Петър Славов: Резервиран съм към експертен кабинет

Подливали са си вода в борбата за преференции, разкри той
14 юни 2024 21:37, Анисия Иванова
19
Петър Славов: Резервиран съм към експертен кабинет
Снимка: Bulgaria ON AIR

На мен ми се струва, че никой от политиците не спечели на изборите, а има голям губещ и това са българските граждани. Никой не си е мислил, че изборните резултати и пасивността може да отиде под 2 млн., малко оставаше, което е много по-ниско от най-ниското, което сме имали до момента. Може би са единици политиците, които направиха адекватни изказвания и потърсиха преди всичко в себе си. Това каза адвокат Петър Славов в студиото на "Денят ON AIR".

Той припомни и за хартиеното броене, което отново доведе до хаос.

"Виждате хората по нощите броят, а на следващия ден са предавали протоколи до 17 ч. Това е унижение за тези хора, как да искат да отидат отново. Не карайте тези хора да правят сложни и кръстосани проверки. Да не говорим за машинациите. Чрез видеонаблюдението видяхме порочността на хартиения вот, аз съм се занимавал с оспорване на изборни резултати на мои доверители и като сме отваряли чували с протоколите, 95% от тях са объркани", допълни Славов за Bulgaria ON AIR.

От думите му стана ясно, че на места е нямало и действителните бюлетини.

"Връщането на доверието в политиците и политическата ни система минава през това политиците да възстановяват нормалността в изборната система, да си махнат привилегиите. Представете си колко е спаднала избирателната активност, щом няма проблем една махленска партия да се събере - малко YouTube, малко TikTok, малко протестен вот", коментира още адв. Славов.

Той е на мнение, че има вътрешнополитически конфликти в ПП-ДБ.

"Има знакови партийни функционери от партията, които не влизат. Някои от тях преди бяха 2 листи, пак не влязоха. Хората започнаха да разбират и да намират несистемни начини да наказват политиците. Това не е повод за радост. Ако това продължи, в един момент не знам кой ще ни представлява, къде отива представителната демокрация? Нали щяха да намаляват субсидиите, пак са 8 лв. - пълно мълчание. В момента хора бедстват, намалете субсидиите и от спестените милиони - дайте на хората", апелира адвокатът.

Адв. Славов се запита дали, ако ГЕРБ поеме управлението с ДПС, дали това няма да породи вълна от протести.

"Липсата на консолидация доведе до липса на демократичност в партийния живот. А в борбата за преференции излизаха данни, че взаимно едва ли не са си подливали вода. Това не е общност. Все още има време за подаване на оставки. Резервиран съм към експертния кабинет. И големият въпрос е дали някой от ПП-ДБ ще се включи под някаква форма в това управление.

Очаквайте видео с целия разговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от Политика
Настимир Ананиев не влиза в новия парламент
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
5
 
3
 
! Отговори
+++ преди 1 седмица
+++ 1000 млн.евро за хитрия Орбан всеки ден, докато започне да плаща! Хай честито! Всеки ден от г***за на хитрите унгарци ще смъкват по 1 млн. евро! Така е!! Дисциплината решава всичко!
16
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да, ама прозтите Гепаджии и хитреци искат пирони да им забиват! На Орбан му забиха 200млн. евро да плаща, защото все неше хитър!!.Гледайте какво ще се случи с хитрите!
15
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
България губи милиони от това, че не е в Шенген, заради корупцията на двамата Магнитски!!
14
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А кой ви вкара в Шенген, ве!! Чудя се как може да има толкова прозти и толков@ много , събрани в дна партия?? Сега ще видите на мош ман суджука! Тиквата 13 години не можа, защото е голям можач да вкара БГ в Шенген!
13
6
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 1 седмица
До 3. Променкаджиите загубиха не толкова заради участието в сглобката, защото почти цялата изпълнителна власт беше в тях, а защото се оказаха тотални некадърници. Ти нещо сериозно свършено от тях можеш ли да посочиш?
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Баси "разбирача", никой не очаквал такава ниска избирателна активност. Ами, напротив, огромна част не само го очакваха, а го знаеха.
11
3
 
6
 
! Отговори
Свинщините продължав преди 1 седмица
На тъмно броени бюлетини, не отчитане на преференциите на доктор Таня ор ПП-ДБ което я лишава от депутатското място, пускане на бюлвтини от председател на ДПС, вмесо избиратели. И като ги броиха на тъмно бюлетините, вечерта обявиха от ЦИК 23%, след като ги преброиха на тъмно, гласувалите станаха 32! Ха! ПЕЧАТН@ ГРЕШКА! Турците ласували на тези избори с 1/3 по-малко , но спечелили повече гласове!! ТОТАЛНА ЛЪЖ@!! И още много и много други!
10
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не си губете времето! Отиваме на избори!
9
2
 
6
 
! Отговори
Трудно е преди 1 седмица
Щото нема експерти в България
8
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Изборите са безобразно фалшиви!! Шшшт!
7
3
 
5
 
! Отговори
Изборите са фалшиви преди 1 седмица
Шшшшшшшт!
6
3
 
6
 
! Отговори
Руси преди 1 седмица
Печеливши и губещи... Губи народа всеки ден докато не изрита тези партии! Готованци ,а нищо не правят. Провал след провал ! Няма един кмет в затвора ,да не говорим депутат. За какво говорим ? Докато няма един в затвора народа няма да гласува никакво доверие на тази *** !
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Всичко е тотална пародия. Хората им показаха, че не искат да гласуват за тях. Това няма да е легитимно правителство. Хората са отвратени от тях. Пеевски забрави как скочиха всички като искаше да се пласира в ДАНС, ББ и той забрави как го изритаха, а Кирчо е просто смешен.
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Аз мисля,че никой от ПП ДБ под никаква форма не бива да се включва в това правителство,защото това ще ги довърши.Достатъчно негативи понесоха заради сглобката и едва ли сега искат ритуално да се самоубият.
3
0
 
4
 
! Отговори
до 1 преди 1 седмица
А гледаш ли как полковника мята корем в карате схватки? Почна ли да се чудиш как си гледал това?
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Експертен кабинет ли е другото име на кабинет Пеевски? Те и хората са леко резервирани към такъв кабинет. Те и към изборите бяха резервирани. И с право - броенето се оказа и то експертно и коренно различно от гласуването.
1
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Почнах всеки ден да слушам думите на полковника.Прекалено истини казва този човек.Почна да ми става лошо.Знаете ли защо? Защото всичко това е истина.Този човек ми отваря очите и не е добре работата.Почвам да си задавам въпроса: Как сме търпяли всички тези бандити през последните 35 години?