Борисов към Денков: Софийските улици са опасни за здравето, хората се потрошиха

В бюджета на НЗОК имало смущаващи неща
Обновена: 29 ное 2023 11:58 | 29 ное 2023 11:46, Камелия Цветанова
143
Борисов към Денков: Софийските улици са опасни за здравето, хората се потрошиха
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ не са против бюджета на НЗОК, но имало две неща, които са смущаващи - забраната за откриването на нови болници и обществените поръчки за онколекарства, които отиват директно в НЗОК. Това стана ясно от думите на лидера на партията Бойко Борисов.

Той отсече, че министърът на здравеопазването трябва да носи политическа отговорност, но това не означава, че ГЕРБ иска оставката на министъра.

Още по темата
"Въздържахме се, за да може в зала да питаме защо искат обществените поръчки да идат в НЗОК и защо забраняват нови клинични пътеки", коментира Борисов относно гласуването на депутатите от ГЕРБ в здравна комисия за бюджета в НЗОК.

Относно коментара на премиера Николай Денков, че заиграването с парите за здраве са опасни за здравето, лидерът на ГЕРБ отсече: „На премиера Денков мога да му кажа, че хората се изпотрошиха по заледените улици на София, така че рискът за здравето на хората беше там“.

Относно заявката на президента Румен Радев, че може да наложи вето върху държавния бюджет, Борисов посочи, че Конституцията дава право на президента да прецени какво да прави.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Боко-токвата дои 20 години София ама търси вината в кмет на 1 седмица.Но бъгарете глОпави сте виновни щото ако бяхте поне 1% мъже щяхте да го утепате тоя селянин крадлив с камъни.Между другото политиците наглеят защото вие и позволявате !!Убеден съм че и Ботев и Левски преди да издъхнат са осъзнали какъв мизерен народ са тръгнали да освобождават.
102
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Какво ще каже боко тиквата за къщата в Барселона, какво ще каже за липсата на асфалт по кривите магистрали,които строиха негови близки фирми, какво ще каже за двете каки, какво ще каже за покровителство на бизнесмени случая Леденика. Кой да пита и разследва като си назначават гл.прокурор. ДПС и Герб са хванали прокуратурата. Хвани прокуратурата и съда не е важе,щото до него не се пращат дела.
101
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Гешев сам призна за Барселонагейт,че има пране на пари, осемте джуджета. и правилно беше махнат,защото беше кукла на конци на Пеевски и Бойко, но сложиха другата марионетка Сарафов,който закри делото Барселонагейт.
100
5
 
8
 
! Отговори
... преди 7 месеца
До "защо..."! Ами защото за три години , единственото което открихте,е една "оборотна" свидетелка от Дубай, която била знаела "достатъчно"! Останалите "кражби", Рашков Дамаджаната ги държи в папки, които щял да покаже някой ..."друг" път? Изчакайте нови избори ,и той пак ще ги размаха!Само с "внушения" не става,иска се и малко акъл! Е, и доказателства!
99
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Защо не си в затвора за кражби?Корупция ,а даваш съвети?
98
3
 
8
 
! Отговори
4 Дни преди 7 месеца
Я нямаше ТИКВАТА. Защо ли? И се появи отново.
97
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Когато Терзиев направи така че майките да си бутат количките по тротоара,възрастните да ходим по тротоара и да се радваме на градинките и когато върне птичките в София,тогава ще кажа че Бойко е еди какъв си,както го наричате! Дотогава млък! Щото нямате никой за пример от тридесет и кусур години!
96
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
За сградата на КАТ сте прав,но обслужването по гишетата мога само да похваля и със сигурност мога да напиша,че в доста европейски държави могат да ни завиждат! И това се отнася не само за КАТ. Където бях ,си свърших работата! Бързо и в повечето случаи администрацията ми помогна!
95
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Днес бях в бараките на КАТ София, вътре дали има 2 метра височина, не се диша, вънка тонколона Респром с която ни викаха по имена, имахме такива преди 30 години, лелката цъкаше копчетата с 5 секунди пауза и два пъти и се наложи да използва клавиша Del, пълна идилия!
94
6
 
12
 
! Отговори
Помним Всичко! преди 7 месеца
Но когато Фъндъкова не чистеше - всичко си беше наред. НАЛИ БОЙКО?
93
11
 
5
 
! Отговори
Борисов преди 7 месеца
...никога не се е криел! Всички медии търчаха след него! На пълни пресконференции отговаряше на всякакви неудобни въпроси! Видяли ли сте Радев на такава пресконференция? Излиза,изрецитира каквото са му написали, и беж да го няма,да не го застигне някой неудобен въпрос!
92
4
 
12
 
! Отговори
ГЕРБ НЕДОВОЛНИ :) преди 7 месеца
ГЕРБ чакат Терзиев да им изчисти пред блока, да им измие чиниите, да пусне една пералня, ако може и да сготви нещо. :)))))))))
91
3
 
5
 
! Отговори
Вълка преди 7 месеца
До Ха ха ха, е то не пречи Боко да се е сдобрил с Вълка. Борисов е много гъвкав ако мое да ме разбереш ... :)))))) чак с промяната се разбра
90
9
 
5
 
! Отговори
Ха ха ха, преди 7 месеца
Пак Борисов виновен, за импотентността на Ухото и Гея! И така ще бъде,в близките 2-3 години! Пък да говорят за Вълка е смешно! Когато Борисов стана кмет,спомням си как си бяха фактурирали 360 курса , а Борисов ги улови ,че са 90 ! Толкова,за отношението с Вълка!
89
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
КОГАТО НАРОДА УМИРАШЕ ПРИ ГЕРБ БОРИСОВ СЕ КРИЕШЕ В ЗАДНИЯ ДВОР.
88
2
 
11
 
! Отговори
Факт преди 7 месеца
До преди 2 седмици кмета и всички общински съветници в София бяха на ГЕРБ, но Денков им е виновен за улиците.
87
4
 
3
 
! Отговори
Хюго Капет преди 7 месеца
До 3 Как се е снишил? Той и другият дебелунген се изявяват по 24/7 срещу правителството, все едно са дисиденти - светци, а не част от управлението.
86
4
 
3
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 7 месеца
КИРО ЯВНО КУПИ ДЕПУТАТИ ОТ ИТН ЯВНО ПРЕДЛАГАШЕ КОДОВЕТЕ САМО ХАОС САМО СПАД САБОТАЖИ И ЗАЩО ЗА ДА ИЗХВЪРЛЯТ БОРИСОВ А БЪЛГАРИЯ А БЪЛГАРИТЕ ЖИВЕЕЩИ ТУК КОЙ ГО Е ГРИЖА
85
2
 
3
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 7 месеца
ОБЪРКАЛ СИ СЕ КОГАТО УПРАВЛЯВАХА ГЕРБ ВСИЧКИ КМЕТОВЕ БЯХА НА ГЕРБ РАЗДЕЛЕНИЕТО ДОЙДЕ ОТ ЮМРУЦИТЕ БОЖКОВИСТИТЕ ОТРОВИТЕ ПЛАТЕНИ РЕВЯХА ПО ПЛОЩАДИТЕ ПРЕЧЕХА НА ХОРАТА ДА СЕ ПРИДВИЖВАТ СВОБОДНО ЗАМЕРЯХА ОБЩЕСТВЕНИ СГРАДИ КЪРТЕХА ПАВЕТА ПАЛЕХА ПОЛИЦАИ ТЕЛЕВИЗИИТЕ ДАВАХА ТОВА С РАДОСТ АСЕН НЕПРЕКЪСНОТО ГОВОРЕШЕ ЗА 8 МИЛИАРДА ТЕЧОВЕ И ОЩЕ ИОЩЕ КОЕТО ДОВЕДЕ ДО ПОТЪВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ
84
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
КОГАТО ПРИ БОРИСОВ ХОРАТА УМИРАХА ТОЙ СЕ КРИЕШЕ