Асфалтираха пътя, където катастрофира Петков, а Главчев нареди проверка

На мястото няма дупки, които да се нуждаят от ремонт
21 май 2024 15:20, Нели Христова
130
Асфалтираха пътя, където катастрофира Петков, а Главчев нареди проверка
Снимка: Twitter

Премиерът Димитър Главчев поиска от министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова да извърши незабавна проверка във връзка с информацията за асфалтирана част от път в района на Аксаково, където преди дни имаше тежка катастрофа с автомобил на НСО. Това съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

Министър-председателят очаква в спешен порядък писмените обяснения на министъра, както и какво наказание ще бъде наложено на отговорните за вземането на това решение.

За асфалтирането на пътя бе съобщено онлайн, като някои предполагат, че така разследването ще бъде възпрепядствано.

Както стана известно, по-рано днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова разпореди незабавно да се образува дисциплинарно производство срещу директора на Областно пътно управление – Варна инж. Явор Пасев и началника на отдел "Инвестиционно-ремонтни дейности“ в ОПУ – Варна Севдалина Казълова.

Докато тече дисциплинарното производство служителите са отстранени от работа.

Служителите от ОПУ-Варна със своите действия или бездействия са допуснали асфалтирането на част от отсечка на пътя Варна-Добрич, при изхода на община Аксаково, където преди дни имаше тежък пътен инцидент, който завърши със загуба на човешки живот.

Министър Коритарова изпрати и сигнал до прокуратурата за действията на служителите и на фирмата извършила ремонта – ДЗЗД РОУД ПРОДЖЕКТ, в което участват "ХИДРОСТРОЙ“ АД и "ТРАНСТРОЙ-ВАРНА“ АД.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
0
 
0
 
! Отговори
Мандо преди 2 месеца
Брей европейска работа , такова полагане на сафалт съм виждал само в Африка ! Браво сега с тази перфектна настилка нсо няма да убиват повече хора . Като гледам снимкаата ще издържи поне до следващата пролет...бравус ...лента рязаха ли за новата отсечка ?
121
0
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 2 месеца
Кметът на Варна е от ПП/ДБ.Възникват основателни съмнения,че е получил указания от "умния" Баш Шарлатанин,който наскоро премина през района като терминатор.
120
0
 
3
 
! Отговори
:) преди 2 месеца
А така, магистрала направете, та мечка да ги гази свободно всеки път като минат от там :)))
119
0
 
9
 
! Отговори
Боклуците от ПП преди 2 месеца
Ето така се блокира следствие. Тия ли искаха съдебна реформа? Вече микаква експертиза не може да се прави. Майките им.... Кой ги доведе? Съединителя Радефф. Мислеше, че ще му играят по свирката, но ларлатаните го метнаха. И сега си имаме най-крадливите и измамни политици от всякога. Крадеца викаше дръжте крадеца. Хора, извадете си очите извтън задниците на шарлатаните и ги вижте добре.
118
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Прикриват следите от влаченето на колата. С формулите за кинетичната енергия на база масата на автомобилите и дължината на следата се изчислява скороста на автомобила, който осъществява съприкосновението.
117
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Евроатлантически чадър . Брюкселските режими са такива . Метастазите на ЕС в България .
116
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
лапатe
115
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
прави се с цел в последствие да се копромемтира евентуален следствен експеримент, с нова настилка няма да отговаря
114
0
 
23
 
! Отговори
Някой преди 2 месеца
С този си ход Киро сякаш крещи:Виновни сме убихме човека! Колко много улици и пътища чакат за нов асфалт, а тук се полага скоростно, значи нещо трябва да се скрие!!
113
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
какъв конферентен разтовор бе лъжльо,парапетков.
112
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
няма следи от спирачен път,не може да се определи скоростта на джипа на НСО.новият асвалт е особено необходим за заличаване на улики.
111
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Наиграха се, време е да ги вържат защото ЛУД УМОРА НЕМА!
110
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
103 ПП,ДБ са проклятието на България. Три пъти се провалят. Стагнираха държавата. Убиха човек. Какво още трябва да направят, та да им светне, на тези на които им обещават пари и постове, та гласуват за тях? ПП,ДБ ще се борят за 4-то място, едва.
109
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
След лъжите и нарушенията на конституцията, алабала с президента, спиране на плана за развитие, бъркотията в енергетиката, левчето отгоре, парапета и празния правителствен самолет с любовницата Лена в Гърция на дискотека, записите в които чухме, че ни се готви диктатура, шуробаджанащина, покрития незаконен трафик пачки и пудели, Киро просто уби човек и прати жена му в болница, да се бори за живота си. Сега, заличава доказателствата на медтопроизшествието.
108
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Скоростта не може да се прецени след употреба на бело и крристали. Чакаме кръвната проба на Кикирикики.
107
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не знаел с каква скорост се е движел джипът?! Бил 40 мин на видео връзка с екипа си?! Още една опашката лъжа. Цялото разстояние от мястото на тръгване до мястото на произшествието, няма 40 мин, как се е случило това, само Киро лъжеца знае?
106
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Няма такава наглост! Асфалтираха бързо, да не си вижда че джипът на НСО няма спирачен път. Но това ни е всичко, шофьорът му и Киро убиецът на пътя, пратиха жената на убития в болница, потрошена, да се бори за живота си, твърдейки че са "я спасили"?! Кои сте вие, дето сте спасили, клетката жена, спасили са я пожарникарите, лекарите и Господ, нейния късмет, дето още не е отишла при съпруга си, където го изпратихте. Нали е бил в шок, как Киро лъжеца е помагал? Информирал се редовно, що за цинизъм!
105
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Заличават престъпното деяние на Киро. Не бил знаел с каква точно скорост се движил шафера, не че някой му вярва на балалайкките.
104
6
 
6
 
! Отговори
az преди 2 месеца
Каква поредна предизборна драма . Почвам да си мисля ,че ББ е дал заповедта да се асфалтира , че да гледа сеира на Кирчо. А сега сериозно- всичко , което е трябвало за разследването е направено в първите часове след катастрофата. Ако някой се заблуждава ,че някакви експерти ще се върнат след седмица да търсят спирачен път , отдавна заминал си от дъжда и от множеството автомобили - доста се е объркал. Иначе поне хляб за журналята има
103
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
102 Киро е мутра и посредствен брокер.