Ловците зареждат пушките на бунт срещу фотоволтаиците

Протестът им е: Соларите убиват природата!
26 фев 2024 15:35, Петър Бойчев
91
Ловците зареждат пушките на бунт срещу фотоволтаиците
Снимка БГНЕС

Ловците зареждат пушките и тръгват на бунт срещу фотоволтаиците, които им плашат и гонят дивеча от горите.   
Две ловно-рибарски дружества от областта организират протестен митинг срещу монтирането на фотоволтаици върху земеделски земи, съобщиха от СЛРБ.

Протестът ще бъде на 1 март от 17.00 часа пред сградата на Областната дирекция „Земеделие и гори" в Пазарджик. Зад инициативата застават СЛРД „Сокол 1893" – Пазарджик и СЛРД „Марица" – Септември, съобщи Евгени Абаджиев, председател на пазарджишкото дружество.

Ловците и рибарите неодобряват незаконното строителство на фотоволтаични централи върху плодородни земеделски земи и в горите, където се развъжда дивеч. „Соларите убиват природата! Не „засаждайте" плодородната земя с панели!", настояват потърпевшите.

Протестът се подкрепя от Националната ловно-рибарска организация, както и от ловно – рибарските сдружения от цялата страна. Към протестиращите ще се присъединят и собственици на земи, които са били противозаконно отнети, за да се построят фотоволтаични паркове.

По сигнали от кмета на община Пазарджик Петър Куленски местната прокуратура вече е образувала досъдебно производство и изповяданите от нотариус сделки със земеделски земи в землищата на селата Сбор и Априлци са обект на проверка.

Организаторите апелират към всички граждани да се присъединят към протеста и да засвидетелстват недоволството си от действията водещи до съсипването на българските земи и гори.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
7
 
! Отговори
до 58 преди 6 месеца
Ти ли ще ме нариташ, бе страхливецо? Не смее увеличение на заплатата си да поистка снишеният роб, налита на бой... И за кое ще ме нариташ? Че ти обяснявам да вземеш като физическо лице субсидия от ЕС и да спреш да си роб на енергото ли? Ритай си, ама в мечтите. Чак ми е тъжно колко си загубен.
53
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
НашиОТ вилнее из коментарите! Много гневен, върти клечката побеснял. Довечера ще налее пърцуца, ще обяснява надълго и нашироко за новия световен ред, измамата Ковид, кемтрейлс и как за нищо не стават фотоволтаичните централи. Животът мина, а на нашИО главата все празна...
52
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
"Статистиките от през нощта са от батериите на централата, сладкиш" - Ей затова, че хем си пpocт, хем наглееш, направо си простиш ритниците в главата.
51
1
 
0
 
! Отговори
nqma perfekten svqt преди 6 месеца
До АнонименВинаги някой някъде умира. Отиди им кажи на ония дето се стрелят малко по на север, да спрат. Просто да не започваме тема за модерните роби. Ама дай да спрем прогреса. Айде отиди и кажи на ония от монбат да не си хвърлят отровите из страната. Други теми?
50
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 44 - То забранено *** земята гат сий моя си глей работата...
49
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
"Хората построиха енергонезависими на 100% къщи, нашиОТ" - Първо - Научи се да пишеш! Второ - глупости на калъп!
48
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Само така! Браво!
47
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Хората построиха енергонезависими на 100% къщи, нашиОТ още коментира кое колко било ефективно. Няма 2лв. в джоба, неграмотен, но знае всичко. Е как да не се забавлява човек после?!
46
4
 
7
 
! Отговори
Гневен преди 6 месеца
Ама земята 2 моя бе чичак. Вие продадох те вашите за да си купите 20 годишни коли, а аз тогава купува. Сега си имам земя, и никой не мое да ми каже, какво да прав а нея.
45
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До DO 44 "Къде се размножават и хранят животните няма общо с това къде се ловува." -------------- това означава ли, че ловците не са пряко засегнати от унищожаването на земите, в които не се ловува, но животните обитават?
44
5
 
5
 
! Отговори
Балканджия преди 6 месеца
Точно пък тези бракониери са се загрижили за животните. Обществена тайна е, какво правят в горите
43
3
 
4
 
! Отговори
до 48 преди 6 месеца
За да сложа един нагъл функционален ***, като тебе, продал на баба си нивите да си купи Е60-ка, на място. И земеделски земи имам, и такива за индустриални цели. До една купени от безпарковци, като тебе. Да беше мислил навремето. А какво ще правя и със земеделската си земя е моя работа. Ако искам, ще й сменя статута. Толкоз по темата. Да не си си продавал наследствените ниви. Да си мислил :) Не че ще го направя де- дразня те просто хаха. ФЕЦ имам само вкъщи. Не промишлен, за лични цели.
42
1
 
4
 
! Отговори
DO 44 преди 6 месеца
Не се ловува в земеделски земи. Както по-долу е казано, забранено е. Къде се размножават и хранят животните няма общо с това къде се ловува. Има си места за лов и те не са по обработваемата земя.
41
6
 
7
 
! Отговори
до 44 преди 6 месеца
Земеделскаа ми земя е частна собственост. Ловец стъпи ли, стрелям на месо. Забранено със закон. Има си ловни полета, които НЕ СА земеделска земя. Ама отде пиян ловец комплексар, като тебе, да го знае?!
40
7
 
7
 
! Отговори
бай Кольо преди 6 месеца
фотоволтаиците са ЗЛО - след време ще се разбере колко са и канцерогенни/болествотворни - ама то и навремето азбестът беше дъ бест - ама ей го ся го няма нийде - що ли?
39
4
 
4
 
! Отговори
до 43 преди 6 месеца
Гинче, натискай на рИкията и софрата и не се изказвай по непонятни теми, моля. Пети ФЕЦ слагам на къща- 1 на къщата ми за гости, 1- на вилата, 1- вкъщи, 1- на родителите ми, 1- на жена ми на родителите. По-голям кеф няма! Всичко е без пари. А вие плащайте луди сметки за ток, ваш си избор. Докато спите, хитрите програмисти взехме субсидиите от ЕС.
38
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До до 41 "А ловуването в ЗЕМЕДЕЛСКА земя е ЗАБРАНЕНО!" -------------- те щото животните живеят, хранят се и се размножават само в ловните полета... абе къде ви намират толкова про33ти?!?!
37
2
 
2
 
! Отговори
Гинчето преди 6 месеца
До до 37 "Статистиките от през нощта са от батериите на централата, сладкиш" -------------- ооо да, 100% са от батериите, а не от тока, който купуват от нек на тройно по-ниска цена... сладкиш!
36
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен "На частния ми имот на мук ще ми казват какво да си слагам!" ----- поредният зълтоопаветен сентаджия.. шш алоу, като си си купувал земеделска земя да си гледал! Като искаш да слагаш панели ще си купиш индустриална или там каквато се води!
35
1
 
5
 
! Отговори
до 37 преди 6 месеца
За всезнайковци, като теб. Статистиките от през нощта са от батериите на централата, сладкиш. Ако не знаеш как работи един ФЕЦ, добре е да се образоваш- физика за 5ти клас. Жокер- може да се черпи енергия от него денонощно.