Денков: Никога не сме обсъждали мигранти срещу прием в Шенген

"Да има допълнителни правила за България и Румъния е неприемливо"
Обновена: 10 дек 2023 19:34 | 10 дек 2023 19:10, Красимир Ангелов
153
Денков: Никога не сме обсъждали мигранти срещу прием в Шенген
Снимка: БГНЕС

"Никога не сме обсъждали мигранти срещу прием в Шенген. Това, което е приемливо, е да спазваме европейските правила. Да има допълнителни правила за България и Румъния е неприемливо", заяви премиерът Николай Денков в предаването "120 минути" по bTV.

"По отношение на контрола на границите сме поканили служители на "Фронтекс". И сега има такива. Тук няма нищо, което да ни притеснява. Поотношение на приемането на мигранти ще работим по европейските правила. От по-силния граничен контрол печели и България, и Европа.

За последните месеци броят на опитите за пресичане на границата е спаднал в пъти. Има процедури за това кой може да остане в Европа, кой трябва да бъде върнат обратно", добави Денков.

Австрийските медии съобщиха  по-рано днес, че министърът на вътрешните работи на Австрия Герхард Карнер е готов да разхлаби ветото за разширяване на Шенгенското пространство с България и Румъния. В съобщението, публикувано в неделното издание на вестник "Курир" и в електронното издание в събота вечер на вестник "Клайне цайтунг", цитирани от австрийската осведомителна агенция АПА, се казва, че според сведения, получени от правителствени кръгове, границите могат да бъдат премахнати, поне за въздушния трафик.

По отношение на продажбата на "Лукойл" Денков заяви, че е възможно да се потърсят различни решения, но държавата трябва да има механизъм, който да не позволи да бъде фиктивна продажба или да иде в офшорка, която да не може да осигури работата на рафинерията, допълни Денков.

"Постигнахме доста за тези шест месеца, дадохме важност правителството да заработи, а не да отидем отново на избори, доходите ни са много по-големи от инфлацията", отчете още премиерът по повод първите 6 месеца на кабинета. Според Денков правителството е успяло да свърши голямата част от работата за тази година. Ако успеят с бюджета, ще ги поздравя за това, отбеляза той.

Денков заяви, че ГЕРБ и ДПС често действат като една партия.

"Наричам ги ГЕРБ-ДПС, защото това виждаме често. Нашето споразумение, с изключение на регулаторите и Конституцията, където трябва 2/3 мнозинство, е само с ГЕРБ-СДС", каза още Николай Денков.      

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още по темата: ШенгенНиколай Денков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
0
 
1
 
! Отговори
Prеебан преди 7 месеца
коги тая ГНЯСь Куткуденков рече Никога, Не е така и тем подобни излияния, то БЪЛГАРИНА светва алармната лампичка в килера и псуе на леля и сестра, ако има такава
119
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не са, разбира се. Човек обсъжда, когато говорят с него; когато му заповядват, не обсъжда.
118
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
С тебе никой нищо не е обсъждал. А с началника от посолството?
117
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тоз пак лъже !
116
2
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 7 месеца
верваме ти !..Вие никога НЕ сте "обсъждали",просто винаги просто сте КОЗИРУВАЛИ и ИЗПЪЛНЯВАЛИ !!!.."Йес,сър!"..
115
2
 
14
 
! Отговори
КПСС БКП преди 7 месеца
Вие така казвахте и за украйнското зърно, за оръжията които подаряваме,за истнбулската конвенция, за ГМО - то, за скакалците които вече ядем..така ще е докато не скочим да ви пребием с камъни някой ден !!!
114
2
 
14
 
! Отговори
i'm преди 7 месеца
Няма кой да ви пита вас Денков! Четвъртото условие за "въздушния шенген" е ясно и недвусмислено! А за наземния шенген сигурно ще трябва да им автономна област! От вас по-гоеми продажници България не е имала като политици.
113
0
 
8
 
! Отговори
Joko преди 7 месеца
Държавата теябва да има механизъм за контрол .... ЛукОйл . . . продажба . По велика глупост не бях чувал ! Абе Молец , това е частна компания. Къде се вреш и ти на коня в краката.
112
2
 
6
 
! Отговори
Падаря преди 7 месеца
Само честен приятел ще ти каже истината-следователно Холандия и Австрия са ни истински приятели . Другите ни гледат на нас като оня братовчет, кумардия алкохолик който всеки има в родата и го кани на свадба и се моли да не дойде или поне ако дойде да не ни изложи както всеки път.
111
0
 
2
 
! Отговори
Аре да си признаем. преди 7 месеца
Все някой се "гаври" с честния убам и най-умен българин дето има държава с действащи закони , няма никаква корупция на митничари, полицаи и прокурори .Има работеща съдебна система. А реално Конституцията даже не се спазва от министри баце, нема гавра има реалност!
110
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Представете си сега Денков като ученик. Как си го представяте, като отличник подмазвач към класната или като бунтар, който ще се противопостави на някаква несправедливост?
109
1
 
10
 
! Отговори
Комплексар с морков преди 7 месеца
Мигрантите си ги пускаме от над 10 години в България, само дето бегат от мизерията мърморейки си : "и от наще държави по-зле имало". Дори македонките и молдовките "Българи" като вземат личните карти още същия ден оставят мъжете и децата си в Бг и бегат към "гнилия запад"...
108
2
 
9
 
! Отговори
Стефан преди 7 месеца
Предложението да се приемат мигранти е абсолютно неприемливо. Ние вече си имаме непроизводително малцинство, което игнорира всякакъв морал и законност, което е голяма тежест на бюджета. Допълнителен внос на мигранти, които по същество са същите ще взривят обществото. А про колизии пак ще бъдем предмет на критики от т.н. "неправителствени организации". Тази история с Шенген и Еврозоната вече става тест за това искаме ли да сме колониалното гето на Европа.
107
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Докога ще търпим да се гаврят с нас. Ясно е, че нямат никакви аргументи, а всичко е бизнес и са пуснали швабата да се прави на лошото ченге. Щом не ни смятат за хора, да се махаме от този съюз. Вече имаме прецедент с англичаните, а вече има и алтернативи...
106
2
 
8
 
! Отговори
алоо преди 7 месеца
Абе вие нямате ли да престанете с това,че физичските ни граници са били стабилни и защо не ни искат?!?Приемането в шенген специално за България НЯМА НИКАКВА връзка с границите ни,това е политика ЕС и са си намерили "лошите ченгета" Нидерландия и Австрия да ни "спират".Те даже адекватни отговори не могат да дават за това "спиране"....
105
3
 
28
 
! Отговори
Здравеняк с макаров преди 7 месеца
По добре да не сме в Шенген, ако цената е да пуснем емигранти. Австрия иска да се изчисти от тях за сметка на нашите страдания
104
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Преди години един премиер забрани в селското стопанство да се ползват български семена. Само внос от САЩ. Така че г-н Денков, ако Ви кажат ще внасяте ГМО, ще приемате и храните мигранти, само и само да покажете колко сте послушни.
103
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Дали...като ти каже български политик нещо, гледай къде е слънцето!!!
102
2
 
21
 
! Отговори
НАПИШЕТЕ преди 7 месеца
Напишете и пуснете видео материал, че правитеството на Денков има намереение да пусне ГМО в страната !!! След буквално един час започва заседание в ЕС за решение по тази тема. Денковците не се противопоставят. Падение за България отвсякъде. Отново затриване на България заради САЩ.
101
1
 
15
 
! Отговори
НАПИШЕТЕ преди 7 месеца
По един голям канал, чиито предаанеия могат да се намерят и в този сайт, преди малко говореха, че буквално след един час започва среща на министри в ЕС, на която се предвижда ДА СЕ РАЗРЕШИ ГМО в ЕС. В българското праитество отначало решили да гласуват "за". След изслишвабе на спрецуиалисти променили мнението си на :въздържал се". Коетоотново в позор!! Имало редици страни, които не са се подложили на САЩ в това отно. : ПОлша, Умгария, Австрия, Хърватска, Малта.... Зашо се мълчи по медиите>???