Въпросът вече бил не дали Украйна ще удържи, а кога ще освободи териториите си

Русия или се изтегля организирано, или бяга
782
Въпросът вече бил не дали Украйна ще удържи, а кога ще освободи териториите си
Снимка: БГНЕС

Вече не е въпросът дали Украйна ще удържи. Абсолютно ясно е, че тя ще удържи! Въпросът е кога ще успее да освободи окупираните ѝ територии. ... През шестте месеца на войната основно фокусът беше къде Русия атакува, къде Украйна удържа и как, след като вече не може да удържи дадени позиции, се изтегля и заема нови отбранителни позиции. През последните 10 дни това се смени изцяло, вече говорим за това дали Русия успява да удържи определени позиции и дали се изтегля организирано, или бяга панически от позициите, които е заемала".
Това каза пред БНР военният експерт проф. Тодор Тагарев, бивш министър на отбраната.

Още по темата

По думите му Украйна дава допълнителни доводи на всички страни, които я подкрепят, че използва помощта по най-рационалния начин и няма да отстъпи, а ще възстанови своята независимост и териториална цялост.

"Може би сме свидетели на много умела, маскировъчна - по руските термини, кампания. Месеци наред се говореше за подготовката на контранастъпление на юг - към Херсон и Херсонска област. ... Големият удар обаче беше нанесен на изток - Балаклея, Купянск, Изюм. Има вече информация, че украинските сили наближават Лисичанск - там беше единствената голяма руска победа в последните 4-5 месеца", посочи той.

Според проф. Тагарев политическите сили, които стоят и зад служебното правителство, са на позицията да не се оказва военна помощ за Украйна и да не се противодейства на интересите на Русия.
"Газът е оръжие. Доставката на енергийни ресурси от Русия е оръжие и винаги е било разглеждано така. Това стана абсолютно ясно на всеки. ... Да, ще си сложим един пуловер вкъщи, но ще спасим човешки животи. Постоянното фокусиране върху социалния аспект и то от хора, които са военни, защото управляващите у нас сега - президент, премиер, министър на отбраната - всички са военни и се разсейват по въпроса, че газът е оръжие. Руското влияние в енергетиката ни и в икономиката ни е оръжие. Всички се опитват да скрият руското влияние върху България", каза той.

Проф. Тагарев посочи, че на Запад се разбира много добре, че икономиката на Шрьодер и Путин води до зависимост.
"Американското разузнаване е имало много убедителна информация за руското нападение в Украйна още през октомври 2021 г. Започнали са да споделят тази разузнавателна информация с всички основни съюзници. Може би това забави пускането на "Северен поток - 2". На Путин не му издържаха нервите и тръгна в Украйна, без да е готов. Сега самият той спира газа по "Северен поток – 1", твърди той.

В контекста на годишнината от терористичните атаки на 11 септември в САЩ, военният експерт коментира, че атаките срещу Пентагона и Световния търговски център са променили възприятието и вниманието на САЩ и на много други е било насочено към терористичната заплаха и "може би това е помогнало на Путин да укрепи своите позиции в Русия и да се опита да възстанови нейното имперско величие".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


782
Още по темата: Русиявойната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
488
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин си е приготвил подземен бункер в Магадан, до там Путин смята да отстъпва, след което ще последва мощна руска контраофанзива начело с главнокомандващият Путин. Вече е ясно че докато Путин не се включи пряко в боя войната Русия няма да я спечели.
487
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Китаец Какво е русофилът? Руснак китайска изработка. Хахахахахаха
486
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 572 Хихихи. Жалките руски лъжци вече не се усещат, че станаха за смях с руската пропаганда.
485
3
 
6
 
! Отговори
рускините са лесни преди 2 години
Рускините наистина в момента налитат на де що видят не-руски кремвирш. Включително на български. Искат да избягат от потъващата русия в която има все по-малко мъже.
484
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 564 Инцелите от русофилска семка затова рускините им са идеала: защото те до нормални жени не могат да се доберат :))))
483
5
 
10
 
! Отговори
насрани руснаци преди 2 години
Добре ,че руснаците си крадоха тоалетни чинии. Че днес направо се наизпонасpаха.
482
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
11 септември е празника на руските танкисти. Украйна поздрави умиращите руски танкисти с професионалния им празник и унищожените 2154 танка от началото на войната.
481
6
 
0
 
! Отговори
джо преди 2 години
до Анонимен и Славянофил Ако Руснаците бяха така слаби както ги описвате, сега Натовските *** щяха да се бият в Украйна. Но Руснаците не са камилари и ще смажат Украинците само с едната си ръка. Другата я пазят за следващите в списъка, най вероятно Полша барабар с прибалтийския бардак.
480
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 2/555 Дразни те истината ли? Рускините са по-лесни от всякога. Проблемът им е, че се намира все по-малко балъчорник, който да иска да рускува с тая спинозна гад.
479
1
 
8
 
! Отговори
Зеленски с нова титл преди 2 години
Зеленски е бащата на руската армия - направо и ЕбаМамата.
478
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До SS Има, има. Глупавото философстване.
477
4
 
5
 
! Отговори
опорки ,опорки преди 2 години
РускоФашистките опорки са смешни. Първата - сега ставало страшно , русия сега щяла вече наистина да влезе във война, досега било само спИциална военна операция. Втората - при контраофанзивата Украйна загубила 40% от войската си , не постигнала нищо , влизали в капан. Едно ,че си противоречат - но и двете версии не са верни. Русия изчерпва конвенционалните си оръжия. И имат големи загуби. Ядрено оръжие няма да посмеят да използват, остава им мобилизация. Второ - днес руснаците главно бягаха.
476
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе нещо половината покрайнина била тъмно,тия явно си нямат на идея какво може да се случи с пропадналата им държавичка и марионетките им назовали се лидери!
475
0
 
6
 
! Отговори
Славянофил преди 2 години
До Китаец 552 Кои два братски народа? Чеченците и Бурятите срещу Украинците ли? Виж видеата от превземането на Лисичанск. Застанали на центъра и реват "АЛАХ АКБАР". Това ли е братския на Украйна народ? Кой е този брат, който ще те нападне и ще ти унищожи каквото имаш? И недей да казваш "ами ДОНБАС" само, че там няма един командир "руски" дето да не е арменец, татарин или нещо друго, а и сами се отцепиха и то не с руски, а със съветски знамена!
474
2
 
0
 
! Отговори
2 преди 2 години
"Рускините в момента са по-лесни от всякога." - баси тъпаните .... не мога да си го обесня - как може да има такива хора.Четейки коментарите и виждайки каква злоба се излива ... Абе ейййй не знаете за какво говорите, какво провокирате ..докъде може да стигне всичко това ... и не няма да бъдете добре -поне 80 процента от хората
473
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съвременната война се печели с авиация. Русия няма авиация. Руските самолети се страхуват да наближат целите и от максимално разстояние разтоварват бомбите и бягат обратно. Това е пародия на авиация. От 1000 годни самолета 250 вече дадоха фира. При танковете положението е още по зле 70% от съвременните руски танкове фирясаха. Скоро ще видим Т55 на фронта, а след тях може да видим и Т34.
472
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До SS Умирам от смях като ти чета глупостите. Особено като ти гледам напъните на пилешкия мозък, който си мисли, че го е "измислил" а не е нищо повече от крепостен.
471
3
 
3
 
! Отговори
SS преди 2 години
До 545 ( 5,45 е популярен калибър) Абе не ти ли изтече работното време ! Или заработваш допълнителни часове ! КАЗАХ НАПРОЛЕТ ПАК ЩЕ ГОВОРИМ ! ДО ТОГАВА СЕ НАДЯВАМ ДА ИМАШ СРЕДСТВА ДА СИ ПЛАЩАШ ТОКА !
470
1
 
7
 
! Отговори
Славянофил преди 2 години
Голямо слушане беше за руските успехи във военно отношение. СУ-57 без аналог, Т-14 най-мощния танк, армията им най-бързата, най-умната, най-силната и т.н. За над 10 години няма и 15 броя СУ-57 произведени, от Т-14 има 5 броя и то май изцяло прототипни дето само за парад стават. Това е резултата от крепостническата икономика, която този самозабравил се славянофоб и убиец на славяни докара в Русия. Фалш и цирк. Частното бяга на където може най-лесно да премине границата, а икономиката тъне в лъжа.
469
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руския тероризъм няма бъдеще.