Борисов към Денков: Софийските улици са опасни за здравето, хората се потрошиха

В бюджета на НЗОК имало смущаващи неща
Обновена: 29 ное 2023 11:58 | 29 ное 2023 11:46, Камелия Цветанова
143
Борисов към Денков: Софийските улици са опасни за здравето, хората се потрошиха
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ не са против бюджета на НЗОК, но имало две неща, които са смущаващи - забраната за откриването на нови болници и обществените поръчки за онколекарства, които отиват директно в НЗОК. Това стана ясно от думите на лидера на партията Бойко Борисов.

Той отсече, че министърът на здравеопазването трябва да носи политическа отговорност, но това не означава, че ГЕРБ иска оставката на министъра.

Още по темата
"Въздържахме се, за да може в зала да питаме защо искат обществените поръчки да идат в НЗОК и защо забраняват нови клинични пътеки", коментира Борисов относно гласуването на депутатите от ГЕРБ в здравна комисия за бюджета в НЗОК.

Относно коментара на премиера Николай Денков, че заиграването с парите за здраве са опасни за здравето, лидерът на ГЕРБ отсече: „На премиера Денков мога да му кажа, че хората се изпотрошиха по заледените улици на София, така че рискът за здравето на хората беше там“.

Относно заявката на президента Румен Радев, че може да наложи вето върху държавния бюджет, Борисов посочи, че Конституцията дава право на президента да прецени какво да прави.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
7
 
! Отговори
Презастрояването преди 9 месеца
19 Те искат в град който е направен да поеме един милион души да набутат три милиона и нещо сметката не излиза и се чудат защо защото са аутисти.
22
2
 
5
 
! Отговори
Радослав преди 9 месеца
До 12-тата/то също така, простата ви Бойка калдаръм кадъна за толкова години явно не се научи какво е държава/община/област и да прави разлики между тях! Щом в София е леш, значи вина има кадъната която е разписала договорите за поддържане, а именно фандъко кадънаоглу!
21
5
 
9
 
! Отговори
круш опаш преди 9 месеца
Ужас.Ти за 18 години не ги оправи,а сега за няколко месеца рухнаха.....
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нови болници , С ОЩЕ ПО-ГОЛЕМИ ЦЕНИ ЗА ЗДРАВЕТО ...По времето на СОЦА в България имаше , 483 болници !За сравнение , сега в Бг има над 12 000 болници , като един лекар има ''договор'' на 5-8 места , в различни градове , И ТРЯБВА ДА Е ЕДНОВРЕМЕННО В ЕДИН ДЕН И ЧАС , НА ТЕЗИ МЕСТА В РАЗЛИЧНИТЕ ГРАДОВЕ .... И когато ги запиташ нормално ли е това , те отговарят , че не ''знаят'' за ''договорите'' , НО СИ ВЗЕМАТ ЗАПЛАТИТЕ П ТЕЗИ ДОГОВОРИ ??? И ТОВА НЕ Е ЛИ ъПСУРД В ТАЯ ДЪРЖАВА ?
19
2
 
12
 
! Отговори
ВСИЧКО Е ЯСНО :) преди 9 месеца
БОЙКО Е ЗАПОВЯДАЛ НА СНЕГОРИНИТЕ (които са собственост на ГЕРБ) ДА НЕ ЧИСТЯТ УЛИЦИТЕ, ЗА ДА СЕ ИЗКАРА ТЕРЗИЕВ HEKЪДЪРЕН.
18
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
НСИ- калкулатор инфлация Га баце беше- май.2019/май.2021г инфлация 3.7%, в най тежката световна КОВИД криза, а след това служебните на Рундела- май 2021/май 2023г- 27.3%- мерси не го искам Рундела и слугите му- той ме прави беден.
17
6
 
6
 
! Отговори
Молеца Денко преди 9 месеца
От мен нищо не зависи .Обръщайте се към посолството.
16
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Превърнахте цяла София в паркинг,дори и централния площад е един голям паркинг! Хората като *** ходят по средата на улиците и прескачат локви и преспи! Да не говорим,че и да иска някой да построи паркинг,то не останаха терени! Няма!
15
6
 
2
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 9 месеца
Къде е Спасителят да излезе да снима да критикува да иска да настоява шеф да става с 16% Бонев си
14
8
 
4
 
! Отговори
Радослав преди 9 месеца
До 12-тата/то, драго нещо: под договора за поддръжка на улиците в София е подписа на фъндъка която до преди 2 седмици беше баш баш калдаръм кадъна на Бойка кадъна! Така, че за улиците в София може да се сърдите на кадъните на харем гроб! Затова любимата семесъбирачка на Бай Тошо няма абсолютно никакво право да ***! Денков може да е зле, но в конкретният случай с чиста съвест може да се обърне към харем гроб с думите: да не чувам кадънски вой!
13
6
 
10
 
! Отговори
Чоко преди 9 месеца
Обстановката в София след снега е апокалиптична. Ще дам само два примера и то в центъра на града. На площад Руски паметник не може да се мине от паднали и не преместени клони. Същото е положението и по улица Съборна. Колко време е необходимо на новото кметче да си свърши работата и къде са онези хубавци от спаси София , начело с мис Бони, които да направят едно репортажче и да потърсят сметка от аверчето им кмет.
12
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Посолството да вземе да работи вече, иначе ще сменим посолството! Мъпети!
11
11
 
3
 
! Отговори
Софиянеца преди 9 месеца
София е България.Про сти селинджъри!Продавате кравите и се гнйетете в нашия град и замърсявате въздуха ни с скапаните си коли.Дано бг плебеите станат под 4 милиона че е пренаселено!
10
2
 
9
 
! Отговори
Левски преди 9 месеца
Дела трябват,а не приказки... Не се надърдорихте бе!
9
11
 
5
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 9 месеца
Сняг сега вали сега управляват промените вече 3 год защо пишете лъжи ГЕРБ не управлява от 3 год и е пълен хаос вижда се
8
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
---"А къде е моят МИЛИАРД И ПОЛОВИНА '' , а Баце ?
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Бибитко, не се прави на вчерашен, обръщай се към посолството, знаеш, че от тоя мъпет нищо не зависи. Също както беше и при теб.
6
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
МноО Тенкю Баце , за 13 г. наследството ! Не се ли срамуваш ???
5
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Винету, къде е Нетаняху?
4
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А извън София иммате ли идея какво става? София, та София.... София не е България