Дания призова: Позволете на Украйна удари по Русия

Призова съюзниците за "зелена светлина"
23 сеп 2024 13:19, Александър Попов
512
Дания призова: Позволете на Украйна удари по Русия
Датският министър-председател Мете Фредериксен. Снимка: БГНЕС/ЕРА

Датският министър-председател Мете Фредериксен призова съюзниците на Украйна да дадат зелена светлина за използване на оръжия с далечен обсег по цели в Русия.

"Моето предложение е да сложим край на дискусията за червени линии", заяви Фредериксен по време на интервю за Bloomberg. Тя добави, че благодетелите на Украйна са допуснали „грешка“, като са се впуснали в раздухване на въпроса дали Киев да поразява цели в Русия, тъй като по този начин са дали на Москва „твърде добра карта в ръцете ѝ“.

Страните, предоставящи оръжия, особено САЩ, са поставили ограничения за използването на тези оръжия от Украйна за удари на далечни разстояния поради страха от по-нататъшно въвличане в конфликт с Русия.

В последните месеци обаче се увеличиха призивите тези ограничения да отпаднат, включително от висшия дипломат на ЕС и украинския президент. Зеленски заяви, че това е от критична важност за победата на страната му. Дания, Финландия и Швеция са сред държавите, които вече са дали позволение на Украйна да прави това, което желае.

„Най-важната червена линия вече беше прекрачена. И това беше, когато руснаците влезнаха в Украйна. Затова няма да приема тази предпоставка и никога няма да позволя някой от Русия да избира кое е правилното нещо да се направи в НАТО, в Европа или в Украйна“, обясни датският премиер.

Тази седмица Зеленски е на посещение в САЩ, за да събере подкрепа за Киев и да представи своя „план за победа“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


512
Още от Миш-маш
Допаминово меню – как да бъдете по-мотивирани в мрачните дни?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
426
0
 
1
 
! Отговори
!? преди 3 дни
А Дания с какво ще допринесе? С над 20% мислиманско население което изгаря от патриотични чувства как си мисли ще се противопостави на Русия?
425
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Москва ще отговори с мощен парад на Филип Киркоров
424
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Ще дойде ден,когато минаретата на Кремъл ще рухнат със страшна сила върху мумията на рептила Ленин и това сатанинско сборище ,наречено Расийска Федерация да се затрие от лицето на Земята, ведно с Антихриста Путин!
423
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Защо не си седнете на ***,че сте една трошица държава и за нула време ще изчезнете,какво знаете вие там за този конфликт,*** гнусни,ще ви *** през панталоните
422
3
 
2
 
! Отговори
сиктирдиксен преди 3 дни
Мете, много си надъхана, *** душо. Да не би някой мужик да не те е доклатил, та си толкова възбудена. Прочети нещо за сценария на Сахаров и след това отново да воля на грапавото си езиче.
421
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
"Те горките скандинавци, не стига, че са на първо място по-самоубийства" - Не знам откъде вадиш данните си, но Швеция е на 47-мо място по самоубийства, Норвегия е на 71-во място, а дания е на 107-мо, по самоубийства на глава от населението, кгоато се съпоставят в свички други ръжави.
420
5
 
4
 
! Отговори
Гражданин преди 3 дни
Няколко по-сериозни удара по руски складове и летища, и войната в Европа ще свърши. Пиян.дурн.иците ще се върнат в блатата и ще си плащат репарациите.
419
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Джуджето Дания скоро ще бъде посетено от хиперзвуков Буревестник.
418
2
 
2
 
! Отговори
82 ОМБр преди 3 дни
Русо филистимците умират от яд,че точим руска кръв и пари в особено големи размери.
417
4
 
3
 
! Отговори
zzzzzz преди 3 дни
Те горките скандинавци, не стига, че са на първо място по-самоубийства и депресивни разтройства, ами сега искат и Русия да ги депресира още повече! Големи ***.
416
2
 
2
 
! Отговори
Войводата преди 3 дни
1. В боя в крайна сметка ще отпаднат оръжията и ще трябва да влезеш в близък бой. Рано или късно2. Би ли искал близък бой с Бяла мечка?3. Бий се като нея. Има най миловидна усмивка. Усмихни се. Променя се за 1 секунда в страшен звяр. Прави и ти така. Тренирай. Разярен четник е 30 пъти по силен от същия четник спокоен. Трябва да си подготвиш мисли за такъв случай и да се разяриш бързо. Но първо се усмихни
415
0
 
0
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 3 дни
Е, да - на украински гръб и сто ФАБ-а са малко. Лесно е да джафкаш, когато си наясно, че Русия не те смята за заплаха и няма да ти обърне внимание.
414
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 3 дни
Защото Дания не произвежда такива ракети, а със закупените така или иначе се разпореждат САЩ, британци, немци.
413
0
 
0
 
! Отговори
Тъпа копейка преди 3 дни
ех, какво гадже...
412
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Уби 17 милиона норли, остави десетки хиляди от тази и дустрия без работа, изтри едни десетина милиарда от БВП-то, после остави на датския Пеевски, да изтрови половината датска земя, а сега зовеш за действие, равносилно на убийатвото на един сръбско благородник в началото на 20-ти век... Зла жена!
411
2
 
5
 
! Отговори
Датски Нерез преди 3 дни
Първия порно филм е датска продукция, сниман е във работеща прасеферма.
410
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Като е толкова смела, защо не позволи на Дания да изпрати такива ракети? Да, ама не! Нека друг да отнесе "шамара"! Аман от недалновидни политици!
409
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Феминистка със стиснати юмручета зове за унищожение на света. Класика! Ходи убивай с колове бебета тюлени, както сте свикнали там, shundoskapana!
408
0
 
1
 
! Отговори
картоф преди 4 дни
До Тиква и захрчето и то така заплашва
407
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Забележете, пак жена. Жените не са свикнали да носят отговорност за думите и действията си. Както и някои женствени мъже.