Пеевски с упреци към Радев: Опитва се да обърка посоката на държавата

С промените в Конституцията този срамен епизод от историята приключва, посочи лидерът на ПГ на ДПС
10 дек 2023 16:30, Красимир Ангелов
361
Пеевски с упреци към Радев: Опитва се да обърка посоката на държавата
Снимка: БГНЕС

"С интерес наблюдавам нервното поведение на президента Радев, който за втори път в продължение на няколко дни се опитва да обърка евроатлантическата посока на България, като поставя под съмнение легитимността на Народното събрание. Добре би било Президентът отново да си прочете правомощията и да се придържа към тях".

Това се казва в позиция на председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски, разпространена от пресцентъра на партията.

Още по темата
"Неслучайно Конституцията е предвидила точно това разделение на властите и институциите, като защита на независимостта на парламента и държавността от подобно въздействие.

Нещата, всъщност, са прости - на Президента не му харесва, че България повече няма да тъне в безвремието на неговите служебни правителства, довели до геополитически колебания и икономическа и социална нестабилност“, пише Пеевски и продължава:

"С промените в Конституцията, за които народните представители показаха политическа воля и съгласие, този срамен епизод от политическата ни история приключва и никога няма да може да се повтори.

Необходимостта за съществуването на този парламент и това правителство е продиктувана точно от отговорността България да стои стабилно на евроатлантическия си път и това е гаранцията, че никога няма да потегли на Изток, към Москва".

"България днес има нужда от политическа стабилност, с ясна евроатлантическа принадлежност и управление, в полза на хората", се съобщава още в позицията на Пеевски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


361
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
262
0
 
1
 
! Отговори
джо преди 7 месеца
striker, *** и се прегледай на ЯМР явно нещо не ти е наред. Точно този най- малко може да каже накъде отиваме.... Нали си наясно, че в списъка където е ,го държат яко за топките. Няма как да пее друга песен...
261
2
 
2
 
! Отговори
Striker преди 7 месеца
Шиши не е цвете, но е направо светец, в сравнение с Крадев, хаха! Евала!
260
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Гн Пеевски сменете хората на РРадев в управлението,ДАНС и другите.На вас чакаме,Борисов омекна като пуфка.
259
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не ща да напускам НАТО и ЕС. Искам Киро, Боко и Пеевски да напуснат.
258
2
 
3
 
! Отговори
Майната Ви преди 7 месеца
Всички тук сте срещу ЕС и НАТО! Плюете, псувате, дращите всякакви неща! Много сте смели когато сте анонимни зад клавиатурата! Не съм видял никой от Вас - домашните герои, да излезе на улицата с плакати "Вън от ЕС" и "Вън от НАТО", да организирате всекиденевни протести и стачки докато не напуснете и двете организации! Хайде да видя колко Ви стиска!
257
9
 
8
 
! Отговори
Българин преди 7 месеца
Да гази Конституцията,и нагло да демонстрира че него не го касае, Радев го прави още от първия ден,откакто го назначиха! Всички промени се правят най-вече заради него! Ако трябва да накладе гражданска война за да се задържи на поста си и да спаси собственият си Г**,сещате се колко му пука за държавата! Той го е доказал! Пеевски само казва на глас това,което всички знаем!
256
3
 
9
 
! Отговори
Edin tam преди 7 месеца
Как така една дума за Магнитдски не казахте бе ***? Нали уж беше корумпиран, и той, и Баце? Сега ше излезе, че Евро-Атлантическият път всъщност значи дълбока корупция?!?!?!? Защо ли не съм изненадан ? Второ кой избра прасенцето да диктува промени в Конституцията, аз лично не разбрах?
255
5
 
9
 
! Отговори
абе преди 7 месеца
"на Президента не му харесва, че България повече няма да тъне в безвремието на неговите служебни правителства, довели до геополитически колебания и икономическа и социална нестабилност.Значи вие ще се плюете,буквално не искате да се гледате и всичките ви предизборни кампаниии се основават кой колко е лош и мръсен и след изборите е НЕВЪЗМОЖНО(поне пред публиката) да работите заедно,НО ПРЕЗИДЕНТА ви е виновен,защото КОНСТИТУЦИЯТА му е дала такива права.Такъв гьо.суратл.ък само от нашите политици
254
0
 
8
 
! Отговори
ЕДИН преди 7 месеца
НЕ ЗАБРАВЯЙ ЧЕ ЗА ВСЯКО ПРАСЕ ИДВА КОЛЕДА
253
1
 
14
 
! Отговори
Обективен преди 7 месеца
Прасето с 6% "народна любофф" отново изгрухтя.
252
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Вторият най-добър приятел на ДСБ и ПП е истински войник на евроатлантизма и установените икономически порядки, навремето наивно наричани 10%.
251
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Футболните фенове Явно не ги интересува в каква държава живеят е важно кое им плаща за поредната доза кокаине
250
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Този крадец се лъже следва посоката на парите
249
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Пеевски защо не отива в САЩ? Да проверим евроатлантическата му ориентация чрез пращането му в САЩ на екскурзия.
248
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Пеевски, Боко и Киро ще правят Международно събрание, с международни представители. Продажниците вече са ни продали на целия свят. Канада, Китай, Африка, Индия. Международното събрание на България ще работи в интерес на целия свят.
247
1
 
13
 
! Отговори
Чеверме преди 7 месеца
Ще има ли люля-кебап ? Как замирише на скара....ресторант "Магнитски"
246
1
 
14
 
! Отговори
Bg преди 7 месеца
Прасето пак грухти и не се търпи !!! Като свърши поста дали не може да го заколят и да има каймица, бутове, кебапчета кюфтета ....да си оближе пръстите човек....с лютеница "Магнитска"
245
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Посоката на турците е ЕС.
244
2
 
16
 
! Отговори
Сата НАТО преди 7 месеца
Народното събрание е абсолютно нелегитимно и това е ясно к доказуемо. Комунистическия про стак Борисов се промъкна обратно във властта, корумпирайки фалшивите борци за промяна Петков к Василев. Сега бърникат и Конституцията, за да направят от държавата ни фашистки шит-хол.
243
1
 
10
 
! Отговори
Духът на хан Кубрат преди 7 месеца
Този ли е ханът на днешна България?