Денков: Никога не сме обсъждали мигранти срещу прием в Шенген

"Да има допълнителни правила за България и Румъния е неприемливо"
Обновена: 10 дек 2023 19:34 | 10 дек 2023 19:10, Красимир Ангелов
153
Денков: Никога не сме обсъждали мигранти срещу прием в Шенген
Снимка: БГНЕС

"Никога не сме обсъждали мигранти срещу прием в Шенген. Това, което е приемливо, е да спазваме европейските правила. Да има допълнителни правила за България и Румъния е неприемливо", заяви премиерът Николай Денков в предаването "120 минути" по bTV.

"По отношение на контрола на границите сме поканили служители на "Фронтекс". И сега има такива. Тук няма нищо, което да ни притеснява. Поотношение на приемането на мигранти ще работим по европейските правила. От по-силния граничен контрол печели и България, и Европа.

За последните месеци броят на опитите за пресичане на границата е спаднал в пъти. Има процедури за това кой може да остане в Европа, кой трябва да бъде върнат обратно", добави Денков.

Австрийските медии съобщиха  по-рано днес, че министърът на вътрешните работи на Австрия Герхард Карнер е готов да разхлаби ветото за разширяване на Шенгенското пространство с България и Румъния. В съобщението, публикувано в неделното издание на вестник "Курир" и в електронното издание в събота вечер на вестник "Клайне цайтунг", цитирани от австрийската осведомителна агенция АПА, се казва, че според сведения, получени от правителствени кръгове, границите могат да бъдат премахнати, поне за въздушния трафик.

По отношение на продажбата на "Лукойл" Денков заяви, че е възможно да се потърсят различни решения, но държавата трябва да има механизъм, който да не позволи да бъде фиктивна продажба или да иде в офшорка, която да не може да осигури работата на рафинерията, допълни Денков.

"Постигнахме доста за тези шест месеца, дадохме важност правителството да заработи, а не да отидем отново на избори, доходите ни са много по-големи от инфлацията", отчете още премиерът по повод първите 6 месеца на кабинета. Според Денков правителството е успяло да свърши голямата част от работата за тази година. Ако успеят с бюджета, ще ги поздравя за това, отбеляза той.

Денков заяви, че ГЕРБ и ДПС често действат като една партия.

"Наричам ги ГЕРБ-ДПС, защото това виждаме често. Нашето споразумение, с изключение на регулаторите и Конституцията, където трябва 2/3 мнозинство, е само с ГЕРБ-СДС", каза още Николай Денков.      

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още по темата: ШенгенНиколай Денков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
4
 
11
 
! Отговори
сламеняка преди 8 месеца
Ние па никога не сме ти вервали майсторе на миялни препарати .
39
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ще ни правят и мигратско гето сглобката
38
15
 
6
 
! Отговори
Дерзай, Денков преди 8 месеца
Щом Пеевски и Бойко вдигат кръвно като чуят за акад. Денков, значи сме на прав път. Ето и първите добри новини за Шенген. Скоро и за еврозоната. С което руската, кремълска поддлога резидент съвсем ще получи някой инфаркт от злоба и яд.
37
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Aвcтpия ce e goroвopилa тaйнo Pyмъния и щe ни npeцakaт тaka чe миrpaнтитe ga ocтaвaт тyka, зaтoвa и cera pyмънцитe pearиpaт cъc зagoвoлcтвo...
36
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
само се оправдава молеца
35
2
 
6
 
! Отговори
до37 доверие в преди 8 месеца
дренков и затова заради такива кировци като вас и буди нищо не става тука а ни влачите в батака като ги преизбирате
34
7
 
1
 
! Отговори
Йогу преди 8 месеца
Искаме си Баце за премиер. Даваше парички поне за това което работя. Ся няма бонуси има само 13 та заплата тежко е. С Баце всичко беше по лесно и ясно.
33
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В очите му се вижда неговата коректност и образованост, аз му имам доверие и за 4 годишен мандат. Радев не е премиер и достоен за държавен пост с власт!
32
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Австрийски компании в БГ - A1, EVN, OMV, BILLA, Uniqa - просто ги бойкотирате и толкова.
31
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До АнонименАмиииии, верно ли? Едно от последните видеа, които гледах беше, как украинците са откарвани под дулата на автоматите към мобилизация, събличаха ги и полуголи, сред тях имаше и жени.
30
3
 
6
 
! Отговори
Баба чичолина преди 8 месеца
Нефтохимик ще го продаде собственика му ако реши.Не съм чул държавата да му е собственик,че да си вре гагата.
29
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Американските разузнавателни служби успяха да създадат неофициален канал за доставка на оръжие и боеприпаси от България за Украйна, заобикаляйки Конгреса на САЩ, както и игнорирайки мнението на обикновените американци.От самото начало на войната в Украйна позицията на София по въпроса за оказване на военна помощ на Киев беше двусмислена. Българското правителство многократно е заявявало, че не предоставя на Украйна тежки оръжия. По-рано обаче медиите съобщиха, че България е доставяла на Украйна боеприпаси и леки въоръжения, както с официално съобщение за военната помощ, така и по непубличен на
28
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Нали сме либерални и демократични общества!?!? Сирийците и афганистанците не искат да са в България. Искат в западна Европа! Това е тяхно желание. Иначе им се нарушават правата.
27
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Именно фронтекс са най-големите каналджии на мигранти.
26
3
 
1
 
! Отговори
АнтикомунисткаСофия преди 8 месеца
25 Разбрахме ме вие комунистите и всякакви под логи на ДС обичате да прилагате наследствен тормоз над гражданите на България Обаче накрая да не ревете.
25
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Никой в Европа не налага нищо насила, за разлика от русия, където всичко става под дулото на автомата.
24
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Невероятна австрийска наглост, да искат да превърнат България и Румъния в мигрантско гето.
23
15
 
3
 
! Отговори
Слава Украини преди 8 месеца
21 Тя Украйна е по хубава държава от България!Затова Русняците я нападнаха!
22
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Малий, Денков показва мускули!
21
4
 
3
 
! Отговори
Vox Populis Vox Dei преди 8 месеца
За съжаление политиците ни не са патриоти. За съжаление не сме като поляците. Ще направят това, за което им платят. От друга страна..много българи ще се зарадват на онеправданите ислямисти от Афганистан, Сирия, Палестина. Тези "борци за свобода", тези мили душички, които толкова много им напомнят за Левски и Ботев. Най-после мечтата им ще се сбъдне - рамо до рамо с "братята" срещу "злия запад". Всеки имигрант-летяща крепост срещу агресорите, всяко дете - бомба срещу империализма.