Въпросът вече бил не дали Украйна ще удържи, а кога ще освободи териториите си

Русия или се изтегля организирано, или бяга
782
Въпросът вече бил не дали Украйна ще удържи, а кога ще освободи териториите си
Снимка: БГНЕС

Вече не е въпросът дали Украйна ще удържи. Абсолютно ясно е, че тя ще удържи! Въпросът е кога ще успее да освободи окупираните ѝ територии. ... През шестте месеца на войната основно фокусът беше къде Русия атакува, къде Украйна удържа и как, след като вече не може да удържи дадени позиции, се изтегля и заема нови отбранителни позиции. През последните 10 дни това се смени изцяло, вече говорим за това дали Русия успява да удържи определени позиции и дали се изтегля организирано, или бяга панически от позициите, които е заемала".
Това каза пред БНР военният експерт проф. Тодор Тагарев, бивш министър на отбраната.

Още по темата

По думите му Украйна дава допълнителни доводи на всички страни, които я подкрепят, че използва помощта по най-рационалния начин и няма да отстъпи, а ще възстанови своята независимост и териториална цялост.

"Може би сме свидетели на много умела, маскировъчна - по руските термини, кампания. Месеци наред се говореше за подготовката на контранастъпление на юг - към Херсон и Херсонска област. ... Големият удар обаче беше нанесен на изток - Балаклея, Купянск, Изюм. Има вече информация, че украинските сили наближават Лисичанск - там беше единствената голяма руска победа в последните 4-5 месеца", посочи той.

Според проф. Тагарев политическите сили, които стоят и зад служебното правителство, са на позицията да не се оказва военна помощ за Украйна и да не се противодейства на интересите на Русия.
"Газът е оръжие. Доставката на енергийни ресурси от Русия е оръжие и винаги е било разглеждано така. Това стана абсолютно ясно на всеки. ... Да, ще си сложим един пуловер вкъщи, но ще спасим човешки животи. Постоянното фокусиране върху социалния аспект и то от хора, които са военни, защото управляващите у нас сега - президент, премиер, министър на отбраната - всички са военни и се разсейват по въпроса, че газът е оръжие. Руското влияние в енергетиката ни и в икономиката ни е оръжие. Всички се опитват да скрият руското влияние върху България", каза той.

Проф. Тагарев посочи, че на Запад се разбира много добре, че икономиката на Шрьодер и Путин води до зависимост.
"Американското разузнаване е имало много убедителна информация за руското нападение в Украйна още през октомври 2021 г. Започнали са да споделят тази разузнавателна информация с всички основни съюзници. Може би това забави пускането на "Северен поток - 2". На Путин не му издържаха нервите и тръгна в Украйна, без да е готов. Сега самият той спира газа по "Северен поток – 1", твърди той.

В контекста на годишнината от терористичните атаки на 11 септември в САЩ, военният експерт коментира, че атаките срещу Пентагона и Световния търговски център са променили възприятието и вниманието на САЩ и на много други е било насочено към терористичната заплаха и "може би това е помогнало на Путин да укрепи своите позиции в Русия и да се опита да възстанови нейното имперско величие".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


782
Още по темата: Русиявойната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
508
8
 
13
 
! Отговори
Не разбирам преди 2 години
Преди да напишете тия глупости явно взимате от гъбите на зеленски другият вариант е да взимате от зелените бележки на байдън
507
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
аре стига с глупостите ОМРЪЗНАХТЕ НИ !
506
19
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма никакво отстъпление! Има погром и разгром на руската армия.Все още никой не може да каже колко и какви са загубите на руснаците,знае се че са огромни.Например от днес в редовете на Руската армия вече не съществува 237ми Червенознаменен Десантен Полк.Целият е унищожен край Изюм. Това е руски елитен полк,цветът на руското войнство,гордостта на Путин и от него не остана нищо!Всички са убити,ранени,пленени.Днес е зачеркнат от списъците на Руската Въоръжени Сили.
505
20
 
27
 
! Отговори
42 преди 2 години
Няма ли да се спрете да цитирате глупостите на този промит мозък евроатланта Тагарев Той разбира от военно дело, колкото аз от корабостроене. Украйна е обречена, с лъжата там е свършено, свършиха опорките, че има украински народ. До средата на зимата всичките украински седесари ще си правят правителство в сянка някъде на Запад.
504
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Китаец Ти не можеш да четеш, и това е ясно на всеки, който ти чете драсканиците. Китайски ментета с надпис "сделано".
503
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Китаец Как е в Илиянци?
502
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Изморен от Украйна Всеки, който взема 800 лева доходи на месец заслужава да фалира, защото е показал и доказал, че не става нищо от него.
501
2
 
2
 
! Отговори
Изморен от Украйна преди 2 години
Защо сайта цензурира Тpoлове та думата дори не е с български произход
500
20
 
8
 
! Отговори
Боби преди 2 години
Защо Украйна ще загуби конфликта? 1. Логистичен АД военната техника е събирана от кол и въже от цял свят това практически не може да се поддържа 2. Дадени са лум 70милиарда $ на Украйна но само за оръжие Икономиката на страната е в Колапс граничещ с Анархия. 3. Русия най-накрая се научи да води съвременна война Ако противника е по-силен от теб Отстъпи Организирано като му нанеси максимално поражения след това се върни с нова тактика и оръжия туширащи новите силни страни на опонента ти.
499
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русофилите могат да "си задават въпроси" само по програмата писана за чипа им от КГБ :)))))
498
2
 
7
 
! Отговори
До до анонимен 583 преди 2 години
2. През ноември същата година представители на Световната банка бяха изпратени да ,,съветват"правителството как да реформира селското стопанство и пазарът на пшеница беше освободен от държавен контрол.Това,което се случва сега в Украина е следствие.Задайте си въпроса с чии частни капитали се отпускат кредити от МВФ и Световната банка.Там е причината за войни инфлации и рецесии.
497
2
 
3
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 2 години
Да ва..... Философите ! Тва гражданята освен голема уста и куха главъ нищу други няаате ! Сичката селска мързелива и калпава *** отиде у градо или стана милиционер или военен ! Плъхове панелни ! Гледате кучета у панелките па претендирате за чистота и хигиена ! Тръгнали свето ,а упраят ? От си не глеате голия гз ?
496
1
 
4
 
! Отговори
До до анонимен 583 преди 2 години
1 Разрухата в Украина започва през есента на 1994 г.,когато премиерът Витали Масол подписва споразумение за кредит с МВФ от 360 млн.долара срещу ,,икономическа шокова терапия".МВФ ,,съветва"украинските власти да се откажат от контрол върху обменния курс,което доведе до валутна криза.Отпускането на кредити беше замразено.С ,,доларозовани" цени и без кредити държавните и частните предприятия бяха унищожени.
495
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Китаец Ти не си китайски руснак, а китайски експеримент за руснак. Ако отидеш в Русия и им кажеш, че си руснак, ще ти се изсмеят.
494
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 583 Каква война с Америка те гони тебе. Америка воюва основно с авиация. Да виждаш някъде американска авиация в Украйна? Пък и какъв шанс има допотопната Русия срещу Америка?
493
9
 
12
 
! Отговори
рускините са лесни преди 2 години
Е че има и хубави рускини. Който иска сега е момента. Само дето даже рускините няма да паднат толкова ниско ,че да се хванат с роден русофил. Наще русофили даже цuraнките ги не щат.
492
4
 
5
 
! Отговори
Ета Ралан Гарос преди 2 години
За кво ти е раскиня бе дорогой децата ти да са полуруснаци и да ги непускат никъде ли после
491
4
 
14
 
! Отговори
Става страшно.. преди 2 години
Путин вече видя ,че само със СВО не става. Ще се включи лично във войната. Яхнал мечка. Гол до кръста. С по един калашник във всяка ръка. И кинжал в зъбите ( от ония ракетите - ще я задейства с език).
490
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 578 Ставаш смешен с руската жалка пропаганда. Всички го разбират. Хахахаххаа
489
7
 
9
 
! Отговори
къде бяхте 8 години? преди 2 години
pyсофилистиците къде бяха 8 докато "избиваха" руснаци в Донбас? Защо не записаха доброволци в армиите на ЛНР и ДНР? Междувременно се оказа ,че от Луганск от украинците в момента бяга под 10% от населението - главно колаборационисти. И точно в Луганск посрещат ВСУ със цветя и питки.