»стини, които ни е трудно да приемем

¬ъншни€т вид има значение
12 фев 2024 23:00, ћихаела Ћазарова
20
»стини, които ни е трудно да приемем
—нимка: Istock

∆ивотът е гол€м учител. «амислете се само колко уроци ви е предал и колко истини сте разбрали за него. ¬ъпреки че осъзнаваме това, все още има истини, които не всеки човек иска да приеме, като това че винаги ще има н€кой, който ще е по-умен и по-млад от нас, че не сме център на вселената и не можем да очакваме посто€нно внимание към себе си.

 ои са другите истини, които ни е трудно да приемем?

Ќ€ма смисъл да се жертвате за другите.

¬еро€тно сте чували фразата „¬сичко, което прав€, го прав€ за вас/теб“. ћного често ние не се нуждаем от нечии жертви, както и хората от нашите. Ќастойчиво даване на съвет, правене на нещо определено, за което не са ни молили или са ни казали, че не се нужда€т, може да се приеме като натрапване, манипулаци€, дразнене.

Ќикой от нас н€ма да получи медал на работа.

≈дна истина, ко€то повечето хора, които работ€т за н€кого забрав€т. Ўефовете не се вълнуват от това дали полагате извънредни усили€ или не. “е ще приемат вашата отдаденост за даденост, а когато решат да ви замен€т, въобще н€ма да се замисл€т колко старание сте влагали. ќсвен това усили€та ви за т€х ще ви направ€т винаги удобни€т служител, който ще свърши и т€хната работа. ƒокато вие вредите на физическото и емоционалното си здраве, шефът си почива.

¬ъншни€т вид има значение.

ќсобено ако се €в€вате на интервю за работа и длъжността, ко€то ще заемате е такава, че вие ще сте първото нещо, което външните хора ще виждат, когато вл€зат в офиса на фирмата.

Ќа интервюта работодателите оцен€ват не само професионалните умени€, но и външни€ вид на съответни€ кандидат. Ќе говорим за красота, а за чист и поддържан външен вид, подход€що облекло за организаци€та.

ќще по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


20
ќще по темата: щастиеуспехистина
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
8
3
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
 огато човек прочете коментарите му става €сно защо тази територи€ е обречена.
7
1
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
Takace bliski da ne se pravyat na ymni da ne sazdavat inteigi ymnata
6
5
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
∆ените трудно свикват с мисълта че мъжете над 30 са или заети или не стават. —вестните като ги хване н€ко€ дъска и не ги пуска дори майка й да € принуди да се разведе с “рифон.
5
5
 
7
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
ћише, пиши за сексуалните навици, които ни е трудно да приемем.
4
2
 
7
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
ѕриемаме само истини, които сме научили сами!
3
3
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
... но все едно, че то е измислило находчивите изрази и вицовете и че то лично е присъствало в домовете на личности, за които знае само от телевизи€та и лично от т€х е чуло това, което разказва или пък е станало свидетел на н€кои от разказаните интересни случки. огато те вижда, че минаваш покрай компани€та, ко€то е з€пнала от възхита, милото едва-едва ти кимва, бързо отклон€ва поглед от теб и продължава да се прави на интересно чрез чутото от теб. ≈, как да приемеш, че това наистина се случва???
2
3
 
1
 
! ќтговори
«а да забавл€вате преди 2 месеца
милото, съчин€вате н€колко находчиви комични израза - такива, за каквито е нужна и интелигентност, и чувство за хумор и знаете, че не само разсмивате околните, но и правите впечатление чрез тези находчиви изрази. ѕосле разказвате н€колко отбрани вица, а също и интересни новини за хора и събити€, до които не всеки има достъп. » на следващи€ ден, отивайки на лекции виждате, че милото ви е събрало около себе си ц€ла компани€ от противоположни€ пол и ги забавл€ва с чутото от вас, но все едно, че....
1
4
 
7
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
“ова, което сме днес, е наш личен избор.«вучи обнадеждаващо, защото ако нещо не ти харесва в сегашните ти позиции, външен вид, среда и т.н., значи можеш да го промениш. Ќо все пак значение има времето и м€стото, в които живееш, защото невинаги можеш да постигнеш преместване.«начение имат и хората около теб, не всеки от т€х можеш да изоставиш и замениш.“рудно е и да се освободиш от лепки, като се започне от предани близки хора от тво€та кръв и се стигне до отмъстителни същества, които ти имат зъб