Денков: Никога не сме обсъждали мигранти срещу прием в Шенген

"Да има допълнителни правила за България и Румъния е неприемливо"
Обновена: 10 дек 2023 19:34 | 10 дек 2023 19:10, Красимир Ангелов
153
Денков: Никога не сме обсъждали мигранти срещу прием в Шенген
Снимка: БГНЕС

"Никога не сме обсъждали мигранти срещу прием в Шенген. Това, което е приемливо, е да спазваме европейските правила. Да има допълнителни правила за България и Румъния е неприемливо", заяви премиерът Николай Денков в предаването "120 минути" по bTV.

"По отношение на контрола на границите сме поканили служители на "Фронтекс". И сега има такива. Тук няма нищо, което да ни притеснява. Поотношение на приемането на мигранти ще работим по европейските правила. От по-силния граничен контрол печели и България, и Европа.

За последните месеци броят на опитите за пресичане на границата е спаднал в пъти. Има процедури за това кой може да остане в Европа, кой трябва да бъде върнат обратно", добави Денков.

Австрийските медии съобщиха  по-рано днес, че министърът на вътрешните работи на Австрия Герхард Карнер е готов да разхлаби ветото за разширяване на Шенгенското пространство с България и Румъния. В съобщението, публикувано в неделното издание на вестник "Курир" и в електронното издание в събота вечер на вестник "Клайне цайтунг", цитирани от австрийската осведомителна агенция АПА, се казва, че според сведения, получени от правителствени кръгове, границите могат да бъдат премахнати, поне за въздушния трафик.

По отношение на продажбата на "Лукойл" Денков заяви, че е възможно да се потърсят различни решения, но държавата трябва да има механизъм, който да не позволи да бъде фиктивна продажба или да иде в офшорка, която да не може да осигури работата на рафинерията, допълни Денков.

"Постигнахме доста за тези шест месеца, дадохме важност правителството да заработи, а не да отидем отново на избори, доходите ни са много по-големи от инфлацията", отчете още премиерът по повод първите 6 месеца на кабинета. Според Денков правителството е успяло да свърши голямата част от работата за тази година. Ако успеят с бюджета, ще ги поздравя за това, отбеляза той.

Денков заяви, че ГЕРБ и ДПС често действат като една партия.

"Наричам ги ГЕРБ-ДПС, защото това виждаме често. Нашето споразумение, с изключение на регулаторите и Конституцията, където трябва 2/3 мнозинство, е само с ГЕРБ-СДС", каза още Николай Денков.      

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още по темата: ШенгенНиколай Денков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
35
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
От 20 години насам Денков е най-добрият премиер. Но народът дава все повече фира.
79
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Та ако освен Billa, OMV и A1, други компании които ви рекетират и са австрийски - Aiko, Moemax и други собственост на XXXLutz който е лидер в Европа за продажбата на мебели. Честно казано не знам кой нормален би бил клиент на тези точно компании, но вие си знаете.
78
9
 
18
 
! Отговори
ХоХо преди 8 месеца
Гос'ин Молец . ти не разбра ли , че никой не ни бръсне за лула тутун ! Неле пък теб Тая работа не е като да бъркаш сапуни ! Иска се здрав задни к и авторитет ! Анадъм !
77
7
 
19
 
! Отговори
алоуууууу преди 8 месеца
и докога ще го гледаме тоя книжен плъх? за изчезващата украйна нито дума! братушките пердашат яко, нали?
76
12
 
4
 
! Отговори
до 83 преди 8 месеца
Той Пеевски само за такива, като тебе, говори. Има си някакво разпределение според публиката. А иначе Денков си е бетон.
75
6
 
12
 
! Отговори
Така преди 8 месеца
Борисов, който те поддържа, е най-големият престъпник в новата ни история. А жалко, в миналото беше направил поне малко хубави неща.
74
8
 
22
 
! Отговори
Така преди 8 месеца
Срина България.
73
10
 
20
 
! Отговори
Така преди 8 месеца
Оставка, престъпнико!
72
5
 
2
 
! Отговори
Нямате дори F-16 преди 8 месеца
Осама Бин Ладен и Молла Омар наказваха за производство и притежание на дори едно листо марихуана с публично обезглавяване..............ДЖОУЗЕФ БАЙДЪН ВРАГ НОМЕР 1 НА НАРКОТИЦИТЕ................ПОТЪРПЕВШИТЕ РЕПРЕСИРАНИ ИЗМЪЧВАНИ ДИСИДЕНТИ от Гуантанамо бяха ОСВОБОДЕНИ и директно назначени за Вицепремиер на Афганистан,Министри на Афганистан и т.н...........САЩ си ги измъчваха САЩ им подариха каруци препълнени със злато и диаманти..........а още са врагове на наркотиците.... Афганистан има и F-32
71
2
 
18
 
! Отговори
Бaй Kypти преди 8 месеца
Tвa cтpaтerичeckи napтньo мнoro мнoro нe paзбpaxмe kвo e, oбaчe зa cмeтka нa тyй, kвo e cтpaтerичeckи вpar ro виgяxмe...
70
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тази долна долна отрепкъ.
69
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Е що така преди ЕС викаха <добре дошли> на емигрантите и те дойдоха, сега афганистанците в Бг и Румъния, ама те искат при богатите, които ги поканиха, не бедни страни..
68
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не вервам, докато Пеевски не го каже!
67
5
 
5
 
! Отговори
а не преди 8 месеца
До Анонимен 77 а нее вчера гледах Рамбо 3 афганистанците хубави хора златни борят се за реколтата си от мак и дистрибуцията към Европа на продукта за да може жеендърите да се бицкат с хероин няма да говиороте лошо за тези хубави хора не позволявам
66
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ха ха ха. Е сега ще се оправи чалгария с милион терориста.
65
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Виена: цитат от блицарите.<3.Изпращане на австрийски съветници по въпроси, свързани с документите, които да работят с екипите на летищата в Букурещ и София;4.Приемане на търсещи убежище, по-специално на афганистанци и сирийци, от Румъния и България. Всичките условия целят едно Австрия да си гарантира, че от наша и румънска посока, до нея няма да стигат бежанци. Условия едно и две са в границите на разумното, но 3 и 4 са доста унизителни за нас.:))
64
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Този думата му не се чува, то дори и да се чуе никой не го знае, поредния анонимник послушко!
63
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Афганистанци, да бяха поне сирийци, нормални хора са.
62
3
 
4
 
! Отговори
Денку е Позор преди 8 месеца
няма 2ро мнение по въпросът!
61
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Нямам никакво доверие на този и цялата *** от сглобката. Да се махат веднага! ОСТАВКС!!!!!