Експлозии разтърсиха Киев, убити и ранени при руски среднощни удари

Ударите бяха извършени в Деня на Киев
501
Експлозии разтърсиха Киев, убити и ранени при руски среднощни удари
Снимка: БГНЕС

Въздушната тревога, обявена по-рано през нощта на по-голямата част от територията на Украйна бе отменена.
Взривове имаше в Киев, където един човек бе убит от отломки от разрушен дрон, а трима души бяха ранени, според данни на властите, припомня Ройтерс. Кметът на града Виталий Кличко съобщи за над 20 свалени от системата за противовъздушна отбрана руски дрона.

Още по темата

Кличко съобщи и, че е избухнал пожар, след като отломки от дрон са паднали върху седеметажна сграда, която не е жилищна, в Соломянски район. В Печерски район пожар е избухнал на покрива на девететажна сграда, като е бил причинен от паднали отломки от дрон. В Холосиевски район падащи отломки от дрон са подпалили триетажен склад, като са разрушили около 1000 квадратни метра от него.

Ударите бяха извършени в Деня на Киев, когато украинската столица отбелязва 1541 години от официалното си основаване. Обичайно празникът се чества с улични концерти, изложения и панаири. Планове за подобни прояви има и тази година, но в по-малки мащаби.

Същевременно руските власти съобщиха, че няколко безпилотни летателни апарата са се опитали да се доближат до територията на петролна рафинерия в Краснодарския край в Русия, но са били неутрализирани, а инфраструктурата на завода не е повредена. Не се съобщава за жертви и пострадали, предаде ТАСС.

На 4 и 5 май на територията на същата рафинерия имаше атаки от безпилотни самолети. Възникнаха пожари, но бяха потушени и никой не пострада./БТА, Габриела Големанска/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


501
Още по темата: войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
303
6
 
1
 
! Отговори
!!! преди 10 месеца
До Анонимен 311Как така Patriot - нали руснаците го бяха уинищожили - всички пускови установки, радари - всичко? :) :) :)
302
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Руските ракети не попадат върху целта си само когато са прехванати от ПВО-то на укрите, но понеже установките на ПВО-то им е разположено в самият град между блоковете то и ракетите, които успеят да прехванат падат върху блокове и къщи!
301
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Краварски умирисник, руснаците се изтеглиха от Херсон, но въпросът е защо вече украинските фашисти вече 5-6 месеца не смеят да изязат от Херсон посока изток? " Много сте нетърпеливи нещо ве мушмуроци. Не украинската армия е втора и безаналогова. Все пак се бият с предоставено старо оръжие от НАТО. Но ще стигнат и до там. Е няма да е както каза в ефир Маргарита Симоньян, че шушляците ще победят Украйна за 2 дни но нищо. Краварите са ви виновни, опят
300
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
до 315 Най- смешното беше че наркомана просеше от папата в Рим изтребители и оня му обеща да му даде. Муахахааххаа..
299
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Е не падат ли по цивилни обекти руските ракети? Аналаговнетни кравешки нещо си. И толкова миришат като падат, че дори и аналоговнетен противогаз от Рашка няма да те спаси.
298
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Съединените щати признаха пълния провал на Украйна в спецоперацията и цитираха 5 факта, предричащи провал на украинците. Американският политически журналист Джаксън Хинкъл нарече изминалата седмица "ужасна" за целия украински народ: 1) Падна Бахмут, следва Часов Яр; 2) Главкома на ВСУ Залужни е в критично състояние; 3) Пролетната офанзива никога не е стартирана; 4) Украйна е загубила зашеметяващ брой хора; 5) Зеленски проси в цяла Западна Европа.
297
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Западът научи за зверствата на неонацистите в Мариупол. Прехвалените "Герои на Азовстал" се оказаха неонацисти, които тероризират и убиват жителите на Мариупол от 2014 г. За това пише в блога си американският кореспондент Стив Суини, позовавайки се на многобройните разкази на местни жители, които вчера празнуваха първата годишнина от освобождението на града.
296
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ами не го казвам за 50 хил жертви първо, защото не знам дали е вярно и второ ако са дали 50х жертви всички знаят или който е бил поне в армията, че нападателите трябва да са мин 3 пъти повече иначе нямат шанс и трето, ако Бахмут украинците им беше толкова пък неизгодно да се бият за него щяха да го отстъпят, както шушляците Херсон. Само, че изглежда да е било по неизгодно за руснаците и за това там се биеха затворници а не редовна руска армия. Споко, дишай, пиши го и това че краварите са виновни
295
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
до 310 Кравар умирисан, според твоите идоли украинците и западняците на всеки убит украински войник в Бахмут се падали по 5 руски убити войници. То значи че 250 000 руски войнци са били избити само в Бахмут. Муахахаххаха....
294
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Изстреляхя пак като на новогодишна заря 32 патриота за 96 млн. долара и за миг създадоха над столицата железен купол, но после понеже ракетите нищо не удариха започнаха да падат върху блоковете им и закрещяха, как руснаците са им целели само цивилни обекти!
293
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Табурашко, а колко руски войници бяха избити в Бахмут? Оу, извинявай, кравешките нещо си не се броят дори за затворници, а за тор. Хубава пшеница ще има да гладуващите в Африка!
292
0
 
10
 
! Отговори
Кличко преди 10 месеца
20 изстреляни ракети 25 свалени! По математика бях много добър навремето, само дето малко повечко са ме били у тиквата през годините, че леко не излиза сметката вече.
291
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Командирът на ротата Егор застреля командира на батальона на ВСУ, който искал да изпрати украински бойци за месо. "Това е, което току-що ни се случи в частта. Командирът на батальона "захярили на xy.й". Ротният уби комбата Анатолич. Изстрел в главата. Искаше да ни пратят за месо и Егор направи това за нас, по дяволите. Ето това е ротен командир! Той се погрижи за всички вместо нас." Какво става със Зеленски/Залужни? В крайна сметка те изпратиха много хора "за месо".
290
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Украинците са измислена нация, също като македонците..........вижте само знамената на двете държави...............ужас!!!Измислени от КПСС...........голяма измислица са и двете нации!!
289
0
 
3
 
! Отговори
Калашников преди 10 месеца
Отново от 20 истреляни , 30 са свалени ! Ха , Ха ,Ха ! Бой по урките !
288
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
до 302 Краварски умирисник, руснаците се изтеглиха от Херсон, но въпросът е защо вече украинските фашисти вече 5-6 месеца не смеят да изязат от Херсон посока изток? Защо не смеят да преминат реката? Иначе преди 5 месеца тук вие краварите скачахте от радост, как след Херсон вече пътят е открит към превземането на Крим, а те укрите не смеят даже реката да преминат. Велика е украинската контраофанзива всеки случай. Муахахааха...
287
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Скабеева - ето ти едно име. Изказа се дори във фейлетоничен стил как само за ден всичко ще завърши с победен парад в Киев за руснаците. Табурашко, ако имаш нужда от противогаз против миризливата си интоксикация от кравешкото нещо си, мога да ти услужа. Срещу заплащане, разбира се! При нас краварите всичко се плаща, нали знаеш? Не се безпокой, противогазът е руски.
286
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
до 304 След родилни мъки си взеха Бахмут,но що не казваш че заради някакво малко градче като Бахмут заради наркомана и заради неговото упорство на всяка цена градът да не падне, бяха избити като кучета 50 000 украински войници, умирисан кравар?
285
1
 
6
 
! Отговори
Вагнер преди 10 месеца
Сдавайся, хохоль!
284
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Запада почна с единствените си трикове които може, тоест пропаганда и Холивуд, ама рашките не са меки китки като тех, тепърва започва реалния екшън за горките урки :)))