Гроздан Караджов: Никога не съм искал тези пари, това е лъжа!

Цитираните 3,9 млрд. били натрупан дефицит в бюджета на министерството
Обновена: 9 юни 2022 11:43 | 9 юни 2022 11:39, Красимир Ангелов
107
Гроздан Караджов: Никога не съм искал тези пари, това е лъжа!
Снимка: БГНЕС

"Това, което ви беше представено вчера като основен проблем, че аз или ИТН сме поискали 3,9 милиарди допълнително в бюджета на МРРБ е лъжа! Аз никога не съм искал тези пари, няма един ред от моя страна, свързани с такива искания". Това заяви вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов.

Той посочи,че никой не е поставял условие за даване на допълнителни средства.

Караджов посочи, че във вторник следобед е бил във финансовото министерство, с документ, в който се вижда, че са се натрупали с решения на НС допълнителни задължения, които трупат дефицит в бюджета на МРРБ. По думите му това е дупка в размер на 3,9 млрд. която се получава от решение на НС, с която се прехвърлят 1,2 млрд. от бюджета на МРРБ за стари плащания, както и още 1,2 млрд, които са за стари, започнати, но недовършени работи.

Още по темата
По думите му и двете точки касаят договори, за които бюджетът на МРРБ е натоварен допълнително отвъд това, което е прието пред декември.

По думите му е поемана отговорност, че тези средства ще бъдат добавени в актуализацията на бюджета, но това не се е случило.

Вторият такъв дефицит е незалагането на средства за магистрала „Хемус“ и скоростния път Видин – Благоевград. По думите на Караджов е имало колективно договаряне, в което министърът на финансите е посочил, че там няма да се слага средства и след като се оправят проблемите с инхаус договорите, чак тогава ще има финансиране.

"Работата спря за съжаление по тези магистрали“, посочи Караджов.

Той представи документ, в който се вижда натрупания дефиццит, а не парите, „които Караджов“ иска, „за да напълни гушите на крадливи фирми“.

Отделно от коалицията сме обещали и 500  млн. на общините за ВиК проекти и да си оправят пътища, които са в отвратително състояние.

ИТН ще подкрепи бюджета в социалната част, каза Караджов. "Алармирам, че се отваря системен риск за бюджета и за републиканската пътна мрежа, защото аз трябва да избирам една от няколко неща – да откажем финансиране на общините, да не направим необходимите възлагания, защото 660 млн. вече са изхрачени, тоест ние трябва да не ремонтираме тези пътища, които се обещали на хората, а това ще създаде риск", обясни Караджов.

"В паниката, че изпускат управлението, както стана при избора на гуверньор на БНБ, започнаха по същия начин както да говорят за крадливите фирми, милиарди, за неща, които нямат нищо общо нито с казуса за вчерашното ми напускане от заседанието на МС, нито отговарят на фактите", подчерта още Караджов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аааа,няма нито един ред?Не си го написал,само устно си го поискал?Тогава защо през цялото време саботирате правителството и му извивате ръцете?Аман от вашите претенции!
11
7
 
15
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Ех Гроздане, Гроздане, не мина номера май...
10
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен...........Чалгата прецака две поколения и три парламента......., след като прецаканите поколения зорлем избраха прецакани чалгари, които да ги прецакват. Всичко е прлецакано в в тази прецакана държава. Прецакан народ заслужава прецакано управление, не ли?!
9
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е па искай бе! Ако искаш може и да ти дадат, особено като Кирчо и Кокорчо си имат задачки от Херо Мустафа да изпълняват и ще им се случат не много забавни неща ако не ги изпълнят... И сигурно са склонни да поделят печалбата, за да не се стигне до положение да разочароват западните си господари...
8
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вчера не сте гледали БТВ.Кирчо през цялото време лъжеше.От ИНТ казаха как бюджета им е бил връчен директно за гласуване в НС без да има диалог преди това в кабинета.Така не се прави.Прави са от ИНТ.Отделно Кирчо зад гърба на всички е уреждал махането на ветото и външни посланници са показали какво им е говорел.
7
8
 
15
 
! Отговори
Gogo преди 2 години
Грозданееее, прозрачен си! Все другите лъжат, а ти от добро сърце искаш да платиш няколко милиарда на герберастките фирми, защото строят качествено и безопасно и след тях ремонти няма нужда да се правят! Много се изложихте, многоооооо, народът ни е смачкан от политиците като вас от ИТН, но не е ***. Не го подценявайте с вашия "лидер" с малко с-славчо :)
6
10
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
ДОЛУ ДЖЕНДЪРСКА АМЕРИКА - НАПРЕД СЪС СЛАВЯНСКА РУСИЯ!!!!!
5
5
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
от къде го изкопаха този караджов тои от години се мотае из партии и все околопарите имаше скандали колко партии смени почна от сдс ще иска 6 милиардаами те няма да стигнат за всички затова оставка и нови избори
4
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чалга културата съсипа и продължава да съсипва България
3
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вчера цял следобед се молих на Господ да няма война в България и да ни спаси от продажниците.За Господ не знам,но все едно Слави ме чу.
2
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вън чалгарите от парламента
1
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След лъжите на Кирчо за газа напълно вярвам на Грозан Караджов.