Вълчев: Лекомислено се върви по пътища, които няма да ни доведат до нищо добро

Според него по-скоро ще има правителство
23 юни 2024 13:20, Нели Христова
19
Вълчев: Лекомислено се върви по пътища, които няма да ни доведат до нищо добро
Снимка: БГНЕС

Аз не бих казал, че средностатистическият българин наблюдава работата на парламента отблизо. Не е работа на хората да гледат всеки ден Народното събрание и какво става там. Това заяви пред NOVA Даниел Вълчев, декан на Юридическия факултет в Софийския университет, бивш вицепремиер и бивш министър на образованието и науката.

"Аз не бих си позволил да правя прогнози. Не ми е и работа, нито имам познания за това. Ще кажа просто като гражданин какво мисля. Мисля, че на тези избори се получи така, защото огромна част от хората не гласуваха. Демокрацията не изключва и при по-малка активност да се получи резултат. Големият въпрос е, че при толкова ниска активност, легитимността на едно правителство, каквото и да е то, няма да бъде голяма. Ако няма входяща легитимност, е добре да има изходяща легитимност. Правителството да навакса с качествени хора и с качествена политика", посочи Вълчев.

"За България винаги е по-добре да има редовно правителство. Притеснението ми е, че много лекомислено се върви по пътища, които няма да ни доведат до нищо добро", каза професорът. За да подкрепи твърдението си даде пример със "Зелената сделка" и миграцията, която според него представлява "дехристиянизация на Европа", каза още той.

"По-скоро ще има правителство, но това не е най-важното. Изборите са като лекарство – те не са нито нещо добро, нито лошо. Ако не се използва на правилното място в подходящото време може да бъде отрова", заяви Вълчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от Избори 2024
Борислав Гуцанов за ПП и ГЕРБ: Не бих се учудил, ако се прегърнат
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Само питам... преди 4 дни
Все пак друго си е тия пътища да ни доведат до някаква СЕДЯНКА. Абре, как всички политици , когато са извън власта говорят разумно, а като се нагушат с власт и получат достъп до безотчетни народни пари и стават като някакви безскрупулни пеликани с големи и дълбоки гуши и лааапат... лааапат... лааапат ....
12
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Умен мъж - браво.
11
0
 
0
 
! Отговори
Зораб преди 4 дни
Нещо започнаха всеки ден да го дават.Това означава,че го подготвят за нещо.Но защо му трябваше да закрива техникумите?Беше огромна грешка.
10
0
 
5
 
! Отговори
Възмутен преди 4 дни
Чудя се с какви очи се изказва по някои въпроси. Той, който като министър на образованието закри техникумите и професионалните училища и ги направи гимназии. Вече толкова години икономиката се затруднява с недостига и липсата на кадри, които се подготвяха в тези училища.
9
0
 
3
 
! Отговори
Краси преди 4 дни
Тоя гол *** беше и при полуграмотния крадец от Мадрид,и при Кунева!?!?
8
0
 
0
 
! Отговори
до 1 преди 4 дни
До Столичанинне виждам СТОЛИЧАНИ да са интелигенти с НЕЩО ! ама карай ...и аз съм софиянец !
7
0
 
2
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 4 дни
г-н Вълчев вие докарахте БЪЛГАРИЯ до тук ! 2те най-корумпирани правителства бяха именно на НДСВ И НА СДС .... те разпродадоха БГ за жълти стинки на сулио и на пулио а сега говрите че БГ вървяла по лекомислен път .....ами това е от 1990та досега чак !
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Е, не е ли прав за дехристиянизацията на Европа? Всъщност не само на Европа, но и на САЩ, на Русия, навсякъде християнството отстъпва. А за държавата е по-добре да има правителство, отколкото да няма. И аз не съм фен на тези в Парламента, но друго няма. Всъщност има, но хората не гласуват за тях.
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Вълчо нали беше от НДСВ - и оправи РъБъ за 800 дни :)))
4
0
 
9
 
! Отговори
ДАНСwithME преди 4 дни
Комсомолец Вълчев, ти още ли не разбра че онзи с джипката познава всички пътища като пръстите на ръцете си? И всички пътища стигат до "сарая". Ако не си го разбрал я по-добре питай Орешака да ти обясни за Пеевски.
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Хем било със съмнителна лигитимност, хем било добре да го има. Само юрист може да плямпа така. На хората им се гади от такива разсъждения. А иначе - предстои Байдън да предаде Богу дух. Всичко гп чакат. За да се отпуши канализацията.
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Още една старческа мумия си "развали седянката" и напомни за себе си демонстрирайки естествената си тъпота.
1
16
 
2
 
! Отговори
Столичанин преди 4 дни
Този дори не е роден в Столицата. Роден е в някакво село - Бургас. Дошъл е тука да види трамвай. А аз още преди години дойдох да живея в Столицата. Тук е култура, има дискотеки и там ходят интелигентни и артистични хора. Столичани. Не е с някакви животни и дворове и където хората не знаят какво е булевард!