Русия ще търси вратички на "незаконни санкции на ЕС"

Кремъл: Ще развиваме собствени взаимоотношения с Пекин
27 апр 2024 19:49, Александър Попов
23
Русия ще търси вратички на "незаконни санкции на ЕС"
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Кремъл обяви в контекста на изразеното от държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън безпокойство от китайската военна подкрепа за Русия, че ще продължи да развива собствени взаимоотношения с Пекин, предаде Ройтерс, като се позова на изявление на прессекретаря на руския президент Владимир Путин – Дмитрий Песков. Блинкън беше на посещение в Китай от сряда до петък.

"Китай е суверенна държава, силна държава, която е способна да се защитава и да брани своите интереси", заяви Песков пред представители на медиите, запитан за посещението на Блинкън в Китай и американския натиск върху Пекин.

"В същото време Китай е наш близък партньор. Ние ще продължим и занапред нашето сътрудничество", каза още говорителят на Кремъл.

Песков заяви, че Русия ще търси начини да преодолее така наречените от нея "незаконни санкции на Европейския съюз" върху руския втечнен природен газ.

"Продължават опитите да се изтласка Русия от енергийните пазари и да се премине към по-скъпи пазари. Разбира се, във всички случаи ние ще търсим начини да преодолеем тези незаконни препятствия, тази нелоялна конкуренция и неоснователни действия", каза той./БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: китайРусиясанкции
Още от Миш-маш
Пет заблуди за детокса, в които няма смисъл да вярвате
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
3
 
! Отговори
Си Дзипин преди 1 седмица
Товарищ Песков, вие искате сътрудничество , но условията поставяме НИЕ!
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Защо ще търсите вратички в ЕС рашки, нали сте си самодостатъчни и всичко имате... :)))
15
5
 
11
 
! Отговори
Аз преди 1 седмица
На Русия вратите са затворени за поколения напред от един умопомрачен диктатор,заобиколен от кохорта алкохолици с болни и меркантилни амбиции.На панелните му почитатели с пърцуца,борчове и неплатена сметка за ток и анцунг над пъпа пожелавам бързо оздравяване и добре работещ черен дроб!
14
2
 
13
 
! Отговори
Преводач преди 1 седмица
Иначе казано други варианти няма!След като портите са затворени за кокошкарете остават вратички.Като плъхове и мишоци!Страхотен изход към Китай,Сев Корея,Иран,все развити цивилзации и мечта на милиони потенциални имигранти!Бонус Куба и Венесуела :)
13
2
 
12
 
! Отговори
"вратички" преди 1 седмица
да търсят монголоидите...по добре свещи да търсят
12
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
След ВСВ санкциите и военната агресия са основни оръжия на САЩ за осигуряване на тяхното господство над света. Интересен и много поучителен е случая с Япония преди около 45 години, когато Япония беше на път да стане първа икономическа сила в света. Тогава САЩ наложиха такива санкции на Япония, че Япония още не може да се оправи от удара на САЩ
11
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Китай много добре си правят сметката, че ако позволят на САЩ да мачка Русия, то следващите смачкани от САЩ ще са Китай. Затова Китай се държи заедно с Русия.
10
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Китайците играят двойна игра и рашистите изпадат в транс от този факт, нека им е.
9
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Песков, вземи Путин и потърсете вратата на балкона, след като сте се почерпили порядъчно...
8
6
 
12
 
! Отговори
Две възможности преди 1 седмица
1. Комунистите в Китай да осъзнаят колко е пагубно да се гушкат с психически неуравновесеният путин. 2. Интернационализмът да надделе и гушкам ето да продължи. Мнение....като лице живял при комунистите, зная че те са готови на всичко за пари и охолен живот. Затова дори и комунистите в Китай ще подкрепят тайно путин,но никога няма да скъсат с демократичните страни,защото там е животът...другото е жизнь....
7
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ами тя вече намира.Руските дъщерни предприятия на италианската фирма Ariston Thermo Group и немската BSH Hausgerate са предадени за управление на АО "Газпром битови системи".И западняците ревнаха че не било законно.Молят Путин да отмени решението.
6
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Имат ли основание да празнуват 9 май след като до границите им има много от тези които уж са победили? както щете ги наречете нацисти фашисти бандеристи...и възможно ли е пак да загуби милиони войници и цивилни и пак да останат фашисти нацисти до границата и по цял свят както след последната голяма война? А възможно ли е да си признят че са РАШИСТИ които се имат за нещо повече от малцинствата в собствената им непропорционално доминирана от тях административно и силово "федерация"??
5
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В международен план . СССР ,ОНД и сега Русия винаги са търсели вратички и винаги между капките . За това са си останали една слаба икономическа страна , но Силна военно
4
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Поне се научиха да приземяват самолетите без спирачки в калта че няма части нещо а не могат да намерят залежи на резервни части да копаят
3
7
 
22
 
! Отговори
Фют преди 1 седмица
Вратичка има само към ада за вас.
2
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нали санкциите ви правят силни тавариш, защо ще търсиш вратички.
1
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ама нали всичкия газ беше руски какво говори този тавариш?