Евелин Банев-Брендо се предаде доброволно тази сутрин

Той бе обявен за международно издирване от 2018 г.
Обновена: 24 юни 2024 08:28 | 24 юни 2024 08:26, Александър Попов
198
Евелин Банев-Брендо се предаде доброволно тази сутрин
Снимка: БГНЕС

Обявеният за международно издирване Евелин Банев-Брендо се е предал на полицията. Това съобщиха от МВР.

Действията на Банев са били доброволни, уточниха от вътрешното министерство. Те допълниха, че той ще бъде предаден на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" към Министерството на правосъдието.

Той беше обявен за международно издирване, след като има присъди в Румъния, България и Италия. Той се е предал пред Софийския затвор с адвокат.

За последно Евелин Банев-Брендо се издирва официално от 10 май 2018 г., след като две седмици по-рано Върховният касационен съд окончателно го призна за виновен в пране на пари от наркотрафик и го наказа с 6 г. затвор. Брендо обаче вече беше избягал. Това беше и последната му присъда. Преди това в Румъния го признаха за виновен за наркотрафик с наказание 10 г., а след румънците го осъдиха и на 20 г. затвор в Италия по делото "Кокаинови крале", отново за същото престъпление.

През 2012 г. Брендо беше задържан у нас и изпратен в Милано, но го върнаха, защото първото му дело, тогава все още висящо, беше в България. То приключи последно от трите. Докато чакаше решението, Брендо беше с мярка подписка и забрана да напуска страната. Това не му попречи да избяга и да започне 5-годишното му издирване.

На 7 септември 2021 г. Брендо беше арестуван в Украйна. В обитавана от него къща полицията откри оранжерия с канабис. Банев беше задържан за 20 дни, а Румъния, Италия и България - информирани, че е при тях. Две седмици след ареста изненадващо Брендо беше освободен с решение на Апелативния съд в Киев.

После следите му се изгубиха.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още по темата: Евелин Банев- Брендо
Още от Избори 2024
Рашидов за Пеевски: Зад тази осанка на този грамаден българин стои един разумно мислещ човек
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
0
 
1
 
! Отговори
Негър Скиор преди 1 ден
Умно момче за разлика от Тиквата. Но той ще иска на "плажа" в Гуантанамо при Браточките
166
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Няма достатъчно снайперисти да го охраняват и него.
165
0
 
3
 
! Отговори
Барса гейт преди 3 дни
Брендо не прави случайни неща,в овладяна ни Прокуратура точно сега е момента да си плати и да излезне чист като Борисов,Пеевски и Черепа или да свърши като ментора си Иван Тодоров Доктора.Случайно пред затвора е имало и журналист 07ч сутринта,идете утре сутрин да видите дали ще има журналист пред затвора....подготвено,платено мероприятие на което всички знаем изхода.България не съществува като държава,тя е овладяна от мафията и се управлява от нея официлно
164
0
 
5
 
! Отговори
интересно! преди 3 дни
За едно и също нещо в България е осъден на 6г., в Румъния на 10, а в Италия на 20.Нашето правъсъдие - най-хуманното.
163
0
 
3
 
! Отговори
za Brendo преди 3 дни
не е за завиждане Брендо.............................от БГ-затвор може да излезе, но ако се е забъркал с някой картел от Ю.Америка или Мексико, тия ще го намерят и на другия край на света...............................но кой знае, с помощта на службите................може да изиграе добре картите си, да даде ценна информация за наркоканалите на кокаин и да започне нов живот на някой екзотичен остров..............е, ще се прости с голяма част от парите си, но поне ще остане жив!!!!
162
0
 
3
 
! Отговори
Брендо преди 3 дни
е голям играч......................той има ценна информация в главата си..................за нарко-каналите за кокаин......................а това е бизнес за милиони, може би и милиарди..........................интересно кой ще се възползва от тая информация сега и ще установи контрол(поне частичен) над трафика на кокаин!!!
161
0
 
4
 
! Отговори
голям артист преди 3 дни
е тоя Брендо..................свалям му шапка......................отишъл с адвоката си пред входа на Софийския затвор.............................хаха.........................голям смях.......................умните хора знаем, че има някакво споразумение м/у Брендо и службите..............трябва да лежи само 6 години в БГ-затвор, но ако сътрудничи на службите и има добро поведение в затвора, ще излезе само след 2 години!!!
160
1
 
3
 
! Отговори
Брендо преди 3 дни
е взел украински паспорт, защото Украйна беше най-корумпираната държава още преди войната................каза това един анализатор.......................но е умен Брендо, предпочита да лежи в БГ-затвор, отколкото да бъде мобилизиран на фронта!!!
159
0
 
2
 
! Отговори
умен преди 3 дни
е Брендо....................в България е осъден на 6 години, за добро поведение ще излезе за 3 години...........ако остане навън, някой кокаинов картел от Ю.Америка ще му свети маслото...................тука ще полежи малко като на хотел, ще сътрудничи на службите, след време като забравят за него, може да си смени и самоличността и след 4 години да си харчи милионите спокойно на някой екзотичен остров!!!
158
1
 
5
 
! Отговори
4 преди 3 дни
Негови познати от ученическите му години казват , че той не може да изкаже цялостна завършена мисъл!!!Да сте го чули да казва пълно завършено изречение???Ако това е вярно ,какво означава?Че той е удобното подставено лице и нищо повече!
157
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Скоро и Ружа Игнатова ще си дойде
156
0
 
6
 
! Отговори
бай Колио преди 3 дни
хахха - сега го гледах Брендо - идва си с мешката и вика "Идвам да си изтърпя присъдата в затвора", "Г-не" ми вика пазачът "Не е такъв редът" - че и не го пускат бря, а адвоката на Брендо настоява да приемат Банев и се моля да ги картотекират в зандана - нема такъв филм - все едно отива на курорт с мешката - хах
155
1
 
0
 
! Отговори
Зе бандеро преди 3 дни
Остана без дилърче
154
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Нищо няма да лежи. Половин милион гаранция и подписка, висящо дело за следващите 10 години, после ще го прекратят за процесуални грешки.
153
1
 
5
 
! Отговори
До Анонимен 148 преди 3 дни
Споко, италианците ще изчакат да полежи у нас, после и у тях...
152
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
интересно съвпадение, брендо се предава доброволно, борисов обграден със снайперисти...
151
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
До 140: Ами че то границатс ни се минава като все ефно влизаш в луна парк. Който не е решил той не е влезал и излезал когато си поиска. Аз незнам защо изобщо я пазим. Да не говорим за прословутите ни служби които разбират какво се случва в държавата от новините. Ей това представлява България. Аз пък си мисля че съвсем скоро някой ще даде фира и ще се започнат пак големите дискусии на експертите. Ще бъде жежко лято
150
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
И този ще лежи, колкото лежа Божков. Върна се тука да се предаде и нашите дори не пожелаха да го вкарат в затвора. оправдаха го по всички обвинения. Тези завръщания на престъпници не са случайни и имат уговорка с нашите съдии да отърват затвора.
149
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
С украинския си паспорт са искали да го пратят на фронта и той е предпочел да излежи 2 години условно в България, вместо да го пратят на смърт на фронта.
148
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Хитър Петър е той. В Италия щеше да лежи 20 години, В Румъния 10 години, а у нас са му лепанли само 5 години и ще лежи максимум 3 и после ще го освободят предсрочно за добро поведение. След това ще остане у нас и ще продължи с наркотрафика.