В момента ни трябва премиер, който знае да управлява

ПП-ДБ са "сърдитата" партия, нищо лошо няма в експертен кабинет
10 апр 2023 15:29, Анисия Иванова
49

Въпреки призивите за широко евроатлантическо правителство, едно е ясно на този етап - обединение между първите двама на изборите - ГЕРБ/СДС и коалицията ПП-ДБ, няма да има. Имената на новите 240 вече са ясни. Всеки глас ще е важен.

"Това, че хората искат правителство е едно, но това, че десетте души, които решават какво се случва в държавата, е съвсем различно. Това са Кирил Петков, Бойко Борисов, Асен Василев, Румен Радев, Корнелия Нинова, Ахмед Доган, Мустафа Карадайъ. Те са тези, които трябва да решат и да се разберат помежду си. Аз съм с усещането, че ще има правителство, макар и много сложна комбинация от варианти, които ще измислят. Но всички се убедени, че трябва да има", каза пиар експертът и писател Нидал Алгафари.

Иначе, според него, отиваме на избори, на които хората ще се разсърдят още повече.

Още по темата

"Те ще изпаднат в една ситуация, че освен ПП-ДБ, които в момента са сърдите, че хората не са ги припознали, така ще се окажат всички политически формации. Кирил Петков обясняваше, че ще бият, че дори и с много", допълни Алгафари.

"Отиваме към по-лошия вариант от сегашната ситуация. Последните 2-3 дни се наблюдава говорене в посока какво ще бъде правителството, а не дали ще има. Явно с действията на президента, който назначава част от министрите си навън, нещата отиват в тази посока. За мен това ще бъде по-безпринципният вариант от двата възможни. Първият беше ПП-ДБ и ГЕРБ, а вторият - с всеки, който би изтъргувал подкрепата с първия мандат на ГЕРБ", коментира политологът Георги Проданов.

По думите му предишното предложение на ГЕРБ за експертен кабинет е било с хора, обвързани с провалени правителства и минали управления.

"Не виждам нищо лошо в експертно правителство. Другото е принципно да отидем на още едни избори, след това на още едни и така до момента, в който кандидатите за народни представители да гласуват сами за себе си, защото никой друг няма да гласува за тях. Президентът Радев беше основният, атакуващ политическа партия ГЕРБ и ДПС - много остро влезе в тази битка с тях, но в един момент осъзна, че по този начин не става и че трябва да се намери вариант, в който и президентът, и ГЕРБ да видят, че има неща, които са лоши", поясни пиар експертът.

Той смята, че в момента и двете страни постъпват достатъчно мъдро.

"Както и ДПС, и БСП. В партията на Нинова хората са "врели и кипели" и знаят много добре, че без Народно събрание ще е много труден животът им", допълни Алгафари пред Bulgaria ON AIR.

А Проданов е на мнение, че бъдещето на БСП е свързано с участие във властта.

"Това означава и що-горе прилично явяване на местните избори. Не се съмнявам, че ще участва в подкрепа на този кабинет. Картината, която описва Алгафари, е идеалистичният вариант. Всеки ще извлече полза от това, не съм сигурен ние колко като общество ще имаме полза от подобна глутница", лаконичен бе политологът.

Според Нидал Алгафари ИТН ще бъдат като "резервна гума": Ще седят и ще чакат дали ще се наложи отнякъде някакви гласове, за да могат да се изтъргуват срещу някакви политики. А министрите от служебния кабинет не са собственост на никого, включително и на президента. Съвсем нормално е и от служебния кабинет да се вземат хора, и да се върнат по-назад да се търсят министри, извън правителствата на Борисов, от БСП също има достатъчно кадърни хора."

"Самият Борисов помъдря, няма нужда да бъде министър-председател, ще си остане депутат. Това, което каза в средата в седмицата, беше повторение на поканата от резултатите на изборите през 2022 година - при него нямаше демонстрация на различно поведение. Но това му качество да бъде в пленарна зала, е чисто ново, отдавна не е бил депутат", категоричен е Георги Проданов.

Според двамата с втори и трети мандат нищо няма да се случи.

"Надявах се Борисов да застане начело, защото е по-хубаво да имаме човек, който е "врял и кипял", отколкото да поставим човек, който тепърва да се учи и да разбира кое къде е. В момента ни трябва министър-председател, който знае как да управлява, да знае онези нишки, които да много дълги навсякъде", коментира писателят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АКО БЪЛГАРИЯ ИСКА ТАКЪВ ПРЕМИЕР ПОЧТЕН И ДА СЕ Е ПАРИЛ ДА ЗНАЕ КАК ДА УПРАВЛЯВА ОТГОВОРЪТ Е ЖАН ВИДОНЕВ. САМО ЧЕ ОТ ПСИХОДЯСНОТО ГО ПОЧВАТ ЩОТО НЯМА ДА МОЖЕ ДА КРАДАТ.
44
0
 
1
 
! Отговори
Отговор преди 1 година
До чудя 45 Недей да се чудиш. Народа каза кой искат да управлява.Имаме доказал се изграден премиер , показал че може да управлява държава.Стабилна европейска държава , инфлация 3 % . По ниски заплати и пенсии, с по голяма покупателна способност.Само че комунистите искат анархия , за да докажат колко хубаво е и било при Живков. И ако може при уб-ие-ца , още по добре.
43
2
 
1
 
! Отговори
чудя преди 1 година
му се защо е от герб-мислих го за сериозен човек,а той,,,,
42
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
замълчи ве, Нидалчо, тия дето ги изброи за нищо не стват братче. По-добре като излязат от панделата:1. Тошо Куката - министър МВР2. Емили - външен министър3. Животното Чеченеца - министър-председател
41
1
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
ПР-а на първанов...кой беше първанов???ви убеждава по гроб...да излъжеш гласувалите за теб за да можеш да ги грабиш по руски и *** било...ценност и важно...от 30 г. настъпвате една и съща мотика братлета...и получавате още по жестоки грабежи и заблуди...позорите и предавате децата си...ще ви презират и ще се отричат от вас...Свободни хора сте...изрибате как да живеете...и децата ви!!!ПП-ДБ не излъгаха избирателите си за разлика от комунистите на дс!минусите ми нямат значение отдавта
40
2
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
алгафари е...сирийски агент на кгб!нима сирийски "доброволци" с чеченците нали "надъхват"убийваки всеки опитал да откаже децата на руснаците да...убиват жени и деца?!с братята си имат канали за превоз на мигранти,опитвайки да уплашат САЩ и Свободният Свят обслужващ путин...?Война е хора...на прага сме на Армагедона!!!руски тв-та,капитали,,"собственици"те са руснаци,едни и същи манипулатори по тв-тата...прАф.доц.антрополози...обаче почтенни...те и църквите завладяха!...яко към Ада вървите!!!
39
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
експертът и писател Нидал Алгафари..от къде ги намират тези..какво ли пише
38
2
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
защо не се отваря темата с чувалите с пари за магистралите странно се мълчи10 апартемента в дубаи на хидрострои
37
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е защо не споменавате Костадин Костадинов..Възраждане
36
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз де сещам за един...и не е от последните 2 години
35
5
 
4
 
! Отговори
кой е чел книжки преди 1 година
До Анонимен-- Има един, който и една книжка не е прочел и това е кикипростото.Не този, когото плюете от години. Той е доктор по психолоия, защитил дисертация на времето във ВАК. Бойко Методиев Борисов се казва. Проверили сме го още 2008 г. И е бил и 5 години преподавател в школата в Симеоново. Прочел е предостатъчно книжки и знае в детайли, и помни купища важни неща за държавата, за да управлява. Справка https://ras.nacid.bg/dissertations-search -Регистър на академичния състав в НАЦИД
34
2
 
4
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
И Докога подмяната смятат че може да хвърлят държавата на избори и къде ще търсят шарани да гласуват за шарлатаните газовите комисионери Докога ще бъдат толкова щедри с 500 хиляди НЕКА Радев управлява до безкрай
33
6
 
11
 
! Отговори
До 22 преди 1 година
По-правилното е да поискаш Кирчо и Кокорчо да напуснат политиката!Натвориха и продължават да творят куп глупости!
32
6
 
6
 
! Отговори
Валя преди 1 година
Когато в една държава като България,мислещите истински българи ,макар и само с 2% са повече от наивниците и безродниците ,нещата стават сложни.,но пък лъсват истинските лица на измамниците жадни за власт.Схемаджии, слуги зависими отолигарси,мафиоти,страхливци, рекетьори, нагли лъжци.Промяната е това- съсипана България,през три месеца избори .Щом ви харесва това продължавайте да им вярвате и гласувайте пак за ,тях при шестите поредни избори
31
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
вИЖТЕ СЕГА ОТ герб ИМА И ПО-ЛОШИ ОПЦИИ, И ВИЕ ИЗБИРАХТЕ ВСЕ ПО-ЛОШИ ЧАЛГАРСКАТА ПАРТИЯ НА СЛАВИ И СЕГА ПСИХОДЕСНАТА КОАЛИЦИЯ...
30
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АЛ ГАФАРИ ПАК ГАФОВЕ ТВОРИ, ЗА ДА ИЗКАРА КУП ПАРИ ОТ ГЕРБ...
29
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мдаа, а още повече премиер който не краде евро фондове и е прочел повече от две книжки през живота си !
28
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От ДПС чакат като чакали , за да видят кой ще надделее , зада с присламчат във властта , не им пука с кои ще присвояват !Важното е както винаги , от 2-ра позицийка да има гушка и слуги на ДПС , а когато стане фал / фаул/ , виновни ще са МАНДАлОНОСИТЕЛИТЕ , А ТЕ ПАК ЧИСТИ . Тоя театър сме го глеДАле 33г.
27
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ФЪФ Бг такъФ Премиер Бате , нЕма !Всичко кадърно се изнесе от територията Бг .Ще се радваме на някой от Столипиново , или Факултето , да не би от там да имат по-малко мозък от околните сънародници !
26
9
 
7
 
! Отговори
В. преди 1 година
Аз не съм видял лошо от Борисов. Както и от Симеон и Станишев. Но вторият некадърно пропусна да направи България важна държава. Симеон му остава наготово проекти. Нямаше тогава конгресмени. Но той предпочете голяма заплата.