За месец и половина случаите на COVID ще се утроят

Първо ще има пик на коронавируса, а след това и грипна вълна
41
За месец и половина случаите на COVID ще се утроят
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Още месец и половина ще има ръст на случаите на COVID, а след това ще намаляват плавно. Ще се удвоят или утроят стойностите на новозаболелите, които има към момента. Има роене на Омикрон, а не чисто нови варианти. Няма да стигнем предните вълни на коронавирус. Това каза директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Ива Христова пред Нова нюз.

Още по темата

"Към момента е 7-дневна изолацията за доказано болните, а карантината е 5-дневна за контактните. Не е особено необходима карантина за хората, изложени на по-голям риск от заразяване. Заболяването не е тежко, рискът за контактните намалява. Изолацията на болните не е нужно да е 7 дни, заболяването преминава бързо, вирусът се изчиства в първите няколко дни", коментира тя.

По думите ѝ МЗ може да даде предложения за промени в Закона за здравето, а парламентът да ги одобри. "Първенец в заболеваемостта е Силистра. При средно за страната 58 заболели на 100 000 души, за града е 110. Имаме още 8 области с между 60 и 120 на 100 000. Търново, Габрово и Ловеч също са с повишение на заболеваемостта. Очакваме да се увеличи в още области", заяви проф. Христова.

Според нея рисковите групи трябва да внимават и при новите подварианти. "Заболелите от диабет, сърдечно-съдови болести, хората с наднормено тегло и хроничноболните трябва да се пазят повече. Грипът започва бързо с общи симптоми. От своя страна COVID - с кашлица, дразнене на гърлото и след това постепенно отпадналост и болките по цялото тяло. Първо ще има пик на коронавируса, а след това ще има и грипна вълна - вероятно през януари и февруари", посочи медикът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: грипкоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Когато си се набол с ваксините от страх истанал вътре робвръщане назад няматакъв си оставаш доживот..
31
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
така е - геноцид извършен от антиваксърите и антимаскърите срещу човечеството - трибуналът ще дойде за тях - благодаря ти сестро за прочувственото слово
30
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Трибуналът няма да дойде толкова скоро, просто защото на запад едва сега започват да се питат защо толкова много хора умират "внезапно", защо други едва ги спасяват в болниците, но остават със животопроменящи увреждания и т.н. В някои парламенти вече зе разследват причините за случващото се. Така че трибуналът ще дойде, възмездие ще има за всички участници, защото това е геноцид срещу човечеството.
29
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Мисля че е крайно време да наложат задължителни маски навсякъде.
28
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Болните ще се утроят, но и статийте за ковид ще се удесеторят. Все пак всички за много загрижени за здравето на данъкоплатците :)
27
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 27 - А какво е положението в Израел? Защо не ни информирате?! А ,за Израел през 10 мин статия ,виж за Украйна ,тишина .Какво става там ,исвалят ли руски ракети ,дронове . Атакуват ли ,контра атакуват ли ,държат ни в неведение :)))))
26
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А какво е положението в Израел? Защо не ни информирате?!
25
2
 
4
 
! Отговори
ВЕтЪра на ПОДмяната преди 10 месеца
До 25 ЗозоПитай Пеевски и Бойко и двамата са там е списъка Магнитски .Ходиха в Козяк 16 да се молят да не ги разледяват . Сега управляват в коалиция с ГАЛЕНИЦИТЕ на посолството. Падне ли протекцията от САЩ нито Демократична България ,Да България или новите ПеПе ще са в парламента! Десните партии у нас са на политически стероиди затова са надменни и сигурни пред камерите. Имат гръб .А сега с вируса, Ковида ,ВОЙНИТЕ ще се оправддават че не е време за извънредни избори.Като в Украйна там избори няма да има защото Зеленски ще е свален !
24
2
 
7
 
! Отговори
мРНК до Ефтаназия преди 10 месеца
https://twitter/angelanashtn/status/1670134135422156802 Кат Пейв е диагностицирана с нелечимо хронично неврологично заболяване ME/CFS, причинено от инжекцията с ковид, в допълнение към съмнения за респираторна АЛС. Последната ѝ публикация е от Швейцария, където решава да сложи край на живота си чрез Асоциация Пегасос. "Бустерната инжекция, която получих преди повече от година, унищожи напълно здравето ми, тялото ми и живота ми. Няма друг начин да сложа край на страданията си, освен решението, което взех".9:19 ч. сл.об.17.06.2023 г. 639,7 хил. показвания3 312 Препубликувания366
23
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Най-голямата измама в историята на човечеството. Предстои трибунал за участниците..........ТОИ ТРИБУНАЛ ДВЕ ГОДИНИ ГО ЧАКАМ :))))) май е време за всенародна любоФ към управляващите!!!
22
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Прекръстиха грипа и направиха овцете на май мyни.
21
2
 
15
 
! Отговори
циркаджии преди 10 месеца
Я сега сметнете колко пейки требе да изкъртим, за да не се "утрояват"?
20
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Няколко грипозни ще ги пишат Ковид и ето ти пандемия, ЛОКДАУН ! Случаите ще се покачат след като се наиграете на избори .Такъв е плана . Затварят ви и се гласуват още по безобразни закони .Даже може да дарим пари от заемите на Украйна, Израел защото можем да си теглим друг ....гласуваш за Бойко , Киро получаваш Шиши !Ех че е весело ,а ? На бутаха ли ви го добре ? И вируса е идеален изолатор от евентуална народна любов.
19
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Разбрахте ли, хора, фалшивите вируси се "роят". хи хи хи
18
2
 
11
 
! Отговори
ВЕтЪра на ПОДмяната преди 10 месеца
Секретарките на Делян Пеевски : Христо Иванов Кирил Петков ,Асен Василев Николай Денков Бойко Борисов, Даниел Лорер и така нататък. Правителството Магнитски ще си изкара цял мандат чрез локдауни , протести и така нататък. Така решиха от американското посолство те имат лекарство за българската политическа стабилност ,списъка Магнитски! Да ни е живо и здраво Правителството Магнитски.
17
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Най-голямата измама в историята на човечеството. Предстои трибунал за участниците.
16
3
 
12
 
! Отговори
ВетЪра на ПОДмяната преди 10 месеца
След изборите пак локдаун. Правителството Магнитски остава на власт! Така де, няма да ви оставят да го бутнете. В момента нито Николай Денков нито Мария Габриел са министър-председатели . Министър-председател в правителството на Магнитски е Делян Славчев Пеевски! И благодарение на тоя вирус ще си управляват колкото искат. Ще гласуват каквито и да е закони както е удобно за тях ,не за вас!
15
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Случаите на фалшив вирус могат да се утроят единствено в медиите.
14
5
 
9
 
! Отговори
ДейвидАйк към робите преди 10 месеца
Управляват ви гущери от хилядолетия , целта им е в много скоро време да въведат базовия доход - където за да го получите трябва да изпълнявате това което кажат, да пиете кална вода , да се храните с скакалци , и да не правите повече от 10 крачки на ден защото чипа , който ще ви бъде вграден ще подаде сигнал и баретите ще ви изхвърлят от някоя скала , и всички ще гледат както е било в Рим.
13
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 14 - 'се нуждаеш от намордник, за да мълчиш и да не приказваш глупости - слагай МАСКАТА' Типично за зомбираните ,не търпим чуждо и различно мнение :))) А маска си сложи ти ,да не заразиш някой ,като си го караш леко и не усетил даже ....