Борисов: Без правителство на България ще гледат като рискова държава

Шенген в момента вече не съществува, каза лидерът на ГЕРБ
12 окт 2024 15:05, Елка Василева
213
Борисов: Без правителство на България ще гледат като рискова държава
Снимка: архив, БГНЕС

Златното правило, което винаги съм спазвал в политиката, е между християни и мюсюлмани да има любов и разбиране. Изборите минават, а хората остават да живеят. Не можем да се мразим. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Дулово.

Борисов подчерта, че Дулово и регионът трябва да научат истината за Възродителния процес. „Тук е място, където трябва да се чуе какво са правили агентите на Държавна сигурност. Внуците на тази върхушка управляват София. Кметът Васил Терзиев е внук на генерал-майор от ДС. Те се върнаха със страшна сила“, припомни лидерът на ГЕРБ.

По отношение на ДПС той отбеляза: „Тук не искам да спорим кое ДПС е по-добро или по-лошо. Добро ДПС няма“ и припомни, че настоящата кметица на Дулово е била избрана по-доста нечестен начин за сметка на техния кандидат доктор Юксел, който е човек с отлични управленски и морални качества. За да се възстанови справедливостта, Борисов призова Дулово да го изберат сега за народен представител.

Борисов се спря на тежката ситуация с мигрантите и припомни, че по време на неговото управление благодарение на отличните отношения, които е изградил с президента на Турция Реджеп Ердоган, България беше предпазена от този бич. „Някои ме наричаха кафеджия, защото съм пил кафе с президента Ердоган. Но искам да припомня, че при моето управление беше организирана срещата във Варна, където дойдоха тримата големи на Европейския съюз – председателите на Еврокомисията, Европарламента и Европейския съвет, както и турският президент. На тази среща ЕС-Турция бяха взети важните решения за нелегалната миграция. Подиграваха ме, но имахме нулева миграция“, подчерта Борисов.

Той обърна внимание на тежката ситуация с мигрантите в момента в цяла Европа и факта, че Шенген не работи. „Шенген в момента вече не съществува, защото канцлерът на Германия Олаф Шолц сложи проверка на всички граници, включително и на тази с Франция. Австрия също върна проверките по границите“, посочи Борисов и добави, че проблемът е, че тези европейски страни ще започнат да връщат мигрантите към България, защото някои от тях са минали през България. „По тази причина пазехме по мое време толкова строго границите“, каза лидерът на ГЕРБ.

Борисов подчерта важното значение на инфраструктурата за развитие на цяла Северна България и факта, че нищо не е направено за последните четири години в тази сфера особено за тези региони, въпреки че той е оставил 1,2 млрд. лв. за АМ „Хемус“. Липсата на тази инфраструктура е голям проблем за земеделските стопани от Дулово и региона, чиято продукция се продава на пазарите на големите градове като София и Пловдив.

„20 месеца икономиката буксува, върви надолу. Северът и Северозападът са жизненоважни и им трябват пътни артерии“, категоричен е лидерът на ГЕРБ и подчерта, че не трябва да губим повече нови 4 години.

Но за да не се случи това, България трябва да има стабилно управление. „Както и да се бием на тези избори, искам да знаете, че тези хора са наши опоненти, а не политически врагове. Без правителство вече в Брюксел ще смятат България за рискова държава“, предупреди Бойко Борисов. / БГНЕС

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от Избори 2024
Мундров: Изтеклата гаранция на машините за гласуване не създава проблем
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
8
 
8
 
! Отговори
Защото!!! преди 1 седмица
Целият български народ обича Бойко. Питам аз,защо НСО задушава този наш герой? Ходете на Банкя да видите! В тясната крайна уличка ,където е неугледната къщичка на Бойко, службите са поставили такава охрана,че Доган,пардон Сокол не може да префърчи! Джипове,камери и тлъсти момчета са превардили свободата му! Не е ли време да освободим нашия вожд и да го поставим на едно по сигурно място в ЦСЗ,където живота ще му е сигурен!??
93
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
по-добре без правителство, отколкото власт на ОПГ ГЕРБ!!!
92
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пожарникар, бодигард, полицай, мафиот, демагог, шут и политчески терорист-аматьор. Докато този и цялата му шайка не влязат в затвора, България ще върви адолу.
91
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Агент Буда говори за ДС, до къде стига наглостта на дъртия похотливко. Слуга на Пеевски.
90
0
 
14
 
! Отговори
Те сега преди 1 седмица
Защото не гледат като на пропаднала корупирана държава та сега депърва щели да си развалят мнението Боико , Боикоооо вятър та веи и тебе на бяла кобила. До един не ставате за нищо
89
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Рискова държава сме от поне 15 години! Затвор за тебе мутро или съдбата на Алексей!
88
6
 
5
 
! Отговори
...! преди 1 седмица
Фалшивите кюлчета на сценаристите на Радев и Рашков Дамаджаната, накрая по пътя на Копринката, се оказаха в устата на един Пудел! Рашков му позираше!
87
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Я по силно чийй е крим бе
86
6
 
5
 
! Отговори
Борисов преди 1 седмица
...никога не е бил агент на ДС, и агент "Буда"! Какви ли не измишльотина и ченгеджийски постановки продължавате да циклите от години! Хайде идете и му изтискайте малко ДНК-материал да търсите евентуален "мотив"?
85
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тоя сбръчканият дядка не се наяде,не се накраде.За кюлчетата злато как ги е откраднал-мълчание.Колко му остава,та още се влачи да съсипва България?Катафалката няма ремарке,та в нея да си натовари откраднатото да го занеесе на оня свят.То не бе алчност,не бе чудо!
84
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Струва ми се баце разиграва етническата карта ,безбожник типичен комyнистически приом
83
1
 
4
 
! Отговори
зелен чорап рече преди 1 седмица
84- КРИМ Е РУСКИ
82
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ех Борисов 20 години в политиката и каканижеш едно и също
81
5
 
2
 
! Отговори
..? преди 1 седмица
Че какво не си разбрал от изказването на Борисов? Не е опровдавал насилието! Все търсите под.вола теле !
80
2
 
3
 
! Отговори
До да,бе преди 1 седмица
Ами Борисов е агент да ДС-агент Буда.На кой да пречи?
79
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
75- за това Румен Гечев каза, че не трябва да се вземат милиардите по възстановяване и устойчивост от ЕС- щели да ги окрадат- и да знаете ние асфалт не ядем- от 2011 г има протести против строжите на пътища- никакви строежи- НИЕ АСФАЛТ НЕ ЯДЕМ!
78
3
 
3
 
! Отговори
чекеджеЕфенди преди 1 седмица
С правителство и съдебнат власт подчинени на герб България е рискова държава
77
2
 
5
 
! Отговори
Кога лъже преди 1 седмица
Борисов?31октомври,2008г.в студиото на Бареков ,Борисов казва:"Грешката на Възродителния процес е не целта,а методите .Трябваше да стане по-безболезнено.Напр.като в САЩ???,първото име на децата,които се раждат да е българско,а после да се слага едно -ов,напр.Мехмед-МехмедОВ.И да се знае веднъж завинаги ,в България има български граждани,в Турция-турски и т.н."Понеже се вдига голяма полемика,на другия ден Борисов казва,че не е разбран правилно.
76
2
 
3
 
! Отговори
Да бе, преди 1 седмица
...на всякакви ДС-фопмации, "тиквата" им пречи? Ами съберете се и се цункайте с ... Копейкин, болшевиките от Позитано , Чалгата, Зелените чорапи, левите, десните и розовите комунисти, пък после се чудите защо Борисов се ползва с най- голямо доверие от българския избирател! И то при.машинките на Мадуро и "аллабалата " с Радев! Само с евтина помия не става , иска се и малко акъл!
75
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
БОРИСОВ Е НАЙ УСПЕШНИЯТ ДЪРЖАВНИК НА ПРЕХОДА

Спонсорирани публикации