запада този случай е много токсичен, тъй като тяхната ПВО, вместо да унищожава руските ракети, лети към детската болница Охмадит...удивителна ефективност!
121
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Абсолютно умишлено! Те се заканиха за Севастопол!
120
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До сега сега стреля ха по хамбари и трансформатори! Вече и по детски болници и старчески домове!
119
3
 
6
 
! Отговори
Историк преди 2 месеца
До Боби Прочети какво съм написал, лъжите няма да ви помогнат.
118
8
 
9
 
! Отговори
Боби преди 2 месеца
До Историк Стига отрича в този случай - има видео как пада ракетата и цялата фасада на болницата е нарешетена от осколките на Американската ракета АИМ-120 ползвана в Шведския/САЩ ПВО комплекс НАСАМС
117
11
 
10
 
! Отговори
Историк преди 2 месеца
До аха Ти си мислиш, че това което е правиш нещо ново, но руските терористи имат над 100 годишна история да използват такива като теб. СССР 50 години твърдеше, че клането в Катинската гора е дело на германците. Дойде 1990та година и Горбачов отвори архива на НКВД (предшественика на КГБ и ФСБ) от който стана ясно, че точно СССР е извършила това масово убийство. И през всичките тези години такива като теб са правили същото както теб - руски лъжи. И това НЕ ПОМОГНА, истината излезе наяве.
116
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И как не измислиха нещо ново. Целият им наратив е претоплена сссровска манджа. Отворили тъпанарите вестник Правда от 1970г и преписват. Но в сравнение с войната с Афганистан,сега им начупиха зъбките. Сега освен обстрел по цивилни, нищо друго няма. ***
115
7
 
11
 
! Отговори
аха преди 2 месеца
Възможно е Русия да е използвала по-различни ракети, целта й е да направи непригодни военни обекти край Киев, включително летища. Но конкретно ракетката ударила детската болница вероятно е шведска. От отбранителен ЗРК. Някакъв киевчанин я снимал, качил я в нета и сега от хунтата го търсят да го убива. Пак се прецака сълзливата холивудска сценка на Зеленски.
114
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И като страна терорист я чака дълъг път надолу. Разлагаща се недоимперия
113
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Руския тероризъм ще бъде наказан. Русия ще гори.
112
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Както обясняват авторите, Х-101 има по-големи крила и е по-тежка, а масата на бойната й глава е 960 кг, когато се удари в сграда я разрушава и оставя кратер, а ракетите за ПВО имат по-малка експлозивна част, която се състои от малки фрагменти; затова съседната сграда на детската болница е ударена от шрапнели.
111
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Заявленията на властите в Киев, че болницата Охмадит е ударена от руска ракета Х-101 не отговарят на истината, пише украинският Telegram канал "Резидент, като публикува видео от удара, на което се твърди, че се вижда ракета от система за ПВО NASAMS.
110
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това,което ми направи впечатление: в Киев хиляди и хиляди излязоха да разгребат срутеното и да помагат. А на руснаците им е през оная работа,какво става в Белгород. Едните воюват,за са си изплатят ипотеката или да ги пуснат от затвора,другите стават все по-единни и сплотени. Русия е страна терорист
109
6
 
19
 
! Отговори
Реалист преди 2 месеца
Тези бомби не са руски. Това са бомби на Украйна. Типичен американски сценарий както 9-11. Те взривиха собствените си кули, за да си създадат по измамен начин враг - талибаните. Сега Украйна прави абсолютно същото точно преди срещата на НАТО, за да привлече вниманието на медиите и да накарат хората да повярват, че Русия е агресивна страна. Не, Русия не е агресивна. Агресивни са САЩ и всичките им слуги от Европа.
108
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В Украйна публикуваха видео от 6 поредни попадения на ракети Х-101 по завода "Артем" в Киев. Въпреки че от командването на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) обявиха, че са свалили 11 от 13 изстреляни руски ракети Х-101 срещу Киев, очевидци от Киев публикуваха в Telegram видео от попадението на шест поредни ракети от този вид по завода "Артем в украинската столица. Видеото може да видите в сайта на Фокус.
107
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
От корейските е! Дават голямо отклонение! На тази по детската болница, целта може да е била в Кривой рог!
106
1
 
7
 
! Отговори
Mdq преди 2 месеца
Намерете го с Гугъл защото тук линковете не излизат пълни , впечатляващо видео ....В Украйна публикуваха видео от 6 поредни попадения на ракети Х-101 по завода "Артем" в Киев