Експлозии разтърсиха Киев, убити и ранени при руски среднощни удари

Ударите бяха извършени в Деня на Киев
501
Експлозии разтърсиха Киев, убити и ранени при руски среднощни удари
Снимка: БГНЕС

Въздушната тревога, обявена по-рано през нощта на по-голямата част от територията на Украйна бе отменена.
Взривове имаше в Киев, където един човек бе убит от отломки от разрушен дрон, а трима души бяха ранени, според данни на властите, припомня Ройтерс. Кметът на града Виталий Кличко съобщи за над 20 свалени от системата за противовъздушна отбрана руски дрона.

Още по темата

Кличко съобщи и, че е избухнал пожар, след като отломки от дрон са паднали върху седеметажна сграда, която не е жилищна, в Соломянски район. В Печерски район пожар е избухнал на покрива на девететажна сграда, като е бил причинен от паднали отломки от дрон. В Холосиевски район падащи отломки от дрон са подпалили триетажен склад, като са разрушили около 1000 квадратни метра от него.

Ударите бяха извършени в Деня на Киев, когато украинската столица отбелязва 1541 години от официалното си основаване. Обичайно празникът се чества с улични концерти, изложения и панаири. Планове за подобни прояви има и тази година, но в по-малки мащаби.

Същевременно руските власти съобщиха, че няколко безпилотни летателни апарата са се опитали да се доближат до територията на петролна рафинерия в Краснодарския край в Русия, но са били неутрализирани, а инфраструктурата на завода не е повредена. Не се съобщава за жертви и пострадали, предаде ТАСС.

На 4 и 5 май на територията на същата рафинерия имаше атаки от безпилотни самолети. Възникнаха пожари, но бяха потушени и никой не пострада./БТА, Габриела Големанска/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


501
Още по темата: войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
323
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В Бахмут беше убит националист, участвал в палежа на Дома на профсъюзите в Одеса през 2014 г. Александър Станков с позивна "Перун" доскоро се е бил в състава на нацисткият батальон "Азов". На 17 април той почина от рани, получени по време на битките за Бахмут. Преди 9 години Станков, като член на националистическото украинско движение "Свобода", участва в Евромайдана. Смятан е и за един от провокаторите и виновниците за събитията от 2 май в Одеса.
322
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В боевете за Донбас беше унищожен шампион по кикбокс, който беше от фашистката гмеж. Руслан Пискови беше сребърен медалист от Световното първенство по кикбокс K-1, шесткратен шампион на Украйна и финалист на Европейското първенство.Той беше идеологически нацист, както се вижда от шевроните му.
321
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В боевете бяха унищожени нови чужди наемници. Американският неонацист Едуард Уолтър Уилтън, идеологически антисемит и почитател на Хитлер, беше унищожен в Бахмут; Колумбийският ветеран Уилфридо Карабало Ромеро е убит някъде в Донбас; Грузинският нацист Арсен Кецбая по прякор "Пиковий" от Зугдиди е ликвидиран в Бахмут.
320
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Държавният департамент на САЩ потвърди денацификацията на двама наемници. Неонацистът Едуард Уолтър Уилтън отиде при Бандера - той беше унищожен в района на Артемовск. Елиминиран е и бивш високопоставен офицер от морската пехота на САЩ, Грейди Курпаси. Той беше обявен за изчезнал от пролетта на 2022 г., подробности за денацификацията му не бяха разкрити.
319
1
 
1
 
! Отговори
Българин преди 10 месеца
Нене, не са краварите виновни. Там го наричат - тактически застой!!
318
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
от 329 до 325 Москва била на 540 години? Кравар вмирисан, Москва е основана 1147-мa година. Смятай колко години са , кравар вмирисан!
317
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В Артемовск беше денацифициран командирът на рота от 93-а бригада "Холодный Яр". Офицерът Александър "Севен" Немашкало е унищожен в боевете за Бахмут, вероятно заедно с бронираните си машини. Освен това стана известно за вземането на голям брой пленници в Артемовск от същата 93 бригада. Известно е, че това са мобилизирани, които са се предали доброволно, което е спасило живота им. По-рано беше съобщено, че 93-та механизирана бригада на въоръжените сили на Украйна търпи огромни загуби, включително офицери.
316
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пълчищата, които се противопоставяха на една Вагнер в Артьомовск: 22 бригади, 8 полка ССО, Кракен, 18 баталиона, наемници-баталион Дудаев,Грузински легион,бат.Мансура,бат.Шамина, Гонор, легион Нормандия и Кастуся. 17 вида БПЛА, танкове, БТР, артилерия, т.е. всички видове сухопътни бойни машини и техника. Победата в месомелачката в Бахмут е не само военен успех, но и морален, защото в битката за града бяха унищожени най-боеспособните части на въоръжените сили на Украйна, западните наемници и идеолозите на Бандера.
315
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"до 318 Кравар, безаналоговата ти украинска армия, защо вече 6 месеца не смее да премине реката, а си стои в Херсон? Муахахахаа..." Дишай бобър, дишай. Обясних ти вече, имайте малко търпение, няма смисъл да форсират реката, по друг начин ще стане. Шушляците 9 месеца на равно в Бахмут се мъчиха. Що шушляците не си вземат пак Херсон, нали армията им е супер-дупер? Оо забравих, краварите са виновни.
314
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пригожин се гъбарка с западната пропаганда, нема как да предаде Путин, все пак той го е направил един от важните в Раша :))) Путин ако наистина съзре заплаха у Пирожкин, ще му резне главата веднага, но това са си шегички по адрес на западните меки китки :)))
313
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Табурашко, един от участниците във форума ме подсети за Маргарита Симонян. Нея лично съм а слушал: "Ама Боже мой, ама Украйна, ама за какво говорим -три дни, до седмица! ". Сега ясно ли ти е, Табурашко, къде руската пропаганда е говорила "Киев да три дни.". Табурашко, ще се издигнеш ли малко по-високо от копитата на кравата, която те е отделила от тялото си като отходен материал. Или ще продължаваш са миришеш!
312
0
 
8
 
! Отговори
1 преди 10 месеца
Снайперистът от специалните части "Ахмат" ликвидира в зоната на СВО наемник от Полша, на когото даде прякора Жестокия. Полски снайперист умишлено застрелва руските пехотинци във врата и подмишниците, за да умират от мъчителна смърт, каза за RT снайпериста с позивна Аид, командир на един от разузнавателните отряди: "Дълго време го дебнах. В деня на разплатата полякът се опита да използва тактиката на кукувицата - тактиката на финландските снайперисти, тоест той седна на едно дърво, откъдето имаше по-добър изглед, надявайки се да ме проследи.
311
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
до 325 Само дето забрави да споменеш че се казева Киевска РУС, основана от руснаците, а не от украинските фашисти преди 1541 години!
310
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
UK започна да набира наемници от Африка и Близкия изток за войната в Украйна.Известният международен агрегатор за търсене на работа Adzuna(британски проект)предлага да отидете и да "ремонтирате оборудване" в зоната на СВО.В крайна сметка всички добре знаят,че хората от Северна Африка и Близкия изток са най-добре запознати с ремонта на натовска военна техника.Освен пари британците предлагат британско или европейско гражданство след края на договора.Не е тайна,че в Европа сега има много различни видове мигранти,които може би заради гражданството ще отидат да се бият за фашистка Европа.
309
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Навални ще бъде съден по още шест наказателни статии. Московският градски съд получи дела за подстрекаване към екстремизъм, създаване на НПО, която нарушава правата на руските граждани, финансиране на екстремизма, реабилитация на нацизма, участие на непълнолетни в опасни действия и създаване на екстремистка общност. Общо във всички тези случаи Навални го грозят до 30 години затвор.
308
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Евгений Пригожин за броя и загубите: "По времето, когато започна обсадата на Бахмут, в редиците на ЧВК имаше 35 000 бойци. За цялото време на СВО сред затворниците бяха вербувани 50 хиляди души. 20% от тях (10 хиляди затворници) загиват в битка. Други 10 хиляди щатни бойци на ЧВК също загинаха. Според резултатите от битката за Бахмут (Артьомовск), загубата на въоръжените сили на Украйна убити - 50 хиляди души, ранени - 50-70 хиляди души.
307
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Киев на 1540 години, а Масква на 540 ....муахаха
306
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
до 318 Кравар, безаналоговата ти украинска армия, защо вече 6 месеца не смее да премине реката, а си стои в Херсон? Муахахахаа...
305
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До !!! 320 Една от системите е унищожена, другата засега е пощадена за да не се отдръпнат съвсем САЩ, НАТО и ЕС в изтощаването си да помпят безмислено украинските фашисти!
304
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Хаха "Съединените щати признаха пълния провал на Украйна в спецоперацията и цитираха 5 факта, предричащи провал на украинците. Американският политически журналист Джаксън Хинкъл" -Е къде е официалната позицията на САЩ, къде на някакво журналистче получило някакви копейки? Нищо де, вярвайте, така е!