Гроздан Караджов: Никога не съм искал тези пари, това е лъжа!

Цитираните 3,9 млрд. били натрупан дефицит в бюджета на министерството
Обновена: 9 юни 2022 11:43 | 9 юни 2022 11:39, Красимир Ангелов
107
Гроздан Караджов: Никога не съм искал тези пари, това е лъжа!
Снимка: БГНЕС

"Това, което ви беше представено вчера като основен проблем, че аз или ИТН сме поискали 3,9 милиарди допълнително в бюджета на МРРБ е лъжа! Аз никога не съм искал тези пари, няма един ред от моя страна, свързани с такива искания". Това заяви вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов.

Той посочи,че никой не е поставял условие за даване на допълнителни средства.

Караджов посочи, че във вторник следобед е бил във финансовото министерство, с документ, в който се вижда, че са се натрупали с решения на НС допълнителни задължения, които трупат дефицит в бюджета на МРРБ. По думите му това е дупка в размер на 3,9 млрд. която се получава от решение на НС, с която се прехвърлят 1,2 млрд. от бюджета на МРРБ за стари плащания, както и още 1,2 млрд, които са за стари, започнати, но недовършени работи.

Още по темата
По думите му и двете точки касаят договори, за които бюджетът на МРРБ е натоварен допълнително отвъд това, което е прието пред декември.

По думите му е поемана отговорност, че тези средства ще бъдат добавени в актуализацията на бюджета, но това не се е случило.

Вторият такъв дефицит е незалагането на средства за магистрала „Хемус“ и скоростния път Видин – Благоевград. По думите на Караджов е имало колективно договаряне, в което министърът на финансите е посочил, че там няма да се слага средства и след като се оправят проблемите с инхаус договорите, чак тогава ще има финансиране.

"Работата спря за съжаление по тези магистрали“, посочи Караджов.

Той представи документ, в който се вижда натрупания дефиццит, а не парите, „които Караджов“ иска, „за да напълни гушите на крадливи фирми“.

Отделно от коалицията сме обещали и 500  млн. на общините за ВиК проекти и да си оправят пътища, които са в отвратително състояние.

ИТН ще подкрепи бюджета в социалната част, каза Караджов. "Алармирам, че се отваря системен риск за бюджета и за републиканската пътна мрежа, защото аз трябва да избирам една от няколко неща – да откажем финансиране на общините, да не направим необходимите възлагания, защото 660 млн. вече са изхрачени, тоест ние трябва да не ремонтираме тези пътища, които се обещали на хората, а това ще създаде риск", обясни Караджов.

"В паниката, че изпускат управлението, както стана при избора на гуверньор на БНБ, започнаха по същия начин както да говорят за крадливите фирми, милиарди, за неща, които нямат нищо общо нито с казуса за вчерашното ми напускане от заседанието на МС, нито отговарят на фактите", подчерта още Караджов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
2
 
6
 
! Отговори
емигрант преди 2 години
На кого казвате *** в България ? Тук има такива които нито са прочели статията, нито коментарът им има връзка с друг коментар, това ли е *** в България ? Ако е това, означава, че това са много прости същества, лесно манипулирани с много ниско ниво на образование или същества които все още не са разбрали, че са хомосапиенс ? Например статията има тема съвсем друга, а той подобието на хомосапиенс говори за Възраждане как мачкали....
51
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като се има предвид, че Простото лъже непрекъсната, не е изключено
50
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Итн доказа моята теория че не се партия а платено прокси да изпълнява цели
49
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Самият факт, че в правителството допускат корупция между партньорите и факта, че ГЕРБ с лека ръка ги обвини за корупционни схеми показва, че всичко това не е чуждо на ГЕРБ, които управляваха достатъчно дълго. Всеки говори и обвинява другия за корупция... абе ние работниците ли ще се окажем най-честни, че вече и кокошкарите изчезнаха? Май май.
48
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом не са искали тия пари, тогава под какъв предлог напускат коалицията?
47
7
 
8
 
! Отговори
Нико преди 2 години
Този Гроздан е изпечен мошеник Спуснат на учиндолеца от този който го вкара в политиката.Славчо хабер си няма от държавно управление И преди това дори не познаваше караджов. Чалгаря няма желание за политиката Казвал го е много пъти. Беше нает от КОЙ? не се знае точно.За да открадне милиони за мафията от държавни поръчки .За това първо опита сам правителство . За да няма контрол.Накрая склони да пробва с ПП .Отрязаха го и ги заиба. Герб ПП трябва да започнат разговори.Нови избори са безмислен
46
3
 
6
 
! Отговори
Завърши преди 2 години
пресконференцията с Грозданов с наглост и лицемерие ! ЩЕ МОГАТ ЛИ, ЩЕ СЕ СПРАВЯТ ЛИ ? Това му бяха думите, последни ! Мдааа те чалга учителите са единствените които са можещи, знаещи и ДОСТАТЪЧНО НАГЛИ ! България е държава на страдалци, защото сама си подбира палачите много внимателно, следващата серия на сериалът "КЛИЗМАТА В БЪЛГАРИЯ" ще бъде "ДОЙДЕ ВЪЗРАЖДАНЕ И ВЪЗРОДИ ПЕЩЕРНЯКА" !
45
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Грозданчо,тепърва и на теб ще ти извадят кЕрливите ризи,тогавя ще ти гледаме сеира!!!
44
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
47 не са *** на ПП а хора който са гласували за тях и ги подкрепят аз също съм за ПП и не съм *** и пак ще гласувам за тях хората могат да мислят е не се връзват на опорките на Герб *** и рашистите това пречи ли ти
43
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пътните фирми трябва да се национализират защото само краднат и държавата ще фалира.
42
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джипипката ще те черпи Караджов ти не получи парите за неговите фирми но вожда ти проваля правителството и ще го спаси от затвора като свински черва сте се овъртели
41
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Многооо лобисти на ПП се пръкнахте, аз съм гласувал за тях, но ме е срам от този факт. Оказаха се, добре обучени пинчери на Америка.
40
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И ИТН станаха като СДС , НДСВ, а Нонова държи да стигне до 1 % , и пак да каже че подава оставка ....Очаквам ДПС вече да оглави първото място като лидер в България ...
39
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРП источиха бюджета за магистрали и метро и сега няма пари за шосетата лкъм селата и магхалите. Държавата задлъжня и ще фалира,
38
3
 
4
 
! Отговори
До 53 преди 2 години
Ти наясно ли си как се разваля договор? На какво основание ще ги развалят? Сега вместо 3-4 млрд. Може да станат двойно повече в неустойки поради забавянето на изплащанията.
37
1
 
7
 
! Отговори
МВР ГЕСТАПО преди 2 години
МВР е превърнато в ГЕСТАПО - искаш помощ от полицията в Бобов дол, а те те съдят при корумпираната Ели Скоклева!
36
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредният турчин е тоя...
35
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За ''прехода'' ФЪФ Бг ,.. всички управници които започват да се разпадат , започват да говорят за ''НАРОДА'' , за пенсии и заплати , а преди това се крият ...
34
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
52 а такива като теб в раша ги наричат страхливите българи
33
4
 
3
 
! Отговори
43 преди 2 години
Офф, Аман от едни и същи ***, еднакви сте, само се плюете един друг за пред шоуто.