Денков: Никога не сме обсъждали мигранти срещу прием в Шенген

"Да има допълнителни правила за България и Румъния е неприемливо"
Обновена: 10 дек 2023 19:34 | 10 дек 2023 19:10, Красимир Ангелов
153
Денков: Никога не сме обсъждали мигранти срещу прием в Шенген
Снимка: БГНЕС

"Никога не сме обсъждали мигранти срещу прием в Шенген. Това, което е приемливо, е да спазваме европейските правила. Да има допълнителни правила за България и Румъния е неприемливо", заяви премиерът Николай Денков в предаването "120 минути" по bTV.

"По отношение на контрола на границите сме поканили служители на "Фронтекс". И сега има такива. Тук няма нищо, което да ни притеснява. Поотношение на приемането на мигранти ще работим по европейските правила. От по-силния граничен контрол печели и България, и Европа.

За последните месеци броят на опитите за пресичане на границата е спаднал в пъти. Има процедури за това кой може да остане в Европа, кой трябва да бъде върнат обратно", добави Денков.

Австрийските медии съобщиха  по-рано днес, че министърът на вътрешните работи на Австрия Герхард Карнер е готов да разхлаби ветото за разширяване на Шенгенското пространство с България и Румъния. В съобщението, публикувано в неделното издание на вестник "Курир" и в електронното издание в събота вечер на вестник "Клайне цайтунг", цитирани от австрийската осведомителна агенция АПА, се казва, че според сведения, получени от правителствени кръгове, границите могат да бъдат премахнати, поне за въздушния трафик.

По отношение на продажбата на "Лукойл" Денков заяви, че е възможно да се потърсят различни решения, но държавата трябва да има механизъм, който да не позволи да бъде фиктивна продажба или да иде в офшорка, която да не може да осигури работата на рафинерията, допълни Денков.

"Постигнахме доста за тези шест месеца, дадохме важност правителството да заработи, а не да отидем отново на избори, доходите ни са много по-големи от инфлацията", отчете още премиерът по повод първите 6 месеца на кабинета. Според Денков правителството е успяло да свърши голямата част от работата за тази година. Ако успеят с бюджета, ще ги поздравя за това, отбеляза той.

Денков заяви, че ГЕРБ и ДПС често действат като една партия.

"Наричам ги ГЕРБ-ДПС, защото това виждаме често. Нашето споразумение, с изключение на регулаторите и Конституцията, където трябва 2/3 мнозинство, е само с ГЕРБ-СДС", каза още Николай Денков.      

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още по темата: ШенгенНиколай Денков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Влизаме в Шенген и ставаме изненадани от нови гости .В Германия нямало място за мигранти вече ,а то онзи закон че ако ги хванат мигранти там органите да ги връщали от първото им място навлизане в ЕС е много удобен за точно такова условие за Шенген . В западна/ла Европа хич не им пука за някакви балкански субекти. На запад си гледат техният интерес.
59
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не знам защо, но откакто се появиха ПП-тата имам непрестанното чувство, че вечно ни лъжат. Ама не стандартното поличиеско лъгане в БГ-то. И Бат Бойко никога ни лъжеше, казваше "ще строим магистрала" никой не питаше дали искаме, не казваше колко десетки милиарда над обявената цена ще е крайната цена и какво ще получим накрая, но поне не беше "ще строим магистрала" докато под магистралата копаем канал за имигранти. Поне беше прозрачен в краденето. Тия вечно казват едно а правят 3 други неща!
58
3
 
11
 
! Отговори
Другаря АкадДенку преди 8 месеца
ке ви Храни с ГМО, от ЮдеюСемитите, които не го дават дори на Жиивотните, Дообитъка си, явно сте по-нисши и от Офцъи по пътя към Кашерната Кланница!
57
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тука всичко, коли, беси, разстрелва, национализира... Па то мишоци, само цвъркат. Даже някакъв курукапутник, чака Путараната на Дунав, да го спасявал. Абе, хора, кво ви дават, че са ви затрили акъла или никога не сте го имали. За народен съд мечтаят, ми вие затова едвам кретате. Като гледам, май афганистанците ще ви облагородят малко, те поне никога не са превземани. Много жалка картинка сте
56
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Щом отрича, значи лъже. Ние и отпадъците им взимаме, та мигранти ли няма
55
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Искайте най доброто и от двата свята. Който знае, как да иска, може и да го получи. Отвържете си пагубното българско мислене и се нагодете, към света. Магаре и на мост, пак си е магаре, дори и на баси моста да го туриш.
54
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не Гласувахме за вас другарю Денков,за да Ни " управлявате" с МутроКомуниста от ГЕРБ!!-:(
53
2
 
3
 
! Отговори
МАРАШ преди 8 месеца
55Ей м1ршоооо какви глави ще режеш ти бе комунист жалък да се самосезират институциите за терористичните заплахи които отправя тая руска ***!
52
7
 
4
 
! Отговори
Левскар преди 8 месеца
Муахахахахххахахахахахах..в последната минута Лудогорец изчукаааа грубо чорбата преди малко на собствения им терен на Българска Армия който ще го закриват. Муахахаххаахахаха....чорбарите така побесняха, че даже чорбарската охрана сама си разби огражденията за да се разправят с ликуващите футболисти от Лудогорец. Муахахахаххахахаха...Няма да пиййш лииии???!!!!
51
2
 
7
 
! Отговори
До Христо Христов преди 8 месеца
Поправка, първата страна, в която се регистрират! А къде да се регистрират първо избират те, наясно са...
50
2
 
6
 
! Отговори
ПП ДБ SS преди 8 месеца
са внуци и правнуци на ДСБКП..
49
2
 
12
 
! Отговори
Христо Христов преди 8 месеца
До 41 "... и щe ни npeцakaт тaka чe миrpaнтитe ga ocтaвaт тyka, " - това си е правило на ЕС. Мигрантите остават в първата страна в която са влезли.
48
1
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 8 месеца
Че то това е се обсъжда. Те са си в пакет. Обсъжда се измъкване от пакета.
47
0
 
3
 
! Отговори
Филтрират ни здраво преди 8 месеца
Интернет се филтрира тежко от МВР и ДАНС!България е враг на Интернет (света)!
46
2
 
14
 
! Отговори
Иви преди 8 месеца
икога не сме обсъждали мигранти срещу прием в Шенген. - Вече сте! И други неща ще разбереш - но късно!
45
3
 
18
 
! Отговори
Денку Вашингтонски преди 8 месеца
Оня Ден каза, че е Овладял Инфлацията - днес Влизам в Магазина - Всичко Яко НаГоре! Дори си Задавам Въпроса тоя Народ, как ИзДържа вече 1 години при тия Цени на Храните?!
44
2
 
12
 
! Отговори
Watch преди 8 месеца
абе за да прилапате парите ( еврата) ще го обсъдите туй нещо и ще се нагъ"зи'те та ще го приемете
43
2
 
7
 
! Отговори
с лъжа към мин. пост преди 8 месеца
Тоя и Буци могат да си спретнат Габровски фестивал на лъжата . Ти по традиция не знаеш какво си вършил , или вършиш бе Денков .
42
4
 
3
 
! Отговори
Честита Ханука преди 8 месеца
Празник е!
41
18
 
6
 
! Отговори
ВЕЛИК! преди 8 месеца
НЕ СМЕ ИМАЛИ ПО-ДОБЪР ПРЕМИЕР ПОСЛЕДНИТЕ 79 ГОДИНИ