Пеевски с упреци към Радев: Опитва се да обърка посоката на държавата

С промените в Конституцията този срамен епизод от историята приключва, посочи лидерът на ПГ на ДПС
10 дек 2023 16:30, Красимир Ангелов
361
Пеевски с упреци към Радев: Опитва се да обърка посоката на държавата
Снимка: БГНЕС

"С интерес наблюдавам нервното поведение на президента Радев, който за втори път в продължение на няколко дни се опитва да обърка евроатлантическата посока на България, като поставя под съмнение легитимността на Народното събрание. Добре би било Президентът отново да си прочете правомощията и да се придържа към тях".

Това се казва в позиция на председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски, разпространена от пресцентъра на партията.

Още по темата
"Неслучайно Конституцията е предвидила точно това разделение на властите и институциите, като защита на независимостта на парламента и държавността от подобно въздействие.

Нещата, всъщност, са прости - на Президента не му харесва, че България повече няма да тъне в безвремието на неговите служебни правителства, довели до геополитически колебания и икономическа и социална нестабилност“, пише Пеевски и продължава:

"С промените в Конституцията, за които народните представители показаха политическа воля и съгласие, този срамен епизод от политическата ни история приключва и никога няма да може да се повтори.

Необходимостта за съществуването на този парламент и това правителство е продиктувана точно от отговорността България да стои стабилно на евроатлантическия си път и това е гаранцията, че никога няма да потегли на Изток, към Москва".

"България днес има нужда от политическа стабилност, с ясна евроатлантическа принадлежност и управление, в полза на хората", се съобщава още в позицията на Пеевски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


361
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
222
1
 
9
 
! Отговори
Явно преди 8 месеца
Пеевски си мисли, че щом жълтопаветът (пп-дб) са се формирали навремето от протестите СРЕЩУ НЕГО, а сега СА В КОАЛИЦИЯ, значи срещу него няма да има кой да протестира. За да не се вдигне някой случайно, постоянно облъчва с "кой не скача е червен" от една страна и е на всяка манджа меродия-от друга. Та като реши да стане някакъв-хората свикнали с идеята, няма протест, и да има-ще ги задушим с медии и полиция. Явно е много пррросто момче. Не може да бие по "прростота" киро и компания, но е голям!
221
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 252 Да бе със сигурност е така,по-умен или по-малък и безочлив
220
3
 
15
 
! Отговори
Така преди 8 месеца
Грух, грух, грух, откакто тоя се появи, всичко върви надолу.
219
2
 
7
 
! Отговори
Така преди 8 месеца
Скрий се бе, нерез, дали е Радев или ти, все тая - съсипвате държавата.
218
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Радев го прави това още от първия си мандат, на всеки форум още тогава се изказваше как всички санкции за Русия трябва да отпаднат. Това е президент издигнат от русофили, БКП, Възраждане, ген. Решетников и подобни! Та да питам, вие 6 години защо спахте, дори го избраха за втори мандат!?!!
217
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Шиши се помисли за политик
216
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
На 10 ноември народът се отказа от собствеността си и властта си в полза на типажи като Борисов и Пеевски. При това до ден днешен на въпросния преврат му се казва преход към демокрация, но всъщност от народна власт преминахме към олигархична власт, което не е демокрация.
215
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Да бе, точно натовецът Радев ще обърне посоката на държавата. Пеещата г**уца вече прекали с плонжовете и д**педавството пред Посолството. Прави се на борец срещу Русия и вижда русофилство там, където го нвма.
214
1
 
12
 
! Отговори
Тук там преди 8 месеца
Пеевски е един хитрец, който много години работеше само за собствената си изгода и не направи нищо за народа, а сега работи за това да бъде изпран.
213
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Имам предложение към НС инспирирани от законите в Аляска. 1. В България трябва да се отменят данъците. Така политиците ни ще престанат да се натискат за власт за изгода. 2. Предлагам да се задължат със закон всички частни български компании да плащат вместо данъци дивиденти на всеки български гражданин. Може да звучи лудо, но така е в Аляска.
212
1
 
9
 
! Отговори
За тежест преди 8 месеца
По принцип, за изявленията срещу президента отговаря Денков, но за тежест и авторитет са пуснали неговия ментор Пеевски.
211
0
 
8
 
! Отговори
Наблюдение преди 8 месеца
Някой сериозно си е повярвал, че може да изпере пеевски. Той е много по-адекватен и компетентен от ппдблгбт, но това не е трудно - то всеки е. А той щеше да бъде изгонен с камъни и вили преди години само заради допир до ДАНС, а сега се облизва за още по-високи постове и гротескно се опитват да ни пуснат идеята, че това е приемливо. Играе театър, бута се навсякъде, коментира всичко, медиите обслужват, но хората НЕ СА ***! Пеевски, помиришеш ли власт, Конституция и т.н., ще сгрешиш много тежко!
210
1
 
6
 
! Отговори
До Оня с коня преди 8 месеца
До Оня с коня - "Оказа се че Пеевски не е оня вечен виновник за всичко лошо както го рисуваха медиите, един много решителен и грамотен политик който изпъква сред пишманполитиканите" --- благодаря ти, че искрено ме разсмя и ми оправи вечерта :D :D :D За доброто настроение - чудесно, но ако мислиш, че ще помогнеш за "пускане на семенцето" на идеята за пеевски, че може да е нещо повече от дълготраен обитател на килия в затвора - та после полека да свикнем с нея-няма да стане! Ама хич! ОСТАВКА!
209
0
 
5
 
! Отговори
Рано или късно преди 8 месеца
Не са вярващи мнозинството наши служители в администрацията, наричащи себе си "властта" или "управляващи". Не говоря за религиозни догми, измислени от хора за контрол, а за вяра в Бог, вселенски закони, карма - както искате го наричайнте. Ако бяха, щяха да знаят, че ВСИЧКО СЕ ВРЪЩА! Те издевателстват бърху Българския народ и то брутално! Хората ги мразят в червата и биха ги удавили в капка вода и това е заслужено! Заради мъката и злото, причинено на всеки един от нас, все някак, ще платят!
208
1
 
2
 
! Отговори
Кондьо преди 8 месеца
Камъните паадат! Самальоти тооже....
207
11
 
3
 
! Отговори
Оня с коня преди 8 месеца
Оказа се че Пеевски не е оня вечен виновник за всичко лошо както го рисуваха медиите, един много решителен и грамотен политик който изпъква сред пишманполитиканите като въпросния Радев.
206
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Е па той Пеевски си върши работата. А работата му е да прави така че вие да не харесвате това правителство. Ако започнете много да харесвате правителството Пеевски няма да е доволен.
205
2
 
7
 
! Отговори
ей сглобкаджии преди 8 месеца
Да не сте пипнали Конституцията! Знаем прекрасно какво правите! Знаем, че узурпирахте властта, а сега искате да си я гарантирате вовеки! Тия филми сме ги гледали - и на времето имаше "чл.1". НИКОЙ не ви се връзва на театъра! ВСИЧКИ знаем, че се карате за пред хората - за отдушник на нервите на електората си, за да заглушите опозицията (че уж вие сте), да дадете на хората мечтаното усещане, че ще паднете и аха да стане и ...се разберете. А сте се споили здраво и интерът ви е общ, но против народа
204
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А братушките дънят ли дънят , а и отвъждат проатлантическите мeкерета. А либерастите скимтят с гръмословна сила.
203
2
 
13
 
! Отговори
Други я объркват преди 8 месеца
А Радев е прав, няма да се унизяваме, и никакви мигранти