Ловците зареждат пушките на бунт срещу фотоволтаиците

Протестът им е: Соларите убиват природата!
26 фев 2024 15:35, Петър Бойчев
91
Ловците зареждат пушките на бунт срещу фотоволтаиците
Снимка БГНЕС

Ловците зареждат пушките и тръгват на бунт срещу фотоволтаиците, които им плашат и гонят дивеча от горите.   
Две ловно-рибарски дружества от областта организират протестен митинг срещу монтирането на фотоволтаици върху земеделски земи, съобщиха от СЛРБ.

Протестът ще бъде на 1 март от 17.00 часа пред сградата на Областната дирекция „Земеделие и гори" в Пазарджик. Зад инициативата застават СЛРД „Сокол 1893" – Пазарджик и СЛРД „Марица" – Септември, съобщи Евгени Абаджиев, председател на пазарджишкото дружество.

Ловците и рибарите неодобряват незаконното строителство на фотоволтаични централи върху плодородни земеделски земи и в горите, където се развъжда дивеч. „Соларите убиват природата! Не „засаждайте" плодородната земя с панели!", настояват потърпевшите.

Протестът се подкрепя от Националната ловно-рибарска организация, както и от ловно – рибарските сдружения от цялата страна. Към протестиращите ще се присъединят и собственици на земи, които са били противозаконно отнети, за да се построят фотоволтаични паркове.

По сигнали от кмета на община Пазарджик Петър Куленски местната прокуратура вече е образувала досъдебно производство и изповяданите от нотариус сделки със земеделски земи в землищата на селата Сбор и Априлци са обект на проверка.

Организаторите апелират към всички граждани да се присъединят към протеста и да засвидетелстват недоволството си от действията водещи до съсипването на българските земи и гори.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Хахахахах хората, които имат пълни хладилници вкъщи, но ходят да убиват за кеф са против фотоволтаиците... това прозвуча, като черен виц.
33
3
 
6
 
! Отговори
до 31 преди 6 месеца
Айде да се изкажа и аз. И аз зареждам колата си безплатно с ФЕЦ. 15к субсидия от ЕС. И 5к за бойлер. Безвъзмездна. Вече 4та година. Не само са се изплатили, ами не знам. Максимум 50лв. сметка за ток за къщата и то в студени дни. А вие се залъгвайте, колкото си щете. То българинът си е такъв твърдоглавец, че неслучайно технологично е 200-250 години назад от цивилизацията, а ментално- сигурно 10 века.
32
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До ха-ха "Та , кой казва , че волтаиците в България служат за производство на ток ...." ------------ ааа, не така. Имаше периоди, когато волтаиците в Територията произеждаха ток и през нощта.. хихихи.. и това според статистиките на НЕК. На някои места по света пък перките въртяха на дизел, че вятър нямаше.. но какво да се прави, нали трябва да се "насърчават" производителите на "зелена" енергия, пък нас - обикновените потребители куучета ни яли.
31
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
НЕ на фотоолтаиците - начупе ги и ги пращайте обравно у китай - толкова обработваема земя я заеха фотомултаициъе
30
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Най-големите безделници и пияници в държавата- ловците не само не ме интересува какво мислят, ами ако изчезнат, би било красота. На частния ми имот на мук ще ми казват какво да си слагам! Айде МАРШ!
29
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ами браво.
28
2
 
2
 
! Отговори
ха-ха преди 6 месеца
до анонимен 9 ; - Сигурен ли си , че зареждането на колата ти е безплатно ?! Волтаиците и монтажа им подарък ли ти бяха ?! И тъкмо ще ги изплатиш - ще трябва да ги заменяш ,щото вече ще са ти дали фира ... Та , кой казва , че волтаиците в България служат за производство на ток ....
27
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен "Помисли какво ни даде демокрацията и тогава" -------------------- аз мога да ти кажа какво ни взе - над 30% от популацията, фабрики, заводи, армия, оръжия, продоволствена самостоятелност, енергетика, здравеопазване, образование. Давай сега ти - кажи какво ни даде демокрацията освен дънки и банани
26
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Много ме кефят коментари от рода : "Нали искХТЕ , ''демокрация'' ?Е , на ви я !" Или бананите. Помисли какво ни даде демокрацията и тогава ***, ясно е, че ви плащат за такива коментари.
25
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен "на 90% се отопляват на дърва." ------------- и какъв точно е проблемът на отоплението с дърва, когато сечта се прави правилно в комбинация със залесяване?
24
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Някой от разбирачите смятал ли е колко площ е необходимо да се покрие с фотоволтаици за да бъде захранвано едно домакинство, моля за отговор
23
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен "Страхотна логика, тия които избиват животните за кеф протестират, че някакво съоръжение им избивало животните." ----------- соевият, ти май нямаш идея какво още правят ловните дружинки освен да "избиват" животните?!? Хранилка примерно знаеш ли какво е?.. нещо подобно на вашето към посолството, но без чесането на а..ала!
22
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
За тези със соларите. Колко време ще си "произвеждате" ток, до като умрат соларите, или не ги батиса нещо. Колкото и да се пънете че ви било безплатно, аз ще ви кажа една истина от както свят светува, няма безплатно. Някой някъде гине недохранен и с отровено тяло за да ви е "безплатно" на вас. Българските плодородни земи трябва да се обработват за прехраната на населението, а не да бъдат покривани стотици декари, за да работи някаква фирмичка някъде.
21
0
 
10
 
! Отговори
Гинчето преди 6 месеца
До 123 "А и нито горите са техни нито дивеча е техен." -------------------- а на кой са? На кръговете около лорер? Около боко? Или пък на тези около пеефски?
20
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До !! "Къде са видели някъде да има фотоволтаик в гора?" --------------- именно... унищожават се гори, трайни насаждания, ливади и земеделски земи за да може групичка богозибрани да си направят там фотоволтаици!
19
12
 
5
 
! Отговори
!! преди 6 месеца
тези съвсем са изтрещяли?По какъв точно начин фотоволтаиците убиат животните в гората?Къде са видели някъде да има фотоволтаик в гора? - Пълен абсурд!А за "плодородната земя" - колкото и да е плодородна, ако няма кой да я засява и обработва - нищо плодородно няма в нея.
18
18
 
10
 
! Отговори
123 преди 6 месеца
И тия изплискаха легена. Кой луд ще монтира фотоволтаик на сянка в гората за да им плаши дивеча. А и нито горите са техни нито дивеча е техен.
17
2
 
12
 
! Отговори
абсолютно вярно преди 6 месеца
знам, че ще ми изтриете поста, но това е вярно. Не само унищожават природата, но там където ги има качват температурата в околностите. На покрива на съседен вход са направили соларна инсталация на 2 реда на площ около 17- кв м. Но у нас настана истински парников ефект. Температурата в жилището се покачи с 3 градуса. Жалко, че съседната етажна собственост не се съобразиха с нас. Когато е студено е много студено и когато и топло, не се диша.
16
6
 
2
 
! Отговори
Запеканов преди 6 месеца
Дивеч нямаше още преди да почне историята с панелите. Алчните ловци опушкаха всичко за собствен кеф. Ицата Стоицата също им даде пример как се убива за кеф, а авджиите са точно на неговото ниво.
15
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Страхотна логика, тия които избиват животните за кеф протестират, че някакво съоръжение им избивало животните.