Експлозии разтърсиха Киев, убити и ранени при руски среднощни удари

Ударите бяха извършени в Деня на Киев
501
Експлозии разтърсиха Киев, убити и ранени при руски среднощни удари
Снимка: БГНЕС

Въздушната тревога, обявена по-рано през нощта на по-голямата част от територията на Украйна бе отменена.
Взривове имаше в Киев, където един човек бе убит от отломки от разрушен дрон, а трима души бяха ранени, според данни на властите, припомня Ройтерс. Кметът на града Виталий Кличко съобщи за над 20 свалени от системата за противовъздушна отбрана руски дрона.

Още по темата

Кличко съобщи и, че е избухнал пожар, след като отломки от дрон са паднали върху седеметажна сграда, която не е жилищна, в Соломянски район. В Печерски район пожар е избухнал на покрива на девететажна сграда, като е бил причинен от паднали отломки от дрон. В Холосиевски район падащи отломки от дрон са подпалили триетажен склад, като са разрушили около 1000 квадратни метра от него.

Ударите бяха извършени в Деня на Киев, когато украинската столица отбелязва 1541 години от официалното си основаване. Обичайно празникът се чества с улични концерти, изложения и панаири. Планове за подобни прояви има и тази година, но в по-малки мащаби.

Същевременно руските власти съобщиха, че няколко безпилотни летателни апарата са се опитали да се доближат до територията на петролна рафинерия в Краснодарския край в Русия, но са били неутрализирани, а инфраструктурата на завода не е повредена. Не се съобщава за жертви и пострадали, предаде ТАСС.

На 4 и 5 май на територията на същата рафинерия имаше атаки от безпилотни самолети. Възникнаха пожари, но бяха потушени и никой не пострада./БТА, Габриела Големанска/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


501
Още по темата: войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
363
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Много се скапа Русията...
362
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Какви експлозии бе,нали хохълите твърдят че са свалили всички дронове и ракети?От 42 изстреляни ракети казват че са свалили 75,големи майстори са
361
0
 
19
 
! Отговори
д-р Менгеме преди 10 месеца
Божеее, Киев на 1541 г. - абе Камелийке, я Фнимавай с БЕЛОТО. Никога не съм имал високо мнение на днес.бг , но сега се УССРаха.
360
1
 
7
 
! Отговори
Вагнер преди 10 месеца
Диванни генерали, всичките до един. Помирисвали сте барут само от фойерверките на Нова година, а с дращенето в този форум се опитвате да оправдаете жалкото си съществуване.
359
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До другарят Путин. Да, харесват ми. Харесват ми и изпълненията в Белгород.
358
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Табурашко, къде изчезна? Вече час и нещо не ти се усеща миризмата. Да не си хванал коричка върху консистенцията си? Ами такава е съдбата на всяко нещо си, тупнало между задните крака на американската мама Крава.
357
22
 
8
 
! Отговори
Тцть преди 10 месеца
Мечката Раша приключи на фронта. Останаха и калпавите ракети и стреляне на поразия по цивилни. Туй то с войната. Украйна ще напъва следващите месеци и нищи чудно да си върне всичко + Крим до една година. Жалко че ще загинат още доста хора и от двете страни.
356
3
 
28
 
! Отговори
Другарят Путин преди 10 месеца
Харесаха ли ви фойерверките?! Искате ли още?!
355
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Табурашко, къде си бе! Измислих ти нов прякор - АналаГовнетчо! Мекото между задните копитца на мама "Крана" няма аналог в света, нали знаеш!
354
3
 
25
 
! Отговори
Teo преди 10 месеца
И това с пералните?!? Ами ако запопнат да стрелят с ракети не ми се мисли!
353
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Човек след човек, всичко руско ще стане товар 200, тоест тор на плодородния украински чернозем. Защото аз, краварят имам нужда от евтина пшеница! Окупаторите не разбират от дума. Ами, като не разбират от дума, на им секира!
352
6
 
29
 
! Отговори
на Киев му иде реда преди 10 месеца
Град след град, всичко ще бъде изравнено със земята. Който не желае мир, получава секира!
351
34
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Русофилите 70 години са давали гзъ на руснаците и са свикнали да го дават, така както са свикнали и с немотията руски модел!
350
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Е да де, но когато американските роби хапнат оборска тор, значи хапват и Табурашко. Няма лошо, Табурашко се преражда. Но само като полутопло нещо си между нечии краченнца! Табурашко еволюира: от "мама" Крава до "мама" Човек. То като във филма "Пришелецът" да му се не види! Браво, Табурашко! Абе ще станеш човек ти, като започне да те възпитава оказармен дембел от проруските наборни казарми. В Русия още ги има!
349
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
" Русофобите " да се чете " русофилите"!
348
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Русофобите 70 години са давали гзъ на руснаците и са свикнали да го дават, така както са свикнали и с немотията руски модел!
347
0
 
26
 
! Отговори
Магелан преди 10 месеца
Какви глупости пишете че Киев е на 1500гд.Преди 15 века нито Руснаци е имало нито украйнци още повече Киев и Москва.Вземете да прочете за Волжка България точно на колко века е Била държава с управление като Римската империя?
346
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нашите краваророби-фашисти са най-големите трапезни патриоти на света!Всъщност какво да си кривим душите те видяха в СВО-то на Русия заплаха за жалкият си извратен животец отдаден в служба на сатаната и си помислиха, че им идва краят на този живот другите да работят за тях, да им поддържат жизненият стандарт, а те само кланяки се и подчинявайки се на сатанистите от САЩ и ЕС да си получават паричките и да държат главата на обикновенният българин на чатала и да го залъгва с евроатлантически ценности, което ще рече ЛГБТ идеология!
345
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 351 Дай линк да видим къде е написано това.
344
0
 
22
 
! Отговори
:-) :-) :-) :-) :-) преди 10 месеца
Бог да прости душите на всички загинали хора в тази лудост. Бог вижда всичко. Знае кой я създаде тази братоубийствена война. Хората може да заблуждавате с лъжи ,и пропаганда. Бог не.А всичко се връща. Такива са законите на съзиданието.