Ловците зареждат пушките на бунт срещу фотоволтаиците

Протестът им е: Соларите убиват природата!
26 фев 2024 15:35, Петър Бойчев
91
Ловците зареждат пушките на бунт срещу фотоволтаиците
Снимка БГНЕС

Ловците зареждат пушките и тръгват на бунт срещу фотоволтаиците, които им плашат и гонят дивеча от горите.   
Две ловно-рибарски дружества от областта организират протестен митинг срещу монтирането на фотоволтаици върху земеделски земи, съобщиха от СЛРБ.

Протестът ще бъде на 1 март от 17.00 часа пред сградата на Областната дирекция „Земеделие и гори" в Пазарджик. Зад инициативата застават СЛРД „Сокол 1893" – Пазарджик и СЛРД „Марица" – Септември, съобщи Евгени Абаджиев, председател на пазарджишкото дружество.

Ловците и рибарите неодобряват незаконното строителство на фотоволтаични централи върху плодородни земеделски земи и в горите, където се развъжда дивеч. „Соларите убиват природата! Не „засаждайте" плодородната земя с панели!", настояват потърпевшите.

Протестът се подкрепя от Националната ловно-рибарска организация, както и от ловно – рибарските сдружения от цялата страна. Към протестиращите ще се присъединят и собственици на земи, които са били противозаконно отнети, за да се построят фотоволтаични паркове.

По сигнали от кмета на община Пазарджик Петър Куленски местната прокуратура вече е образувала досъдебно производство и изповяданите от нотариус сделки със земеделски земи в землищата на селата Сбор и Априлци са обект на проверка.

Организаторите апелират към всички граждани да се присъединят към протеста и да засвидетелстват недоволството си от действията водещи до съсипването на българските земи и гори.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Могат да хвърлят джепане срещу слънчогледите.
73
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
При Сбор е цялото поле, докъдето се вижда. Не е само инсталацията. За да не растат дървета, храсти и плевели, хиляди декари ще се обработват с химикали. Няма друг начин! Няма да остане нищо живо.
72
9
 
4
 
! Отговори
БАЙ 100ЯН преди 1 месец
Е кой нормален ще строи фотоволтаичен парк на чужда земя.Данеби някой да е дошъл да хвърли няколко милиона в някое частно ловно стопанство. Да не е луд. И аз имам няколко декара . Много бих се зарадвал някой да построи централа на мойта земя.Нали се сещата че и централата става моя !
71
8
 
4
 
! Отговори
До 71 преди 1 месец
Нали се сещаш, че на някакъв провинциален бачкотещ бачкер, дето съборетината му струва 20к лв. няма как да му обясниш, че има цивилизовани и образовани хора в тази държава, които не се смятат за богати, понеже имат 4-5 наследствени хубави жилища и още няколко техни. Има хора и хора. Кофтито е, че като му кажеш, че е функционално неграмотен бачкотещ бачкер, налита на бой и не си знае мястото и защо е там. От неграмотност и начин на мислене, разбира се. Всичко е поправимо де, ама трудно.
70
2
 
7
 
! Отговори
DO 67 преди 1 месец
Да ти имам стандартите... Че то само наследствените ми имоти са над 4-5 милиона лева, бе. Това не ме прави богат. Струват колкото 1 малък апартамент в центъра на Париж. Леле, много съм богат!
69
2
 
7
 
! Отговори
до 67 преди 1 месец
Ъъъ, не съм човекът, с когото спорите, ама да погледнем един кореняк софиянец. Ама кореняк кореняк с нормални образовани родители и баби и дядовци. Това значи 2 вили в полите на Витоша (всеки кореняк има поне по една, в селцата Симеоново, Драгалевци земята беше стотинки навремето), 4 апартамента в сърцето на града (от тия готините с 3.20 тавани). Колко пари прави сумарно това? Че то само 1 вила с декар двор и 1-2 апартамента са ти над 1.5 милиона лева. Това е кореняк, средна класа. Толкоз.
68
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Айде стига бичи минуси. В България сме и е ясно, че ако имаш пара не показваш, че някой ще тия вземе... Ама тука е безсмислено да смромничим.
67
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 60 - вече не искам да те наричам, а да спра пред теб с една пушка...
66
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От 68 - Хайде, хайде.... Не ми се правете на ударени. Средна класа с 3-4-5 милиона... Това, че не караш Бентли, не те прави беден или средна класа...
65
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Къде отидохте, бе хора?! Говори се за фотоволтаици и някакви безделници, на които им пречели. Факт- много хора продадоха за стотинки наследствените си земи да си купят автомобили и кутийки в евтините крайни софийски квартали. Който беше находчив, ги изкупи от роднините си. Имам сума ти роднини със стотици декари земи още от едно време. Иначе в момента е умна инвестиция да вземете едни 20 000 безвъзмездни от Европата и да си сложите панели на покрива. Тествано и работи.
64
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Някои от тях за купени за 30лв. декара на времето." - Мхмммммммммм... Окей :)
63
9
 
7
 
! Отговори
до 66 преди 1 месец
И кое ми е откачаното, бе?! Всичките ми земи струват колкото 2 апартамента в София... 2 хубави апартамента. Имущество за милиони?! Някои от тях за купени за 30лв. декара на времето. Рентерче?! Не, сам обработвам земите си. По-скоро хора на заплата ги обработват. Богат? Не. Средна класа човек. Всеки с имущество под 20м лв. и доход под 1м на година за мен е средна класа.
62
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 65 - Кажи му! Само забравиха се някои... Имал 500 "ка" в един фонд, още 400 "ка" в друг, два апартамента в София, два във Варна, 1300 дка земя, ама... Средна класа, дребен човечец...
61
5
 
4
 
! Отговори
до 65 преди 1 месец
Какво е "декър" не знам, може би нещо от свекър?!
60
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Земеделец лисиии рентерче? И откъде ги избълнува тея 75 е а аренда? Само на две места дават толкова, а там си гони 3 бона дка. И ако имаш хиляди... Кка д ане си богаташ? Имущество за милиони, ама не бил богат. Средна класа бил... Откачалник.
59
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До до 61 Кои са богаташите, беХиляди декъри земя по 75 лева на декър рента, програмист.., имаш, не е да нямаш.
58
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това със фотоволтаиците е "прогрес" за ***. Стара технология, евтина и с много въпросителни. Да, някой може да си сложи, тук там, ама я си представете поля, гори и планини затиснати от стомана пластмаса и стъкло, реки, запердени от ВЕЦ, само насекоми. Благодаря, аз си искам природата такава каквато е. Може да не преяждам и да работя с ръцете и краката, ама иначе за какво са ми те, пък и не можем всички да сме IT
57
5
 
6
 
! Отговори
до 61 преди 1 месец
Кои са богаташите, бе? Някой, който вместо панелка в Обеля, е решил да си купи земя ли? Да, аз имам хиляди декари земя. От разни, дето ги продадоха на безценица. Богаташ, не съм богаташ. Средна класа човек с адекватен европейски доход, професия, образование. Кое е далаверата? Че на покрива си имам бойлер на слънчева енергия и панели да ми захранят термопомпата, осветлението и да си заредя колата ли?! WOOOW, какво престъпление! С това мислене си си аутсайдер до живот. Смени го и ще тръгнеш нагоре
56
1
 
6
 
! Отговори
smokeeeee преди 1 месец
Ври го печи го *** си иска кюмюра
55
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кефят ме всички "богаташи" как се радват на това че някой бил беден. Скъпи богаташи, нали сте наясно, че от всичките ви далаверки които лъсват една след друга, ще дойде ден в който масата няма да издържи и пак ще си поиска отнетото и. Ако се питате от кой ще го поиска.., вероятно няма да е от бедните. За това са всички тези социални програми, те са за бедните, а не за богатите които се облагодетелстват от тях, поне такъв е замисъла.