»зкуствен интелект слага край на преписването

“о ще разработва различен тест за всеки ученик
17 фев 2024 11:13, Ќели ’ристова
26
»зкуствен интелект слага край на преписването
—нимка: Ѕ√Ќ≈—

Ќово приложение подкреп€ учителите в образователни€ процес и слага край на преписването в клас. “о има редица предимства пред ChatGPT. “ова за€ви основател€т на —март“ест  јлександър ѕопов, пред Bloomberg TV Bulgaria.

≈дна от функциите на приложението, ко€то намал€ва възможността за преписване, е разработването на различен тест за всеки ученик. ƒругото, което много улесн€ва учителите, е стриктни€т режим, който не позвол€ва да смен€т екрана, докато решават тест. ƒопълнително предимство също така е, че учениците не могат да прав€т екранни снимки на телефона, за да ги разпращат и на други класове.

"— помощта на изкуствени€ интелект учителите имат възможността да създават тестове. ≈дна от основните цели е да се спести възможно най-много време на учителите от разработване на тестове и провер€ване. „рез AI могат автоматично да генерират тест спр€мо конкретно зададена тема или урок", об€сни ѕопов.

¬ много училища обаче н€ма възможност за провеждане на теста на компютър за всеки ученик, което не позвол€ва на учителите да се възползват от предимствата за защита срещу преписване. "«атова платформата позвол€ва тестът да бъде решаван и от мобилни устройства", каза гостът в предаването.

"”чител€т може да избира в кои въпроси да вмъкне изкуствен интелект, да ги редактира, със сигурност обаче тр€бва да се провер€ват от учите눓, потвърди ѕопов.

—поред ѕопов едно от най-големите предизвикателства в българското образование е масовото преписване сред ученици и именно затова приложението се фокусира върху този проблем.

„етете повече по темата в investor.bg

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


26
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
24
0
 
0
 
! ќтговори
ёнак Ѕалкански преди 2 месеца
‘акт е, че повечето от учениците преписват. ≈дна малка част са умните деца, които наистина полагат знани€ и умени€ по време на изпитите. »де€та е добра, но как ще се приложи на практика е важни€ въпрос, защото от теори€та до практиката има дълъг път да се извърви.
23
1
 
5
 
! ќтговори
јлек преди 2 месеца
јз съм напълно против учениците да бъдат задължени да свал€т каквото и да е било да мобилните си устройства. ƒнес ще се бор€т срещу преписване, други ден ще след€т с кого си пишат, с кого говор€т, какви снимки имат в галери€та, къде се намират в момента и тн.
22
1
 
10
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
ѕреписването на учениците ли е най- големи€т проблем в Ѕг?!
21
1
 
12
 
! ќтговори
ј преди 2 месеца
ј кой ще оцен€ва теста учителите или изкуствени€ интелект?
20
0
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
ј какво става когато 2 теста на 2 *** ги решава един и същи човек?
19
1
 
7
 
! ќтговори
ћис преди 2 месеца
—ега родителите ще започнат да искат безплатни телефони за децата, "защото досега н€маха". » ново заемче и защо всичко поскъпвана.¬същност това е единствени€ начин да спрат да нос€т телефони в училище, за да не прав€т тестове.
18
2
 
5
 
! ќтговори
кон, бе кон! преди 2 месеца
ўе помогне ли на сомангес да станат грќмотни?
17
1
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
«а всичко това изброено в новината не е нужен изкуствен интелект. ќткакто има компютри повечето неща са възможни, а останалите станаха възможни преди години, когато се по€ви съответната техника, като персоналните компютри. ƒа използваш изкуствен интелект за тези тестове, е все едно с гаубица да стрел€ш по врабче.
16
0
 
0
 
! ќтговори
 ога това? преди 2 месеца
 о викаш? Ќ≈!
15
2
 
12
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
ўе спре т.нар. тъппанарско преписване по разказвателни предмети. ѕо-умните прав€т пищови, които да ги подсет€т, а не да копират като ксерокси. «атова в университетите се казва, че преписват само умните - т.е. да зна€т какво е необходимо да се напише.  ато ти дадат задача, ко€то или подобна не е проигравана на упражнени€ и тр€бва да се мисли. —ега вече нивото е н€какво измислено.
14
0
 
2
 
! ќтговори
haha преди 2 месеца
√ол€м см€х. ўе накарат лапетата да си кажат акаунтите към Chat GPT та него направо да изпитват даскалите. » ето ни в бъдещето. јватарите ще са ученици на аватари даскали. јпропо, може и за размножаването да се пробва-резултата може сами без AI да си представите.
13
1
 
5
 
! ќтговори
ѕреценка преди 2 месеца
¬ече въобще н€ма изпитване. ўе си игра€т на телефона за оценка и ще учат след 20 години, когато се пенсионират всички по-възрастни.
12
0
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
ƒо јнонимен 10, четейки мнението ти оставам с впечатлението, че коментара ти е конструктивен. «а злобата си знаеш! » ти не про€ви грамотност. «ащо ли?
11
0
 
15
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
„удесно, такива нововъдени€ означават, че съвсем скоро и учителите ще бъдат заменени с »».
10
0
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
Te и даскалите не си зна€т матриала, затова свал€т н€кой и друг тест от гугъл, после учениците да му мислат.
9
2
 
5
 
! ќтговори
ѕл преди 2 месеца
ѕреписването става със съдействието на учители и преподаватели в университетите. Ѕил съм свидетел. ќт 2012-та в ту √аброво самите преподаватели казваха на студентите да отвор€т материала и да напишат нещо от него или излизаха нарочно от залата и се връщат ,когато тр€бва да прибират тестовете. јсистент машинни елементи ни каза,че от ръководството ги натискали да пускат студентите .
8
1
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
"...сериозно да преусмил€..." /// Ћичи си и ти колко си учил, та се изказваш за образованието. "ѕреќсмисл€" се пише.
7
0
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
“оест »зкуствен интелект ще създава тестовете, а после друг »≈ ще ги решава?
6
0
 
6
 
! ќтговори
bl преди 2 месеца
Ќе разбрах кое тук е AI. —лучайно подбиране на въпроси от съществуващ списък? ќграничаване за функциите на устройството докато е в режим "изпит".„е това всеки гимназист ще го напише за по-малко от ден.»ли нашите журналисти хал хабер си н€мат от AI или н€кой пак се е облажил от държавна поръчка или ... и двете.
5
5
 
10
 
! ќтговори
’мммм преди 2 месеца
»» слага край на учителите! “ова тр€бва да напишете. ƒженимай и „ат√ѕ“ преподават много по-добре от кой да е български учител. Ќа т€хно м€сто щ€х сериозно да преусмил€ методите си съществуването си. Ќаистина са застрашени и им е време да се осъзна€т какви ги твор€т.