Експлозии разтърсиха Киев, убити и ранени при руски среднощни удари

Ударите бяха извършени в Деня на Киев
501
Експлозии разтърсиха Киев, убити и ранени при руски среднощни удари
Снимка: БГНЕС

Въздушната тревога, обявена по-рано през нощта на по-голямата част от територията на Украйна бе отменена.
Взривове имаше в Киев, където един човек бе убит от отломки от разрушен дрон, а трима души бяха ранени, според данни на властите, припомня Ройтерс. Кметът на града Виталий Кличко съобщи за над 20 свалени от системата за противовъздушна отбрана руски дрона.

Още по темата

Кличко съобщи и, че е избухнал пожар, след като отломки от дрон са паднали върху седеметажна сграда, която не е жилищна, в Соломянски район. В Печерски район пожар е избухнал на покрива на девететажна сграда, като е бил причинен от паднали отломки от дрон. В Холосиевски район падащи отломки от дрон са подпалили триетажен склад, като са разрушили около 1000 квадратни метра от него.

Ударите бяха извършени в Деня на Киев, когато украинската столица отбелязва 1541 години от официалното си основаване. Обичайно празникът се чества с улични концерти, изложения и панаири. Планове за подобни прояви има и тази година, но в по-малки мащаби.

Същевременно руските власти съобщиха, че няколко безпилотни летателни апарата са се опитали да се доближат до територията на петролна рафинерия в Краснодарския край в Русия, но са били неутрализирани, а инфраструктурата на завода не е повредена. Не се съобщава за жертви и пострадали, предаде ТАСС.

На 4 и 5 май на територията на същата рафинерия имаше атаки от безпилотни самолети. Възникнаха пожари, но бяха потушени и никой не пострада./БТА, Габриела Големанска/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


501
Още по темата: войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
343
6
 
39
 
! Отговори
Българин преди 10 месеца
Така ще бъде, докато Украйна е управлявана от фашистко-нацистки режим. Когато стрелят по цивилни в Донецк и дори на руска територия, българските медии ни ги спестявате тези новини.
342
30
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Какви концерни Калашников? Абе цялата Рашка държава вече мирише на тор бе! Кой ще тори американската люцерна, за да дават американските крави повече мляко! Кравар, това звучи гордо! Табурашко, разбираш ли? Или още се гушиш полутопъл между копитата на "мама".
341
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 360 Именно старо натовско оръжие! Лицемерният запад не помага на украинците, а ги използва като пушечно месо срещу руснаците! Скрий се грешнико, само това стига да се разбере колко е *** и злобна душата на един русофоб-фашист, който на всичкото отгоре не желае да защитава лично със своя живот демокрацията и свободата, а използва и залъгва украинеца да се жертва за сатанистите от САЩ, ЕС и НАТО!!!
340
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"АК-12 е без аналог в света, краваророби нещастни!!" Знаем, знаем то там на картинка и проект всичко е безаналогово и на практика виждаме 2 ра армия срещу старо натовско оръжие и то дадено на порции
339
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Jackson Hinkle - Американски журналист на линия. Когато Русия освобождава нови територии в Украйна, те строят паркове, детски площадки, театри, спортни комплекси и безплатни домове за жителите. Когато Украйна си връща територии, те извършват репресии, жестоко се отнасят(ослепяват, убиват) към гражданите които подкрепят Русия и ги използват в качеството на жив щит.
338
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Канали руски князе са основали Киев? Ами те още не са родени, когато Киев е бил вече реалност. Освен прародителят на Табурашко, той си е бил същия ухаещ на нещо си миризливко между краката на кравите.
337
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Концернът Калашников показа АК-12," А за училища, театри, болници нещо да са направили подобрения?!? Не, ами то дивашка работа това е
336
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"до 344 Тя украинската пропаганда пък казва, че в Бахмут на всеки един убит украински войник се падали 5 руски убити войници. Тази тъпотия вярваш ли я, кравар, като ще си говорим за пропаганди?" - Ами както ти обясних, че се бият руски затворници и по принцип за атака са ти необходими 3 пъти повече войска от колкото за отбрана то ДА, тази цифра ми се струва по-реална. Ако на теб ти се струва нереално дай ми довод ама не пирожката каза защото той естествено че ще занижава в негов интерес е
335
6
 
5
 
! Отговори
2 преди 10 месеца
Нов превключвател-предпазител с двустранен ход, който при завъртане контролира задната част, като затваря изреза в капака на приемника. Модернизирана е и дръжката с модифициран дизайн на стойката на контейнера и приклада с възможност за регулиране на компонентите му. Промените доведоха до повишаване на ефективността на автомата, правейки я по-гъвкава. Сега се тества експериментална партида актуализирани автомати AK-12. Завършването е планирано за юни 2023 г.
334
3
 
8
 
! Отговори
1 преди 10 месеца
Концернът Калашников показа АК-12, който е финализиран, като се вземе предвид опитът от използване по време на специална операция. Актуализации за 2023 г.: Ново дулно устройство с пламегасител с отвори. На него може да се сложи заглушител, който се фиксира с ексцентрик. Руският автомат получи леко обновена мушка, която вероятно ще бъде направена от различен материал. Нов диоптър с три режима за работа: на дистанция на директен изстрел, на дистанция 600 м и за работа при слаба осветеност с увеличена бленда.
333
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Лвовски бойци обвиниха командира на бригадата в кражба. Лвовските тероборонисти от 103-та бригада обвиниха командира на бригадата и неговото обкръжение в кражба в особено големи размери. В писмо до Зеленски се съобщава, че от края на миналата година командирите са започнали да събират пари за храна от тероборонистите. Те също имат много въпроси относно облеклото. Наскоро всички недоволни бяха преместени в квартал Двуречная (област Харков). Свидетелите на престъпления търпят големи загуби и скоро няма да остане никой от тях.
332
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Киев се отчая поради липсата на войници преди офанзивата. Киев е отчаян как да попълни редиците на украинската армия преди предстоящото настъпление. Това пише в. The Telegraph. "Липси в редиците на въоръжените сили на Украйна поради десетки хиляди загинали на бойното поле", се казва в статията. В статията се пояснява, че въпреки големия брой западна техника и въоръжение, украинската армия не разполага с достатъчно хора.
331
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Делата на Русия говорят за какъв режим става дума: чрез периодичните удари срещу Киев войната няма как да се спечели, целта е да се тероризира украинското население, да се съдаде чувство на страх и несигурност. Това е проявление на кремълската военна импотентност. Ако Москва разполагаше с средства, хора и умения, щеше вече да е победила. Тя обаче ги няма и се надява да победи с години упоритост и милиони жертви, разчитайки, че останалият свят и Украйна ще се откажат първи.
330
3
 
10
 
! Отговори
да преди 10 месеца
защо не пишете кой е основал Киев - това са руските князе Рюрикови, основали столицата на КИЕВСКА РУСЬ
329
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"до 332 Маргарита Симонян е журналист ве, кравар умирисан! Питах те кой руски държавник е казал че Украйна или Киев ще падне за 3 дни, не някаква пиклива руска журналистка!" Ами те до тук го докараха официални лица да не смеят да кажат нищо щото ги е страх. Те още нямат официално обявени целите на СВО, само някакви размити понятия като денацификация и демилитаризация ама кога, как ?? А пък се вижда, че нито едното нито другото върви по план кво да кажат? Естествено че ше го спускат с проксита
328
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Маргарита Симонян е рупор в казионната пропаганда бе, Табурашко! Ще се издигнеш ли поне малко над копитата на организма, който те е отходил като консистенция да тор?
327
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
до 344 Тя украинската пропаганда пък казва, че в Бахмут на всеки един убит украински войник се падали 5 руски убити войници. Тази тъпотия вярваш ли я, кравар, като ще си говорим за пропаганди?
326
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Държавният департамент на САЩ потвърди денацификацията на двама наемници. Неонацистът Едуард Уолтър Уилтън отиде при Бандера - той беше унищожен в района на Артемовск"- Аве копейко, тия глпости ги писа преди месец тука 1:1 дават ви темлейти за копи пейст ли?
325
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Какви загуби търпи украинската армия в Бахмут? Това руската пропаганда ли ви го каза? Или ще претендирате, че сте проучили всички мнения, та истината е някъде по средата. По средата между копитата на кравата се намира само Табурашко. Не ни ли го показа вече този Питокьо с миризмата си на кравешко нещо си?
324
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
до 332 Маргарита Симонян е журналист ве, кравар умирисан! Питах те кой руски държавник е казал че Украйна или Киев ще падне за 3 дни, не някаква пиклива руска журналистка!