Русия ще засили ударите по складове със западни оръжия в Украйна

Шойгу: Русия разсея мита за превъзходство на западните оръжия
23 апр 2024 14:53, Елка Василева
184
Русия ще засили ударите по складове със западни оръжия в Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Русия ще засили ударите по украински складови бази, в които се съхраняват оръжия, доставяни от Запада, заяви днес министърът на отбраната Сергей Шойгу, предаде Ройтерс.

Още по темата
В изказване пред представители на отбраната Шойгу заяви също, че Русия е "разсеяла мита за превъзходството на западните оръжия" и нейните сили са спечелили инициативата по протежение на 1000-километровия фронт.

Той коментира и факта, че Вашингтон е готов да предостави на Украйна нов пакет военна помощ на стойност близо 61 млрд. долара след гласуването му от Камарата на представителите в събота.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че Киев скоро ще получи още ракетни системи с далечен обсег на действие АТАКМС (ATACMS) като част от пакета. Представители на САЩ твърдят, че помощта ще включва също доставки на боеприпаси и прехващачи за системите за противовъздушна отбрана.

"Пропорционално на заплахите, които представляват Съединените щати и техните съюзници, ние ще продължим да подобряваме състава и структурата на въоръжените сили и да увеличаваме производството на най-популярните оръжия и военна техника", заяви Шойгу.

"Ще увеличим интензивността на атаките срещу логистичните центрове и базите за съхранение на западни оръжия".
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от Русия
Сталин е чудовище? Музеят в Гори разказва различна история
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
0
 
0
 
! Отговори
специализация преди 1 седмица
задължения на Елена командвай прави стратегията взимай решения Задължения на Шуйгу Храни Елена 3 пъти дневно и не говори глупости
159
1
 
5
 
! Отговори
до 162 преди 1 седмица
Може и да презират Русия, но определено ще се съобразяват с нея! "Бии противника, за да те уважава!"
158
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Сигурен съм, че задунайските чебурашки щяха да си обърнат спестяванията, ако имаха такива, в рубли. Уви, единствената им утеха засега остава да пускат лозунги за разлагащия се Запад и как, видиш ли, матушката ще вземе завоя и тогава ще видим ние :)
157
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
От тук на сетне Путин и руснаците ще са презрени следващите 1000 год. Не, че някой ги уважаваше до сега но минаваха с насмешка :алкаши остави ги
156
8
 
2
 
! Отговори
163 хей идиот преди 1 седмица
руските фашаги бяха в "играта" заедно с немските фашаги.....от тогава белите страни и показаха средния.
155
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Извинявам се, не 30. 40 години по - късно германците взеха да стават комунисти и да говорят руски. Ще е интересно да се види какво ще стане след 5 - 10 години. С украинските събития Русия се върна в играта. И играта едва започва.
154
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ако си спомняш 17 година германците заразиха Русия с комунизъм. 30 години по - късно германциуте станаха комунисти и заговориха на руски. Наистина, луда работа ;)Можеш ли да си представиш, 88 година американците ги заразиха с капитализъм... Купата с пуканките е пред мене. Да видим какво ще стане ;)))
153
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Украйна е световна икономика. Лидер в областта на армията и въоръжението. Безспорен лидер във финансите и промишленото производство. Брутално мощна независима икономика и независима индустрия. Свръхразвита медицина. Супер армията и печели по всички фронтове напълно самостоятелно, без информация от външни разузнавания и единствено използвайки оръжие украинско производство. Държавата и държавните структури се финансират единствено от украинската икономика, няма заеми и подаяния отвън.
152
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Русия никога не е била нормална държава още от първия ден на съществуването си,но от 1917г полудя.Оттогава свети в кървавочервено.Много пакости направи на света, но наконец доигрались. Това ще е краят на Матушката и нейната Особена роля в света.
151
3
 
11
 
! Отговори
Юлиян до152,151,149, преди 1 седмица
147:Слабо се чувате!С "крякане" по сайтовете войни не се печелят.Русия мачка,а вие тук крякате и си мислите,че и другите четат като вас само официалните "политкоректни" медии и сайтове.Всуе.Само ще ви пресипнат "гласчетата".Руски поздрави за вас от фронта и по -специално от Очеретино.
150
1
 
10
 
! Отговори
Юлиян до 147 преди 1 седмица
Както виждате Западът отива на крака при Китай,а не обратното.
149
2
 
5
 
! Отговори
Юлиян до147 преди 1 седмица
Колкото Китай е зависим от Запада,толкова и Запада е зависим от него.Просто защото за Запада най-важното нещо е печалбата,а при съвместни предприятия със и във Китай тя е гарантирана и доста по-голяма,най-просто казано.С други думи за Запада печалбата винаги ще бъде приоритет пред солидарността.А като се прибави и зависимостта от евтини суровини,то в крайна сметка излиза,че Западът няма кой знае какви полезни ходове срещу Китай,а още повече срещу извънредно богатата на природни ресурси Русия.
148
6
 
5
 
! Отговори
В стената да се преди 1 седмица
засили еленовъда. HIMARS системи от 1990, Javelin от 1970 и ракети Stinger 1980 ебахаМаматаКурвенска на монголоидите.....
147
9
 
12
 
! Отговори
Удрете и тук братя преди 1 седмица
Бой по военните заводи който произвеждат боеприпаси в България че да им светне на нашите *** политици че цяла България е в обсега на Кинжал Сърмат Оникс Искандер и на всеки един дрон сглобен в мазетата по трудово обучение от руските деца ! Бой по парламента отървете ни от престъпните депутати предаващи България
146
9
 
4
 
! Отговори
Другарят Путин преди 1 седмица
Предайте се или ще бъдете унищожени!
145
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Единственото което може да направи Русия е да завиши смъртността сред блaтните пaвиани от мъжки пол.
144
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 144 - казано с други думи - само в *** русофилски тикви Русия и Китай са братя! Така ви се иска. Китай обаче без западния пазар и технологии залязва скоропостижно. Така че, вярвайте си на пропагандните клишета. Реалността скоро ще я видите, и тя не е каквато я искате вие.
143
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 144 - Китай е много наясно, че в един клуб с руските неможачи и брадите от Иран, както и оризопоглъщачите от Северна Корея не го чака много светло бъдеще. Големи ракети не се яздят, а бомби и дронове - не се папат. Платежоспособното китайско население дълго няма да се залъгва с идеология и братска дружба. Основата на благосъстоянието е бизнеса и търговията, а Късия Бункерен Престъпник точно това руши в момента. Още малко търпение и ще видиш китайската благодарност!
142
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 144 - дрън, дрън и бла, бла! Китай все повече се дразни на Късия от Московския бункер. Над 40% от стокооборота на Китай е с Америка. И над 37% - с Европа. Дали за малко евтини суровини китайците ще подпират дълго Късия Неможач който води война за да спаси собствената си кожа от Престъпната клика която сам роди? Е, щом те кефи - внушавай си. Обаче ти казвам, че икономическия запъртък Русия няма още дълго да бъде подкрепяна. На Китай са нужни платежоспособни клиенти.
141
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
САЩ И ЕС са жужета пред Русия и Китай ! Как жуже ще изолира великан ??