Русия ще засили ударите по складове със западни оръжия в Украйна

Шойгу: Русия разсея мита за превъзходство на западните оръжия
23 апр 2024 14:53, Елка Василева
184
Русия ще засили ударите по складове със западни оръжия в Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Русия ще засили ударите по украински складови бази, в които се съхраняват оръжия, доставяни от Запада, заяви днес министърът на отбраната Сергей Шойгу, предаде Ройтерс.

Още по темата
В изказване пред представители на отбраната Шойгу заяви също, че Русия е "разсеяла мита за превъзходството на западните оръжия" и нейните сили са спечелили инициативата по протежение на 1000-километровия фронт.

Той коментира и факта, че Вашингтон е готов да предостави на Украйна нов пакет военна помощ на стойност близо 61 млрд. долара след гласуването му от Камарата на представителите в събота.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че Киев скоро ще получи още ракетни системи с далечен обсег на действие АТАКМС (ATACMS) като част от пакета. Представители на САЩ твърдят, че помощта ще включва също доставки на боеприпаси и прехващачи за системите за противовъздушна отбрана.

"Пропорционално на заплахите, които представляват Съединените щати и техните съюзници, ние ще продължим да подобряваме състава и структурата на въоръжените сили и да увеличаваме производството на най-популярните оръжия и военна техника", заяви Шойгу.

"Ще увеличим интензивността на атаките срещу логистичните центрове и базите за съхранение на западни оръжия".
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 4 месеца
До IQ 3.14 Стила на Писане на Стругатски основно публикували 60те години е като на Ранните Класици в Жанра. Не напразно ти споменах да прочетеш нещо от 50те на Азък Азимов и една от последните Немезида 1989г
114
2
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 4 месеца
До Анонимен115 и ако поживееш годинка две сред бидлота и гопота и ти става ясно, че москвабад и питер са отделна цивилизация в сравнение с прованса, а още повече с "хората от републиките"
113
0
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 4 месеца
До Анонимен110 2024 всеки е закачен за нещо, дали е наливна ракия или сто евро на ноздра нема значение. обективно всеки е наркоман, без изключение
112
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 4 месеца
До Анонимен 110 прекалено много "следи" сочат че Зеленски най-макото е подложен на невъзможен натиск(Жена му и децата са гости във ВликоБритания и неговата Охрана случайно също е от там) Много вероятно е да ползва разни химически вещества - не класически определено - имат прекалено много нежелани странични ефекти.
111
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Боби - Бобка, на нищо не можеш да ме научиш. Отдавна съм изчел и Азимов и Кларк. И не само - също така и Шекли, Беляев, Хърбърт, Урсула Ле Гуин, Хауърд и така насетне. За мен Азимов е най добър в Края на вечността! Лично мнение. Но класиката е класика. Не виждам как ще познаваш Русия без да си изчел Война и Мир, Анна Каренина, Дама Пика, Престъпление и Наказание, Бесове, Доктор Живаго? Не става Бобка. Не ти вървят номерата.
110
1
 
0
 
! Отговори
конституций преди 4 месеца
До Бобисъс спецяуно ли си, кремвирш :) а ангцунг na b1lgariq имаш ли, цунгцванг :))))
109
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 4 месеца
До читалище заря Имам телевизор на незнам колко години ползвам ефирна телевизия(7 програми) реално се ползва нещо да бръмчи в кухнята докато закусваме. Всичко останало минава през компютъра ми. А повярвай ми аз със Средно специялно и Висше обазование компютри не ми е необходим никой за да си подкарам хардуера и основния софтуер.
108
0
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 4 месеца
До Бобиартик, ти със задължителните за купуване книги на язък азимов, както го наричаш, и "библиотека галактика" ли си приключил? само не цитирай братя стругацки.
107
0
 
0
 
! Отговори
до Анонимен 107 преди 4 месеца
Всяко нещо по реда си. И с времето си. Колелото на историята се върти.
106
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Боби - я да види колко си обективен! Твоето мнение - Зеленски наркоман ли е?
105
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 4 месеца
До Анонимен Вземи прочети първите произведения на Класика Азък Азимов. Писани са 50те години на миналия век. Сравни ги с последните - "Фондация и Земя"(практически обединява огромните цикли за фондацията и роботите) и Оригиналната история "НЕМЕЗИДА" Е първите му произведения са НАИВНО СМЕШНИ сравнени с последните две книги.
104
2
 
1
 
! Отговори
читалище заря преди 4 месеца
До Бобидругарю ефрейтор, ква е ползата да "разбираш от ракети", като викаш техници да ти настройват телевизора?
103
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 101 - а някой знае ли защо кубинците плуват през Океана към Америка а не обратното? Що в Америка има кубинска общонст а не обратното? И що в Куба има Гуантанамо - а не обратното?
102
0
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 4 месеца
До Бобиимаше един хирург тука дето викаше че се случвали грешки. не му се получи.
101
0
 
3
 
! Отговори
абе преди 4 месеца
Ще заминат фира още неколкостотин украинци в защита "интересите" на нюйоркски еврей. И арсеналите на колективния Запад съвсем ще се изпразнят. Макар, че няма смисъл, НАЦО я загуби тази война. И то по най-смешния начин. Не знам, сигурно генералите на Алианца са ги избирали на квотен принцип:)
100
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Боби 102 - естествено. То затова всичките педофилски групи, всичките правослани мъжаги малтретиращи жени и така насетне само Телеграм ползват. Ти що да си по назад - щом е средство за руска дезинформация - ти си първи! А за класиците - ами ти си знаеш, нали? Интересно как я разбираш тая руска психология и душевност толкова "дълбоко" - от фантастиката или от Телеграм? А колкото до фантастиката - поне Братя Стругацки да беше прочел. Клишето си е клише пич!
99
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 4 месеца
До Анонимен 100 Индия Кацна на Луната мисля от трети опит, Китай да не излъжа от Втори,Израел два пъти се провали, РФ се провали при орбитално маневриране изобщо не се стигна до наистина сериозната част истинско кацане. А САЩ за пореден път АРТЕМИС програмата се отлага с поредните мисля 2 години... Разберете не греши само този който нищо не прави.
98
2
 
4
 
! Отговори
Боби преди 4 месеца
До IQ 3.14 Колега Реално ползвам само Телеграм канали - единственото място където няма цензура. По-надеждни източници на информация просто няма. И освен това ДЕФИНИРАЙ "ОБЕКТИВНИ ИЗТОЧНИЦИ" защото 95% от това което КИЕВ казва е ФЕЙК а западните и български медии цитират КИЕВ...
97
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А някой знае ли къде се намира Заливът на прасетата? Да не би да е някъде в украйна?
96
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Боби 93 - Бобка, а кога се очаква тея свръх и супер руски страшилища да оцелят Луната? Щото последния път не им се получи? Питам за един преател - кога да купи пуканки!