Борисов към Денков: Софийските улици са опасни за здравето, хората се потрошиха

В бюджета на НЗОК имало смущаващи неща
Обновена: 29 ное 2023 11:58 | 29 ное 2023 11:46, Камелия Цветанова
143
Борисов към Денков: Софийските улици са опасни за здравето, хората се потрошиха
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ не са против бюджета на НЗОК, но имало две неща, които са смущаващи - забраната за откриването на нови болници и обществените поръчки за онколекарства, които отиват директно в НЗОК. Това стана ясно от думите на лидера на партията Бойко Борисов.

Той отсече, че министърът на здравеопазването трябва да носи политическа отговорност, но това не означава, че ГЕРБ иска оставката на министъра.

Още по темата
"Въздържахме се, за да може в зала да питаме защо искат обществените поръчки да идат в НЗОК и защо забраняват нови клинични пътеки", коментира Борисов относно гласуването на депутатите от ГЕРБ в здравна комисия за бюджета в НЗОК.

Относно коментара на премиера Николай Денков, че заиграването с парите за здраве са опасни за здравето, лидерът на ГЕРБ отсече: „На премиера Денков мога да му кажа, че хората се изпотрошиха по заледените улици на София, така че рискът за здравето на хората беше там“.

Относно заявката на президента Румен Радев, че може да наложи вето върху държавния бюджет, Борисов посочи, че Конституцията дава право на президента да прецени какво да прави.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
13
 
! Отговори
Те са правени от преди 9 месеца
ГЕРБ нормално да са опасни.
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
пРАф е Баце , щото , шпо времето на герб , НИТО ЕДНИ нямаше потрошен , само ограбен , и опростачен ..., България , на всички последни места в ЕС , по всички показатели , ... НО ТОВА Е ДРУГА ТЕМА , КОЯТО НЕ СЕ ''БРОИ'' , нали Баце !
1
5
 
17
 
! Отговори
преди 9 месеца
Берем плодовете на 12г управление на ГЕРБ. Да не мислят, че всички техни щети се поправят за 2 седмици?