Борисов: Без правителство на България ще гледат като рискова държава

Шенген в момента вече не съществува, каза лидерът на ГЕРБ
12 окт 2024 15:05, Елка Василева
213
Борисов: Без правителство на България ще гледат като рискова държава
Снимка: архив, БГНЕС

Златното правило, което винаги съм спазвал в политиката, е между християни и мюсюлмани да има любов и разбиране. Изборите минават, а хората остават да живеят. Не можем да се мразим. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Дулово.

Борисов подчерта, че Дулово и регионът трябва да научат истината за Възродителния процес. „Тук е място, където трябва да се чуе какво са правили агентите на Държавна сигурност. Внуците на тази върхушка управляват София. Кметът Васил Терзиев е внук на генерал-майор от ДС. Те се върнаха със страшна сила“, припомни лидерът на ГЕРБ.

По отношение на ДПС той отбеляза: „Тук не искам да спорим кое ДПС е по-добро или по-лошо. Добро ДПС няма“ и припомни, че настоящата кметица на Дулово е била избрана по-доста нечестен начин за сметка на техния кандидат доктор Юксел, който е човек с отлични управленски и морални качества. За да се възстанови справедливостта, Борисов призова Дулово да го изберат сега за народен представител.

Борисов се спря на тежката ситуация с мигрантите и припомни, че по време на неговото управление благодарение на отличните отношения, които е изградил с президента на Турция Реджеп Ердоган, България беше предпазена от този бич. „Някои ме наричаха кафеджия, защото съм пил кафе с президента Ердоган. Но искам да припомня, че при моето управление беше организирана срещата във Варна, където дойдоха тримата големи на Европейския съюз – председателите на Еврокомисията, Европарламента и Европейския съвет, както и турският президент. На тази среща ЕС-Турция бяха взети важните решения за нелегалната миграция. Подиграваха ме, но имахме нулева миграция“, подчерта Борисов.

Той обърна внимание на тежката ситуация с мигрантите в момента в цяла Европа и факта, че Шенген не работи. „Шенген в момента вече не съществува, защото канцлерът на Германия Олаф Шолц сложи проверка на всички граници, включително и на тази с Франция. Австрия също върна проверките по границите“, посочи Борисов и добави, че проблемът е, че тези европейски страни ще започнат да връщат мигрантите към България, защото някои от тях са минали през България. „По тази причина пазехме по мое време толкова строго границите“, каза лидерът на ГЕРБ.

Борисов подчерта важното значение на инфраструктурата за развитие на цяла Северна България и факта, че нищо не е направено за последните четири години в тази сфера особено за тези региони, въпреки че той е оставил 1,2 млрд. лв. за АМ „Хемус“. Липсата на тази инфраструктура е голям проблем за земеделските стопани от Дулово и региона, чиято продукция се продава на пазарите на големите градове като София и Пловдив.

„20 месеца икономиката буксува, върви надолу. Северът и Северозападът са жизненоважни и им трябват пътни артерии“, категоричен е лидерът на ГЕРБ и подчерта, че не трябва да губим повече нови 4 години.

Но за да не се случи това, България трябва да има стабилно управление. „Както и да се бием на тези избори, искам да знаете, че тези хора са наши опоненти, а не политически врагове. Без правителство вече в Брюксел ще смятат България за рискова държава“, предупреди Бойко Борисов. / БГНЕС

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от Избори 2024
Мундров: Изтеклата гаранция на машините за гласуване не създава проблем
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Че ние сме такава. Не ни трябва ЕС!Това е пропаднала, обречена структура! Англичаните по-прости ли са от нас?
153
20
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Без ГЕРБ няма да има работещо правителство защото българи гласуват за ГЕРБ БЪЛГАРИ
152
22
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ГЕРБ е първа политическа партия стабилна работеща партия Останалите кои са БКП ППДБ ЧАЛГАРИТЕ ВЪЗРАЖДАНЕ ДПСТА НЕЗНАМ КОЛКО И КАКВИ Е кои партии според вас наистина ще работят за България
151
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А вие като пишете такива лъжи вярвате ли си Възродителният процес е бил 80 години знаете ли Всевъзможни лъжи
150
2
 
12
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 седмица
България няма нужда отъ нова "некоалиция". По-добре без правителство, отколкото с такова.
149
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 162 Без Борисов и ГЕРБ,слънцето Няма да Изгрее повече така ли??? А бре я Сиииииии....сещаш се!!-:)
148
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Без Борисов и ГЕРБ правителство няма да има
147
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тук писачите под статията за Борисов са няколко и упорито лъжат хахахахахаха
146
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Бойко знае че с коалиция с Шайката ще има правителство но шарлатаните не искат Саботират всичко и постоянно защото са си въобразили че са някои хахахахаха и най важното хич не ги интересува България
145
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Бойко все-още не може да осъзнае, че без коалиция с ПП-ДБ няма да мине
144
1
 
17
 
! Отговори
СРЕТАН преди 1 седмица
Какво правителство бе....крадец...предател мутра...а другия свинкя по магнитски.. и отбор юнаци кой от кой по -голям престъпник...Вие сте за Белене...за Народен Съд...
143
1
 
9
 
! Отговори
Преспективата арести преди 1 седмица
Бойко спечели 2009 като обеща да арестува Доган, ПП спечели , като обеща да арестува Бойко. после всички беха в коалиция... Никой не идва на власт с програма за развитие само за чегъртане и арести се говори.
142
0
 
14
 
! Отговори
Груйо Михалов преди 1 седмица
Рискова е държава със стабилно независимо правителство примерно Унгария. А ние сме рай за картелите. Депутатите гласуват само лобистки закони за корпорациите както гласуваха дружно за намаляне на обезщетенията при злопулуки от застрахователите и дори неизплашане в повечето случай. или гласуват закриване на цели отрасли за да намажат някой друг милярд за съдене на ехлички -мелиорация. Златото замина за 1% , а в Африка им вземат 50% , а някой държави даже 60%. Такаче сме си рай за точене на пари.
141
2
 
10
 
! Отговори
Я па тоя преди 1 седмица
С тиквата сме тиквостан.. затова няма инвеститори, затова сме бедни..Защото гласуваме за тикви и копейки.
140
2
 
5
 
! Отговори
Northmans преди 1 седмица
Нато или Русия няма значение за България, нито има сериозна армия, нито руската икономика зависи с повече от 1 % от нея за да налага санкции. Важно е да се спре корупцията във вътрешен план и да се използват финансовите ресурси за добри перспективи. А и България мишкува в Нато само за да не си я вземе обратно Турция.
139
3
 
10
 
! Отговори
Northmans преди 1 седмица
Известния със своите тъмни сделки сикаджия в черния списък на редица мафиоти зове с Бяла риза за добро и справедливост. Единствената партия с перспектива някаква минимална за България е Продължаваме Промяната.
138
6
 
5
 
! Отговори
БГ, ЕВРОПА, НАТО..!! преди 1 седмица
НЕЩАСТНИТЕ РУСОФИЛИ ДА СЕ ПУКАТ ПО - БЪРЖЕ ОТ МЪКА....
137
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не сме прости бе Борисов. Кво ни плашиш? Искаш пак да ни водиш към дъното на всички класации и да пълниш сакове и чекмеджета с пачки а заплати и пенсии замразени, така ли? Тоя път не си познал!
136
2
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 седмица
Тиквундела е същество от "НАЙ-ДОЛНЯ РЪКА" !..Гнъс ме е да го коментирам..
135
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Невероятни глупости писаници това са живеещи тук хахахахаха

Спонсорирани публикации