Въпросът вече бил не дали Украйна ще удържи, а кога ще освободи териториите си

Русия или се изтегля организирано, или бяга
782
Въпросът вече бил не дали Украйна ще удържи, а кога ще освободи териториите си
Снимка: БГНЕС

Вече не е въпросът дали Украйна ще удържи. Абсолютно ясно е, че тя ще удържи! Въпросът е кога ще успее да освободи окупираните ѝ територии. ... През шестте месеца на войната основно фокусът беше къде Русия атакува, къде Украйна удържа и как, след като вече не може да удържи дадени позиции, се изтегля и заема нови отбранителни позиции. През последните 10 дни това се смени изцяло, вече говорим за това дали Русия успява да удържи определени позиции и дали се изтегля организирано, или бяга панически от позициите, които е заемала".
Това каза пред БНР военният експерт проф. Тодор Тагарев, бивш министър на отбраната.

Още по темата

По думите му Украйна дава допълнителни доводи на всички страни, които я подкрепят, че използва помощта по най-рационалния начин и няма да отстъпи, а ще възстанови своята независимост и териториална цялост.

"Може би сме свидетели на много умела, маскировъчна - по руските термини, кампания. Месеци наред се говореше за подготовката на контранастъпление на юг - към Херсон и Херсонска област. ... Големият удар обаче беше нанесен на изток - Балаклея, Купянск, Изюм. Има вече информация, че украинските сили наближават Лисичанск - там беше единствената голяма руска победа в последните 4-5 месеца", посочи той.

Според проф. Тагарев политическите сили, които стоят и зад служебното правителство, са на позицията да не се оказва военна помощ за Украйна и да не се противодейства на интересите на Русия.
"Газът е оръжие. Доставката на енергийни ресурси от Русия е оръжие и винаги е било разглеждано така. Това стана абсолютно ясно на всеки. ... Да, ще си сложим един пуловер вкъщи, но ще спасим човешки животи. Постоянното фокусиране върху социалния аспект и то от хора, които са военни, защото управляващите у нас сега - президент, премиер, министър на отбраната - всички са военни и се разсейват по въпроса, че газът е оръжие. Руското влияние в енергетиката ни и в икономиката ни е оръжие. Всички се опитват да скрият руското влияние върху България", каза той.

Проф. Тагарев посочи, че на Запад се разбира много добре, че икономиката на Шрьодер и Путин води до зависимост.
"Американското разузнаване е имало много убедителна информация за руското нападение в Украйна още през октомври 2021 г. Започнали са да споделят тази разузнавателна информация с всички основни съюзници. Може би това забави пускането на "Северен поток - 2". На Путин не му издържаха нервите и тръгна в Украйна, без да е готов. Сега самият той спира газа по "Северен поток – 1", твърди той.

В контекста на годишнината от терористичните атаки на 11 септември в САЩ, военният експерт коментира, че атаките срещу Пентагона и Световния търговски център са променили възприятието и вниманието на САЩ и на много други е било насочено към терористичната заплаха и "може би това е помогнало на Путин да укрепи своите позиции в Русия и да се опита да възстанови нейното имперско величие".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


782
Още по темата: Русиявойната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
468
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До SS Ще дойде пролетта и пак ще повтаряш като развалена грамофонна плоча същото. 100%. Не разбра ли, никой не се интересува от това колко "уникален" си мислиш, че си?
467
1
 
4
 
! Отговори
Славянофил преди 2 години
Руснаците са станали крепостници. Умен народ, с голяма история и всеки опит да създадат нещо, за което имат мозъка, биват контрирани и превръщани в крепостници от Путин и неговите НЕ-РУСКИ олигарси. За това всяка успешна Руска компания е или държавна, или на олигарх, или в чужбина. Yandex даже е в чужбина регистриран и то даже не в офшорка да пестят пари, а в Холандия, за да се спасят от робовладелския рекет на азиатския хан Путин. Превърна ги в араби само на износ на нефт и газ да разчитат.
466
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Славянофил Народа го "обича", но за всеки случай има 150 хилядна частна армия да го пази, и още милион и нещо в най-различни специални служби, със същата цел. Иначе много го обичат в Просия Джуджака.
465
4
 
1
 
! Отговори
SS преди 2 години
До 527 Анонимен ! Като ти се охлади малкото женски мозък в тиквата на пролет ще си поговорим пак ! За газта,зимата и европейските ценностти !
464
1
 
5
 
! Отговори
Славянофил преди 2 години
До Китаец Пяна ли ти тече от устата? Обичал го народа. Като има кой да мисли вместо тях и за всичко да им посочва виновни тоя народ много ясно, че ще изглупее и ще обича собственика си. Или пък ако не го обича... дали ще си го каже, като Навални за пръв път беше арестуван, защото по думите на съдът "Брат му ощетил френска компания с няколко милиона", а френската компания даже го отрича. ЦИРК! И докато на Зеленски викат наркоман, Русия е най-големия потреител на хероин в света! Путин е лъжец.
463
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещата ще загрубеят съвсем скоро,ще станем свидетели на истинското лице на войната,жалко за бедните украинци!
462
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой знае от коя канализационна шахта в Москва ще извадят Путин както извадиха колегата му Садам Хюсеин за да го обесят.
461
1
 
4
 
! Отговори
Изненадата на Путин преди 2 години
Прегрупирането на руската армия ще спре в Урал.
460
2
 
9
 
! Отговори
Славянофил преди 2 години
Путин е срам за Русия и за руснаците. Един поклонник на азиатската империя Китай, с частна армия от ислямисти на Кадиров, който на Нова година чете както от Библията, така и от Корана (това и в прогнилия запад го няма), който говори за унищожаването на Европа от безконтролна миграция, а е президент на държавата с най-голяма миграция в Европа (неговите бягат, чуждите идват). Който говори за семейни ценности, а Русия е първа по разводи. Путин е ПОЗОР за името Русия.
459
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До SS Откакто чета тук само повтаряш като счупена грамофонна плоча. Не мислиш ли, че ти си единствения, който взема приказките си насериозно. Хората не са чакали теб, за да "преживеят" зимата. Нито тази, нито която и да е друга. Аман от "акълии".
458
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 499 "започнаха да стрелят от територията на Русия със свръхзвукови ракети". Абе пич, ти за ракети с подзвукова скорост чувал ли си?
457
4
 
5
 
! Отговори
безаналогово прегруп преди 2 години
Русия смая света с безанологовото си прегрупиране. Скоро цялата руска армия начело с мapмозеmkama путин ще се прегруприра в Камчатка.
456
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-доброто лице на руската армия е нейния гръб.
455
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тероризмът си има държава.
454
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 517 От 6 месеца, всеки ден слушаме как руснаците Е СЕГА приключвали войната. От 6 месеца слушаме, как руснаците печелели до няколко дни. От 6 месеца, всеки месец унищожават по 1 милиард украински войници, по 4503 милиона военни цели, напълно свалят украинската авиация и унищожават поне по 400 ХИМАРС-а на ден. Ми като са толкова мощни, какво правят? Нещо май само ни забълбукват.
453
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От 6 месеца четем как украинците съсипали руснаците и каквили не чудеса, ами тогава да обявяват край и да се свършва. Щом са толкова мощни, какво правят. Нещо май само ни забълбукват.
452
2
 
3
 
! Отговори
Си Дзинпин преди 2 години
Е заплашил путаранкин че ако не иска или не може да отблъсне нацистките орди ще трябвя да предаде на Китай Сибир до Урал и всички ядрени бойни глави
451
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Дерожински Терориста Русия си остава терорист. Като не може да воюва започва да бие по гражданските обекти. Не разбирам на какво се надява Русия като повреди един ТЕЦ? Украинците ще се уплашат и веднага ще се подчинят на Русия и ще и отстъпят половината си територия. Само един оглупял от безсилие руснак може да се надява че чрез тероризиране на населението на Украйна ще постигне териториални придобивки. Най-много утре да падне ракета в някой руски ТЕЦ в близост до Украйна.
450
0
 
9
 
! Отговори
До Дзерджински преди 2 години
Това всъщност означава, че всичко до момента край Харков и Херсон е било отвличаща операция на ВСУ, основната предстои, ако беше малко чел военна история, тактика и стратегия, щеше да си дадеш отговор на въпроса що нема ток в основните градове по източния бряг на Днепър, да ти кажа от сега, вероятно ще видим основния удар на Украйна в следващите 24 часа, то затова и Лавров почна да призовава за преговори) щото знае какво я чака 2-та армия
449
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Дерожински Сгрешил си. Палачинка няма: русНАЦИте ги чака разпад. Сегашния им тероризъм само ускорява участта им. Ядрени удари биха направили същото. Безсилни са да спрат хода на нещата. :))))