Дания призова: Позволете на Украйна удари по Русия

Призова съюзниците за "зелена светлина"
23 сеп 2024 13:19, Александър Попов
512
Дания призова: Позволете на Украйна удари по Русия
Датският министър-председател Мете Фредериксен. Снимка: БГНЕС/ЕРА

Датският министър-председател Мете Фредериксен призова съюзниците на Украйна да дадат зелена светлина за използване на оръжия с далечен обсег по цели в Русия.

"Моето предложение е да сложим край на дискусията за червени линии", заяви Фредериксен по време на интервю за Bloomberg. Тя добави, че благодетелите на Украйна са допуснали „грешка“, като са се впуснали в раздухване на въпроса дали Киев да поразява цели в Русия, тъй като по този начин са дали на Москва „твърде добра карта в ръцете ѝ“.

Страните, предоставящи оръжия, особено САЩ, са поставили ограничения за използването на тези оръжия от Украйна за удари на далечни разстояния поради страха от по-нататъшно въвличане в конфликт с Русия.

В последните месеци обаче се увеличиха призивите тези ограничения да отпаднат, включително от висшия дипломат на ЕС и украинския президент. Зеленски заяви, че това е от критична важност за победата на страната му. Дания, Финландия и Швеция са сред държавите, които вече са дали позволение на Украйна да прави това, което желае.

„Най-важната червена линия вече беше прекрачена. И това беше, когато руснаците влезнаха в Украйна. Затова няма да приема тази предпоставка и никога няма да позволя някой от Русия да избира кое е правилното нещо да се направи в НАТО, в Европа или в Украйна“, обясни датският премиер.

Тази седмица Зеленски е на посещение в САЩ, за да събере подкрепа за Киев и да представи своя „план за победа“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


512
Още от Миш-маш
Допаминово меню – как да бъдете по-мотивирани в мрачните дни?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
366
1
 
5
 
! Отговори
Ццццц преди 4 дни
Това че има плиткоумни коментари е нормално ,щом достъп на мнение имат и простаците .
365
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Американците са доказани провокатори ,тактиката им е да дразнят, и противника да им нанесе удат след това си оправдават убииствата .Пърл Харпър е точно такъв случаи.
364
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Краварите на Слага ли навсякъде *** на висши постове.
363
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
В културно сравнение Русия с Дания е все едно да сравниш бездомно пce с бял породист кон.
362
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До дедо Груйо 355. Агресорите са тия с бомбите над Хирушима.
361
0
 
17
 
! Отговори
Ха ха ха преди 4 дни
За да видиш къде е Данея на картата ти трябва лупа.
360
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Достатъчно е Русия да удари сателитите и ударите на НАТО приключват.
359
0
 
17
 
! Отговори
До 348 преди 4 дни
Каква пехота сънуваш ти без кой с акъла си ще тръгне да мре бе, тази пехота или нато военни са само заради заплатите и пенсиите там. Кой луд ще тръгне да мре за Украйна бе, аз за България няма пръста да си мръдна пука ми за другите натовски страни, аман от сбърканяци
358
1
 
17
 
! Отговори
Коко Бароко преди 4 дни
Тази оФца, ако не и се живее на мене ми се живее и Украйна ми е никаква, аман от военизирани гLупаци. Няма ли да и дадете акъл за МИР,а? Нагляри долни.
357
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
На 9 април 1940г рано сутринта Германия напада Дания. Смелите датчани геройски се сражават с германците, дават 16 убити. 6 часа по-късно Дания обявява капитулация.
356
1
 
12
 
! Отговори
тъпомер преди 4 дни
А коя е Дания във воено положение,и къде се се вре,на тая сигурно жена и я отсвирила и сега бълва та бълва ....
355
17
 
2
 
! Отговори
дедо Груйо преди 4 дни
Голташка Русия вече няма хората и парите да си опази територията. Курск го доказа. Пoтю е шах и мат. Трябваше да се откаже. Защото ще губи повече тепърва. Остана му едно копче. Ама и другите имат копчета. Питайте в Хирошима как беше. Тепърва идва kypaна за Русия. Влязоха във филма, а имат територия за губене.
354
0
 
17
 
! Отговори
Отец Иван преди 4 дни
И защо Дания ще иска ядрена световна война?Тая нормална ли е ,майка ли е или обикновено изчадие адово ,просто поредната западна антихристка?
353
0
 
15
 
! Отговори
Фитока преди 4 дни
Оф,първо 200-300 км обсег нищо не променя и второ не в до позволение,а явно западен персонал е ключов за насочването.В някой момент Мечката ще халоса някоя западна база или флот,пък нека НАТО да попречи,да видим как и какво ще направи по въпроса,ако стане това.Само вой за злият Путин ще има.И ми се струва,че ще предпочетат нещо английско,другото е американско едва ли ще е по тях.Както японците казват за да има мир остави лицето на противника неопетнено
352
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Тая кобила пак ще яде шамари от някой гневен датчанин, ама този път може и да не са само шамари.
351
9
 
3
 
! Отговори
ГОСПОД НАКАЗВА РУСИЯ преди 4 дни
ЗАТОВА, ЧЕ Е АЛЧНА ЗА ТЕРИТОРИИ И ГРАБЕЖИ ! В 2027 ЩЕ СВЪРШИ ВОЙНАТА И ВСИЧКИ ПОРОБЕНИ ОТ КРЕМЪЛ НАРОДИ ЩЕ УПРАВЛЯВАТ НАЦИОНАЛНИТЕ СИ БОГАТСТВА, А РУСИЯ ЩЕ СЕ СВИЕ И ЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ ТРУДИ, ЗА ДА СИ ИЗКАРВА ХЛЯБА ! СВЪРШИХА ВРЕМЕНАТА НА ГРАБЕЖИТЕ !
350
0
 
9
 
! Отговори
Ива преди 4 дни
Вместо да дава акъл, нека Дания да използва въпросните оръжия!
349
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Руската мечка е вързана на китайски синджира. Ако Китай се откаже, Русия се разцепва.
348
20
 
6
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 4 дни
Гледам новините в чужди сайтове. Нато нямат търпение да разпорят Руснята при 1 тяхна грешка. Много ще гори. Има и пехота 800к, готови да тръгват за Масква. Големи шамари идват. Пoтю че яде тукати.
347
4
 
15
 
! Отговори
aZ-ът преди 4 дни
Това, което украинците и надрусания им президент не могат да разберат е, че Западът ще ом разреши ударите навътре в Украйна (смятай тоя на ква каишка са , храбрите украинци, смях) само защото това ще принуди руснаците да приключат Украйна възможно най бързо. По бързо отколкото и на Путин му се иска. За да го хванеш това , не се иска много мозък, иска се просто да не си се друсал последните 24 часа. По възможност.