Осигурени са средствата за безплатните учебници от догодина

За първи път ще има и за учениците от VIII до XII клас
5
Осигурени са средствата за безплатните учебници от догодина
Снимка: БГНЕС

Осигурени са средствата, с които правителството гарантира безплатните учебници за всички ученици и деца в детските градини. Това стана ясно на среща на премиера акад. Николай Денков с ръководството на Асоциация „Българска книга“, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. В разговора участва и министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков.

Кабинетът ще отпусне допълнителни 93 млн. лв. за закупуване на познавателни книжки, учебници, електронно четими учебници, учебни комплекти и учебни помагала за децата и за учениците от I до ХII клас в общинските детски градини и училища за 2024 година. За първи път безплатни учебници се осигуряват и за учениците от VIII до XII клас. Досега такива  получаваха учениците от I до VII клас. Така за следващата учебна година безплатни учебници и учебни комплекти по общообразователните учебни предмети ще получат всички ученици от I до XII клас.

Средствата за учебници за държавните училища са осигурени по бюджетите на съответните министерства.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: учебници
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 1 месец
И в прехваленото от някои време на Тодор Живков учебници,тетрадки и другите пособия купуваха родителите ни. Браво на сегашното правителство.
2
1
 
2
 
! Отговори
Абе преди 1 месец
Я оставете бхаратците една година сами да си купуват учебниците!
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най-гениалната глупост измисляна някога. *** се опитва да трупа точки за сметка на всички нас. Първосигналните не могат да разберат защо това е проблем. Но плащат чинно за помагала по всеки предмет, та и по две, и по три. Смях тресе държавата!