Гроздан Караджов: Никога не съм искал тези пари, това е лъжа!

Цитираните 3,9 млрд. били натрупан дефицит в бюджета на министерството
Обновена: 9 юни 2022 11:43 | 9 юни 2022 11:39, Красимир Ангелов
107
Гроздан Караджов: Никога не съм искал тези пари, това е лъжа!
Снимка: БГНЕС

"Това, което ви беше представено вчера като основен проблем, че аз или ИТН сме поискали 3,9 милиарди допълнително в бюджета на МРРБ е лъжа! Аз никога не съм искал тези пари, няма един ред от моя страна, свързани с такива искания". Това заяви вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов.

Той посочи,че никой не е поставял условие за даване на допълнителни средства.

Караджов посочи, че във вторник следобед е бил във финансовото министерство, с документ, в който се вижда, че са се натрупали с решения на НС допълнителни задължения, които трупат дефицит в бюджета на МРРБ. По думите му това е дупка в размер на 3,9 млрд. която се получава от решение на НС, с която се прехвърлят 1,2 млрд. от бюджета на МРРБ за стари плащания, както и още 1,2 млрд, които са за стари, започнати, но недовършени работи.

Още по темата
По думите му и двете точки касаят договори, за които бюджетът на МРРБ е натоварен допълнително отвъд това, което е прието пред декември.

По думите му е поемана отговорност, че тези средства ще бъдат добавени в актуализацията на бюджета, но това не се е случило.

Вторият такъв дефицит е незалагането на средства за магистрала „Хемус“ и скоростния път Видин – Благоевград. По думите на Караджов е имало колективно договаряне, в което министърът на финансите е посочил, че там няма да се слага средства и след като се оправят проблемите с инхаус договорите, чак тогава ще има финансиране.

"Работата спря за съжаление по тези магистрали“, посочи Караджов.

Той представи документ, в който се вижда натрупания дефиццит, а не парите, „които Караджов“ иска, „за да напълни гушите на крадливи фирми“.

Отделно от коалицията сме обещали и 500  млн. на общините за ВиК проекти и да си оправят пътища, които са в отвратително състояние.

ИТН ще подкрепи бюджета в социалната част, каза Караджов. "Алармирам, че се отваря системен риск за бюджета и за републиканската пътна мрежа, защото аз трябва да избирам една от няколко неща – да откажем финансиране на общините, да не направим необходимите възлагания, защото 660 млн. вече са изхрачени, тоест ние трябва да не ремонтираме тези пътища, които се обещали на хората, а това ще създаде риск", обясни Караджов.

"В паниката, че изпускат управлението, както стана при избора на гуверньор на БНБ, започнаха по същия начин както да говорят за крадливите фирми, милиарди, за неща, които нямат нищо общо нито с казуса за вчерашното ми напускане от заседанието на МС, нито отговарят на фактите", подчерта още Караджов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Същите драскачи пишеха да сме давали оръжия на Украйна,сега седнали да пишат в подкрепа на ПП.
31
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колкото и да напъват платените драскачи на ПП е факт как това правителство ни накара да се почувстваме чужденци в собствената си държава.Слави постъпи като истински българин и се опита да ни спаси от лъжци и крадци.
30
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ихааа много платени тpoлове на ПП.Еднакви постове под всяка тема.
29
4
 
8
 
! Отговори
Грозданов, преди 2 години
няма как, а и няма случай някой обвиняван да си признае ! ИТН вероятно е единствена в света шайка която умишлено проваля сама желанието на народа тя да състави кабинет, това е цинизъм и подигравка със суверена за който във всяка реч чалгаринът Слави се застъпваше ! В момента те слушам по ТВ-то, ами едва ли не в момента се изкарваш като ИКОНА безгрешна и "чистоплътна", и храчиш срещу правителството ! Гнусотия !
28
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жалък мишок си Гроздане а Трифонов е едноличен собственик на ИТН вие сте неговите пешки що за партия е това????
27
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е Гроздане не взе кинтите и спаси ББ от затвора кой лъже ние сами може да преценим по вашите действия не трудно човек да се досети къде е истината и лъжата
26
3
 
0
 
! Отговори
Брех преди 2 години
Скоростният път от Видин до Благоевград ще да глътне много пари. Хубавото е, че след София пътят може да се построи върху магистрала Струма. Така ще се икономиса някой лев.
25
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, да, да и славуцата не иска пари, и не ходи по партитата на мутрите от мултигруп, и е критичен към дпс и бсп. Абе всичките в ИТН сте ангели и месии. Целокупният български народ ви вЕрва яко, ша знаеш!
24
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сутринта Ива Митева се размечта отново ИТН да съставят правителство на малцинството.Тия съвсем са изплискали легена.
23
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ИТН в небитието където им е мястото
22
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя почна като рашист да лъже учат се от руското тв нали са хора на шоу мена сега може и канал за пропаганда да си направите нали сме прости ще ви повярваме
21
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кво ще прави Кирето сега с ветото е въпросът. Щото май малко няма да му се получи. И въпросът след това е ще има да връща пари, че не е успял да изпълни задачата или ще понесе наказание?
20
6
 
1
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
Не знам този дали е лъжец ама всички виждат и чуват кой лъже от както се появи и дори надмина ко рни......
19
6
 
14
 
! Отговори
&~~ преди 2 години
Не ги е поискал парите, само се ядосал, че не са му дадени. Егати наглия лъжец!
18
4
 
11
 
! Отговори
Караджов иска.... преди 2 години
4,--милиарда за фирмите които Рсшков разследва за най--големия грсбеж по времето на ГЕРБ да грабежа все още не е напълно правно доказан ,ама благодарение Слави няма и да бъде ! А и как се изказва за марионетките си АЗ ги махам от правителството ! Еднолично ,като че ли му са собственост ! На следващите избори ще е със герб за които работи тайно през периода докато беше във коалиция !
17
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чао чао на селските тарикати от ИТН
16
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече и на слепите стана ясно,че от чалгар политик не става.Слави ви дърпа конците на всички,а неговите ги дърпат Доган и Боко.Гроздане,да те е...кой те хване.
15
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Противен си Гроздане интригант
14
6
 
6
 
! Отговори
GG преди 2 години
Някакво страшна крадене пада тцтцт. То едни милиарди се разхвърлят наляво надясно. Борисов е като аганце пред тия гладни за пари вълци
13
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти си нагъл лъжец