При заплаха Русия може да съкрати времето за вземане на решение за ядрен удар

Путин заяви, че не изключва промени в ядрената доктрина
Обновена: 23 юни 2024 18:41 | 23 юни 2024 18:28, Анисия Иванова
385
При заплаха Русия може да съкрати времето за вземане на решение за ядрен удар
Снимка: БГНЕС

Най-голямата ядрена сила в света - Русия, може да съкрати времето за вземане на решение за употреба на ядрени оръжия, което е заложено в официалната политика на Кремъл, ако сметне, че заплахите се увеличават, предаде Ройтерс, като се позова на председателя на парламентарната комисия по отбрана Андрей Картаполов.  

"Ако видим, че предизвикателствата и заплахите се увеличават, това означава, че може да променим нещо (в доктрината) по отношение на момента на употреба на ядрени оръжия и на вземането на решение за използването им“, каза Картаполов, цитиран от РИА.

Председателят на парламентарната комисия по отбрана в Русия, който в миналото ръководеше руските сили в Сирия, а сега е депутат от управляващата партия „Единна Русия“, добави, че все още е твърде рано да се говори за специфични промени в ядрената доктрина.

В ядрената доктрина на Русия от 2020 г. се описва кога президентът на страната би обмислил използването на ядрено оръжие: най-общо като отговор на нападение с ядрени или други оръжия за масово унищожение или конвенционални оръжия, "когато самото съществуване на държавата е застрашено".

По-рано този месец Путин заяви, че Москва няма нужда да използва ядрени оръжия, за да си осигури победа в Украйна, което е най-силният сигнал на Кремъл до момента, че най-смъртоносният конфликт в Европа след Втората световна война няма да прерасне в ядрена война.

Руският президент обаче заяви още, че не изключва промени в ядрената доктрина на Русия. Това беше възприето като реакция на натиска на твърдолинейните фигури от руския елит, които смятат, че Путин трябва да е способен на по-бързи действия при ескалация на напрежението в ядрената сфера и да свали прага за използване на ядрено оръжие, съобщава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


385
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
305
0
 
1
 
! Отговори
Ще пия една бира преди 3 месеца
Нещо интересно
304
2
 
4
 
! Отговори
Пешо преди 3 месеца
Важно е да знае , че Украйна ще бъде снабдена с оборудване за реципрочен отговор.
303
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Търпението на Путин е пословично и легендарно, но историята показва, че в един момент то внезапно лопва и се преминава към ответни действия. Западът си мисли, че всичко му е позволено и никой няма да посмее да му отвърне. Но по Украйна е видно, че се лъжат за всичко и си правят сметки без кръчмаря.
302
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Путин може да е военнопрестъпник всичко отрицателно за което се сети човек но не и безмозъчен имбисил.Като човек минал военна подготовка в съответните военни училища е изучавал ЗОМП и задължително употреба на ядренно оръжие.На него и на останалите специалисти в тази сфера е ясно че при натискане копчето за ядренното оръжие ти убиваш себе си,семейството ти и всичко ценно за теб на този свят.Че първите часове от употребата наа ядренно оръжие Цялата земя ще бъде покрита с радиоактивен прах и Студ.
301
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Русия направи за смях цялото нато и половината свят поддържащ Украйна. Каквото и да се пише срещу Русия няма да промени хода на войната. наполовина да постигнат целите си пак не е малко за тях. А вие се опитвайте тук да оригиналничите с детинските си коментари кой бил нисък, кой дебел и т.н. Малко по малко светът се променя и то в посоката която Русия иска - брикс, петродолара падна, западът го изтласкват от Африка, намаляват евтините ресурси за запада. Войната не е само в Украйна.
300
4
 
23
 
! Отговори
Кой ги заплашва ? преди 3 месеца
Никой не го е.бе за тях - сами си почнаха ш.ибаната война зарад една гоооляма лъжа на ФСБ сеа става по голема каша само
299
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Само един троллл е русофоба. Пише истерично и по няколко пъти за да прави вятър.
298
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Няма да остане жива копейка, което е добре.
297
4
 
8
 
! Отговори
Хари Труман преди 3 месеца
А при мене изобщо отсъства такова време, съвсем скоро ще ви демонстрирам ;-)
296
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Заплаха от какво? Ако съседа кара по хубава кола от мен и аз реша че се чувствам заплашен че него ще го харесват повече жените, мога ли да му я открадна? Руска логика.
295
8
 
18
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
Путин е един плешивко
294
19
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
Така и трябва. Всяка дивизия трябва да разполага с тактическо ядрено оръжие и самостоятелно да решава дали и кога да го използва.
293
5
 
18
 
! Отговори
HMLF преди 3 месеца
Тия неанделталци все някой ги плаши! Само бомби и оръжие име в главата! Зомбирани от бебета, има една камара снимки за това, дете непроходило, го облекли като войник.
292
8
 
23
 
! Отговори
Истината преди 3 месеца
Путин - някогашен ленинградски гаврош, пребиван и сексуално насилван от баща си, израсъл сред улични престъпници, решил да се поправи и влязъл в КГБ, но и там не постигнал кой знае какво, освен да му викат колегите Карлик (Джуджето), Окурок (Фаса) и Бледая Моль (Бледия Молец).
291
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Важно: Никога не душете котки у вас на килима или мокета. Нас.рат се жестоко, после кой ще чисти. Личен опит от преди две седмици.
290
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И както казах дпирай с глупостите и опорките хващай каската и бегом при зеления. Ама не щеш, пръдльо нещастен
289
4
 
14
 
! Отговори
ПРАВОСЛАВЕН БЪЛГАРИН преди 3 месеца
Дагестанските мюсюлмани и чеченските мюсюлмани не са ни братя. Братя на българите са Украинските Православни Християни.
288
2
 
11
 
! Отговори
Кои са руснаците? преди 3 месеца
Кой е този руски народ? Дагестанските мюсюлмани ли? Тези ли твърдите, че са ни братя?
287
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Крайна никога не е имала собствени ядрени ракети ве мен, хващай опорките и изчезвай в канала
286
4
 
7
 
! Отговори
Мама Слонка преди 3 месеца
Вова, искаш ли да си поиграйкаш с хобота на мама?