Борисов към Денков: Софийските улици са опасни за здравето, хората се потрошиха

В бюджета на НЗОК имало смущаващи неща
Обновена: 29 ное 2023 11:58 | 29 ное 2023 11:46, Камелия Цветанова
143
Борисов към Денков: Софийските улици са опасни за здравето, хората се потрошиха
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ не са против бюджета на НЗОК, но имало две неща, които са смущаващи - забраната за откриването на нови болници и обществените поръчки за онколекарства, които отиват директно в НЗОК. Това стана ясно от думите на лидера на партията Бойко Борисов.

Той отсече, че министърът на здравеопазването трябва да носи политическа отговорност, но това не означава, че ГЕРБ иска оставката на министъра.

Още по темата
"Въздържахме се, за да може в зала да питаме защо искат обществените поръчки да идат в НЗОК и защо забраняват нови клинични пътеки", коментира Борисов относно гласуването на депутатите от ГЕРБ в здравна комисия за бюджета в НЗОК.

Относно коментара на премиера Николай Денков, че заиграването с парите за здраве са опасни за здравето, лидерът на ГЕРБ отсече: „На премиера Денков мога да му кажа, че хората се изпотрошиха по заледените улици на София, така че рискът за здравето на хората беше там“.

Относно заявката на президента Румен Радев, че може да наложи вето върху държавния бюджет, Борисов посочи, че Конституцията дава право на президента да прецени какво да прави.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
4
 
4
 
! Отговори
3 преди 9 месеца
закона Магнитски го зове. прави всичко възможно да му се размине и затова се е снишил.
82
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭРазделението на "наши" и "ваши", го въведоха ГЕРБ или ДПС, една от двете или и двете, но най-силно изразено бе, при управлението на ГЕРБ. Купуваха се и депутати и други врътки, не се даваха пари на "ненашите" кметове и хора, а се рекетираха "ненашите" бизнесмени, за да се разбият останалите партии и конкуренция, тогава се въведе и преследването на хора, подслушването, Цецомобилите и още и още.
81
0
 
3
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 9 месеца
И СНЕГЪТ Е НА ГЕРБ ПУСКАТ ГО КОГАТО ПОИСКАТ
80
1
 
5
 
! Отговори
Хахахаа преди 9 месеца
Помня как скачахте да ги ловите във въздуха знежинките. Помним.
79
2
 
5
 
! Отговори
Снегориещия преди 9 месеца
Шефе, до кога ми каза да не чистим в София? Хората си изпочупиха нозете, може ли поне пред моя блок да врътна със снегорина?
78
4
 
5
 
! Отговори
СНЕГОРИНИТЕ СА ГЕРБ преди 9 месеца
На снегорините пише (с подкрепата на Шкафчето).
77
4
 
6
 
! Отговори
ГЕРБ снегорини преди 9 месеца
Снегорините не са ли на ВЪЛКА (ГЕРБ)
76
3
 
5
 
! Отговори
Вълка преди 9 месеца
Бойко, до кога ми каза да не чистим? Докато се разтопи снега ли, шефе? Вашите тайни заповеди са заповед.. Аха? Значи да кажа, че Терзиев и Денков не са изчистили, да не казвам, че ти си ми казал. Добре. Какво друго? Да им искам повече пари за услугите ли? Добре началник! Да сър! Нещо друго? Протести на снегорините? Добре, имаш ги! Друго? Колкото може повече кражби? Нема проблеми шефе!
75
1
 
2
 
! Отговори
Ката ден преди 9 месеца
Котилото надува вувазелите. Концентрация от милионерчета, умньовци Ай Ти Та, които "за 20 хилки на ден " не се помръдвали,"Я"ксперти, спеСи"Я"листи с по няколко висшА образован.. къде са тия пари и колко внасяте в хазната, та още цялата нация ви плаща топлото.И все още крещите и подскачате като шебеци по жълтите павета и пак избори, блетини, власт, плячкосване и грабеж.Кои сте виевсъщност. Котилото София КЪВ го иска още.
74
2
 
3
 
! Отговори
Лошо... преди 9 месеца
В бьоджетчето на Асан нема предвидени пари за крадливите гербенуги - Лошо...
73
4
 
5
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 9 месеца
На излезли са писачите едни и същи лъжи ГЕРБ не управляват 3 год незнам защо все някой ви е виновен за неможенето на промените България е на всички българи а разделението което се насажда от 3 год насам помага само на тези дето властват сега обикновените българи се спасяват сами
72
2
 
7
 
! Отговори
Българин преди 9 месеца
Какво значи някой да носи "политическа отговорност"? Мина времето на това. Държавата ни беше погребана за 35 години "демокрация". Вече отговорността трябва да е персонална. И ако и това не помогне, следващата стъпка ще е отговорност пред Народен съд.
71
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Още един кандидат за снегорин и каска! Мухахахах
70
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Асен Василев е решил да продаде 700 000 декара от държавния поземлен фонд срещу 340 млн. лева сума, която е заложена в приходната част на бюджета. Повече от половината от продажната цена, 60%, няма да се плаща с реални пари, а с поименни компенсаторни бонове. На тази цена, която казват, означава, че тези 700 000 декара се продават на цена от 485 лева на декар, а на свободния пазар тя е 2800 лева на декар. Ако това не е корупционна сделка, аз съм баскетболист от НБА. Това е долна корупционна сделка, гавра с българите и с българската земя.
69
4
 
9
 
! Отговори
Бай Пешо преди 9 месеца
Бокич, струва ми се че ти порастнаха криле след местните избори, и реши да развалиш сглобката, с надеждата да управляваш самостоятелно. Ама няма да стане, народа вече се събужда.
68
1
 
4
 
! Отговори
Аз ли не разбирам? преди 9 месеца
А въпроса как Днес БГ в 11:46 публикува думи на Борисов, които той изрича в 12:49 остава отворен. Аз ли нещо не схващам? Борисов е публикувал видео на тази реч и видеото е именно от 12:49, ОБЯСНЕТЕ МИ
67
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Бокич докато беше Фандъкова сторици на ден през Пирогов но проблем нямаше?
66
0
 
7
 
! Отговори
Не мога преди 9 месеца
да разбера как ПП-ДБ, управляват и оцеляват след два вота за недоверие, като ГЕРП и ДПС според изявленията им са по върла опозиция от БСП, ИТН и Възраждане взети заедно. Сглобка ли е заварка ли е коалиция ли Е?
65
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Кой управлява до вчера София от 20 години? Кой блокира работата на кметсвото в София? Защо няма Общински съвет? Отговори на тези въпроси Борисов. Както и на въпросите свързани с блокирането на гласуването на бюджета на държавата.
64
2
 
16
 
! Отговори
Чоко преди 9 месеца
Боко, ще гориш в ада, да знаеш.