Цонев: Ще положим усилия България да има управление

Ще постъпим държавнически и при първия, и втория, и третия мандат
3 юли 2024 14:16, Анисия Иванова
38
Цонев: Ще положим усилия България да има управление
Снимка: БГНЕС

"ДПС сме втори и ще подкрепим мандата на първия. Ще вземем нашия мандат и ще видим какво ще правим, но пак ще положим всички усили яда има правителство в България. Ще изчакаме и третия мандат и пак ще положим всички усилия", каза Йордан Цонев от ДПС.

По думите му партията ще постъпи държавнически.

Още по темата
До критичен минимум са свалили хората доверието в партиите и институциите. Вторият извод е, че всички хора, които гласуваха и не гласуваха, искат редовно правителство, стабилно мнозинство за него в НС, каза още той.

"Ние казахме, че ще подкрепим мандата на победителя в изборите, защото уважаваме вота на българския избирател. Ако не съставим правителство, изходът е, че още повече ще спадне участието на гражданите и този цикъл на спад на доверието не може да се реши по друг начин, защото конституционната уредба на държавността е предпоставила държавноопределящия орган да е НС.

Дори да спадне избирателната активност до 5% няма друго решение на кризата, подчерта Цонев. Няма друг начин да се прекъсне кризата, освен някой в това НС или в което и да е да се договори да състави мнозинство и да излъчи кабинет.

Другото е промяна на конституционната наредба, заповядайте да видим кой ще успее да я промени. Ние сме втори и ще подкрепим мандата на първия, ще вземем нашия мандат и ще решим какво да правим, ще положим всички усилия България да има управление, което е около ценностите, които изповядва свободния западен свят. Ние не можем да водим преговори с Възраждане, подчерта Цонев.

Българският народ не харесва модела на изтока и затова ние сме в западния модел и ще останем там. Ще водим преговори с всички останали партии, освен Възраждане. Ще постъпим държавнически и при първия, и втория, и третия мандат", каза още Цонев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от Общество
София е в ИК на Eurocities, това привлича инвеститори
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
ДПС преди 2 дни
БЪЛГАРСКИ БАК ЛУЦИ С ФЕСОВЕ И МАН *** ЛИ ЙЕМЕНСКИ
34
0
 
1
 
! Отговори
Чичо Манчо преди 2 дни
До Реджо 28 Идеята за ПП " Възпоменание " е страхотна. Само това ни остана.
33
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Кукувиците на банкянският,се разпореждат в бълг. парламент.Този "наш" ерген,го удари през просото.Жадни за власт,фльорците се пъчат от най високите столове в държавата. Деса стана конституционен съдия,видинската избяга от Слави и тя седна на готов навирен. Днес една арменка,появила се от нищото,прегази маса народ с професионални умение и тя седна на същия...
32
0
 
1
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 2 дни
Тежък и изнурителен ялов ден за НС. Много напъни и нищо не родиха.
31
0
 
1
 
! Отговори
Я па я..! преди 2 дни
Усилие има , правителство няма. ДПС ще ни яхне. Може па при тях да е печелившата карта. Знае ли човек ?
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
ЦОНЕВ И ШИШИ ДОКАТО НЕ БЪДЕТЕ ИЗРИНАТИ ОТ *** НА ДПС МИР В ТАЯ ПАРТИЯ НЯМА ДА ИМА
29
1
 
3
 
! Отговори
Обективен преди 2 дни
На дебата за гласуване на правителство един надут пуяк с вратовръзка от ДПС 12 пъти спомена,че те ще подкрепят правителството ,за да подпомага Украйна...за да подпомага Украйна....за да подпомага Украйна.....пълна плюнка , лайноооо_о и гнуccccc.
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Изказванията на представителите на ДПС бяха в стил пионерски: За делото на ....., за щастието на...... бъдете готови! - Винаги готов!
27
0
 
2
 
! Отговори
Реджо преди 2 дни
Данчо,Данчо имаш прекрасната възможност кротко,безгласно да преминеш към "Възраждане" , "Величие" може и към "Възпоменание"!Кротко,тихо и без патос!Лицемер си Данчо!
26
0
 
2
 
! Отговори
Юлка преди 2 дни
Този,откакто го помня полага усилия и то само да е добре облечен и да *** до насита! Друго усилие за Данчо Ментата, просто няма и не е имало!Наглец!
25
0
 
7
 
! Отговори
Нора преди 2 дни
Данчо Ментата,олицетворение на поддлологга,злоба,корупция и каквото още се сетите за български политик! С една дума-нищожество!
24
0
 
4
 
! Отговори
Нора преди 2 дни
Данчо Ментата,олицетворение на ***,злоба,корупция и каквото още се сетите за български политик! С една дума-нищожество!
23
0
 
4
 
! Отговори
усвояването=крадене преди 2 дни
Цонев: Ще положим усилия България да има управление...../да има управление да се чете/ да има обръчи от фирми ....за усвояването на ония милиарди
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Данчо Ментата. Всякакъв коментар е излишен. Прозвището му показва цялата му същност!
21
0
 
4
 
! Отговори
Долен боККлук преди 2 дни
И теб ще прегазят като кашон с трактор! Долно същества си. България не е твоя страна. Нито на който и да е в ДПС и еничарите, които ви подкрепят и тия, които са неграмотни и вървят на избори, като стадо овце.
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
абе пишмен бармон от Балкантурист бегай да разреждаш питиета.
19
0
 
2
 
! Отговори
Край преди 2 дни
Според него и негласувалите искали правителството. Не че искат да обършат жълтите павета с него - правителството му искали.
18
0
 
5
 
! Отговори
ХРИСТО БИСЕРОВ преди 2 дни
ХАЙДЕ,ХАЙДЕ МЕНТАТА. ЗНАЕМ СЕ,НАЛИ!!!...
17
0
 
3
 
! Отговори
THE BEST преди 2 дни
Аз лично не искам стабилно правителство с тези партии..... Искам половината лица да са нови или други в Народното събрание и тогава вече може евентуално да се говори за стабилно Правителство....
16
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Копейки копейки копейки