Русия ще засили ударите по складове със западни оръжия в Украйна

Шойгу: Русия разсея мита за превъзходство на западните оръжия
23 апр 2024 14:53, Елка Василева
184
Русия ще засили ударите по складове със западни оръжия в Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Русия ще засили ударите по украински складови бази, в които се съхраняват оръжия, доставяни от Запада, заяви днес министърът на отбраната Сергей Шойгу, предаде Ройтерс.

Още по темата
В изказване пред представители на отбраната Шойгу заяви също, че Русия е "разсеяла мита за превъзходството на западните оръжия" и нейните сили са спечелили инициативата по протежение на 1000-километровия фронт.

Той коментира и факта, че Вашингтон е готов да предостави на Украйна нов пакет военна помощ на стойност близо 61 млрд. долара след гласуването му от Камарата на представителите в събота.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че Киев скоро ще получи още ракетни системи с далечен обсег на действие АТАКМС (ATACMS) като част от пакета. Представители на САЩ твърдят, че помощта ще включва също доставки на боеприпаси и прехващачи за системите за противовъздушна отбрана.

"Пропорционално на заплахите, които представляват Съединените щати и техните съюзници, ние ще продължим да подобряваме състава и структурата на въоръжените сили и да увеличаваме производството на най-популярните оръжия и военна техника", заяви Шойгу.

"Ще увеличим интензивността на атаките срещу логистичните центрове и базите за съхранение на западни оръжия".
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
0
 
0
 
! Отговори
специализация преди 2 месеца
задължения на Елена командвай прави стратегията взимай решения Задължения на Шуйгу Храни Елена 3 пъти дневно и не говори глупости
154
1
 
5
 
! Отговори
до 162 преди 3 месеца
Може и да презират Русия, но определено ще се съобразяват с нея! "Бии противника, за да те уважава!"
153
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Извинявам се, не 30. 40 години по - късно германците взеха да стават комунисти и да говорят руски. Ще е интересно да се види какво ще стане след 5 - 10 години. С украинските събития Русия се върна в играта. И играта едва започва.
152
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ако си спомняш 17 година германците заразиха Русия с комунизъм. 30 години по - късно германциуте станаха комунисти и заговориха на руски. Наистина, луда работа ;)Можеш ли да си представиш, 88 година американците ги заразиха с капитализъм... Купата с пуканките е пред мене. Да видим какво ще стане ;)))
151
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Украйна е световна икономика. Лидер в областта на армията и въоръжението. Безспорен лидер във финансите и промишленото производство. Брутално мощна независима икономика и независима индустрия. Свръхразвита медицина. Супер армията и печели по всички фронтове напълно самостоятелно, без информация от външни разузнавания и единствено използвайки оръжие украинско производство. Държавата и държавните структури се финансират единствено от украинската икономика, няма заеми и подаяния отвън.
150
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Русия никога не е била нормална държава още от първия ден на съществуването си,но от 1917г полудя.Оттогава свети в кървавочервено.Много пакости направи на света, но наконец доигрались. Това ще е краят на Матушката и нейната Особена роля в света.
149
3
 
11
 
! Отговори
Юлиян до152,151,149, преди 3 месеца
147:Слабо се чувате!С "крякане" по сайтовете войни не се печелят.Русия мачка,а вие тук крякате и си мислите,че и другите четат като вас само официалните "политкоректни" медии и сайтове.Всуе.Само ще ви пресипнат "гласчетата".Руски поздрави за вас от фронта и по -специално от Очеретино.
148
1
 
10
 
! Отговори
Юлиян до 147 преди 3 месеца
Както виждате Западът отива на крака при Китай,а не обратното.
147
2
 
5
 
! Отговори
Юлиян до147 преди 3 месеца
Колкото Китай е зависим от Запада,толкова и Запада е зависим от него.Просто защото за Запада най-важното нещо е печалбата,а при съвместни предприятия със и във Китай тя е гарантирана и доста по-голяма,най-просто казано.С други думи за Запада печалбата винаги ще бъде приоритет пред солидарността.А като се прибави и зависимостта от евтини суровини,то в крайна сметка излиза,че Западът няма кой знае какви полезни ходове срещу Китай,а още повече срещу извънредно богатата на природни ресурси Русия.
146
9
 
12
 
! Отговори
Удрете и тук братя преди 3 месеца
Бой по военните заводи който произвеждат боеприпаси в България че да им светне на нашите *** политици че цяла България е в обсега на Кинжал Сърмат Оникс Искандер и на всеки един дрон сглобен в мазетата по трудово обучение от руските деца ! Бой по парламента отървете ни от престъпните депутати предаващи България
145
9
 
4
 
! Отговори
Другарят Путин преди 3 месеца
Предайте се или ще бъдете унищожени!
144
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Единственото което може да направи Русия е да завиши смъртността сред блaтните пaвиани от мъжки пол.
143
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 144 - казано с други думи - само в *** русофилски тикви Русия и Китай са братя! Така ви се иска. Китай обаче без западния пазар и технологии залязва скоропостижно. Така че, вярвайте си на пропагандните клишета. Реалността скоро ще я видите, и тя не е каквато я искате вие.
142
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 144 - Китай е много наясно, че в един клуб с руските неможачи и брадите от Иран, както и оризопоглъщачите от Северна Корея не го чака много светло бъдеще. Големи ракети не се яздят, а бомби и дронове - не се папат. Платежоспособното китайско население дълго няма да се залъгва с идеология и братска дружба. Основата на благосъстоянието е бизнеса и търговията, а Късия Бункерен Престъпник точно това руши в момента. Още малко търпение и ще видиш китайската благодарност!
141
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 144 - дрън, дрън и бла, бла! Китай все повече се дразни на Късия от Московския бункер. Над 40% от стокооборота на Китай е с Америка. И над 37% - с Европа. Дали за малко евтини суровини китайците ще подпират дълго Късия Неможач който води война за да спаси собствената си кожа от Престъпната клика която сам роди? Е, щом те кефи - внушавай си. Обаче ти казвам, че икономическия запъртък Русия няма още дълго да бъде подкрепяна. На Китай са нужни платежоспособни клиенти.
140
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
САЩ И ЕС са жужета пред Русия и Китай ! Как жуже ще изолира великан ??
139
5
 
6
 
! Отговори
Боби преди 3 месеца
До агент Мъдлър ЦРУ 80% от Урана който ползва САЩ е внос от РФ. В САШ има 96 реактора. Пита се в задачката какво ще стане ако 80 от тях спрат поради липса на гориво. И това е само една кутийка от Менделеевата таблица...
138
3
 
2
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 3 месеца
Пич знаеш ли колко е бил барела в ЕС и колко извън ЕС 1970г?
137
7
 
5
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 3 месеца
Не пич, САЩ спират да купуват от Русия всичко. Европа спира. Идва нова студена икономическа война. Да продават на други. На кой? Те другите искат ресурси, но за без пари. Пара има само в Европа и САЩ.
136
2
 
6
 
! Отговори
Боби преди 3 месеца
До агент Мъдлър ЦРУ Изолация? И как ще стане това? РФ през Иран и Китай(остави морското крайбрежие Мурманс и Тихоокеанские портове) и търгувайки с Индия има директен достъп до 3/4 от населението на света... Защо си мислиш че "Западните страни" са "центъра на човечеството"???