Евелин Банев-Брендо се предаде доброволно тази сутрин

Той бе обявен за международно издирване от 2018 г.
Обновена: 24 юни 2024 08:28 | 24 юни 2024 08:26, Александър Попов
198
Евелин Банев-Брендо се предаде доброволно тази сутрин
Снимка: БГНЕС

Обявеният за международно издирване Евелин Банев-Брендо се е предал на полицията. Това съобщиха от МВР.

Действията на Банев са били доброволни, уточниха от вътрешното министерство. Те допълниха, че той ще бъде предаден на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" към Министерството на правосъдието.

Той беше обявен за международно издирване, след като има присъди в Румъния, България и Италия. Той се е предал пред Софийския затвор с адвокат.

За последно Евелин Банев-Брендо се издирва официално от 10 май 2018 г., след като две седмици по-рано Върховният касационен съд окончателно го призна за виновен в пране на пари от наркотрафик и го наказа с 6 г. затвор. Брендо обаче вече беше избягал. Това беше и последната му присъда. Преди това в Румъния го признаха за виновен за наркотрафик с наказание 10 г., а след румънците го осъдиха и на 20 г. затвор в Италия по делото "Кокаинови крале", отново за същото престъпление.

През 2012 г. Брендо беше задържан у нас и изпратен в Милано, но го върнаха, защото първото му дело, тогава все още висящо, беше в България. То приключи последно от трите. Докато чакаше решението, Брендо беше с мярка подписка и забрана да напуска страната. Това не му попречи да избяга и да започне 5-годишното му издирване.

На 7 септември 2021 г. Брендо беше арестуван в Украйна. В обитавана от него къща полицията откри оранжерия с канабис. Банев беше задържан за 20 дни, а Румъния, Италия и България - информирани, че е при тях. Две седмици след ареста изненадващо Брендо беше освободен с решение на Апелативния съд в Киев.

После следите му се изгубиха.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още по темата: Евелин Банев- Брендо
Още от Избори 2024
Рашидов за Пеевски: Зад тази осанка на този грамаден българин стои един разумно мислещ човек
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
1
 
15
 
! Отговори
брендовица преди 6 дни
Предал се е, защото преди това е имало уговорки. Знаем, че до ден-днешен нито един мафиот у нас не е осъден. Съдебната ни система ги изпира успешно и в белоснежни одежди си живеят царски после.
106
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Заради тази мафия в Бългаия няма виски заплати и пенсии , всичко се източва .
105
1
 
5
 
! Отговори
До.107 преди 6 дни
Така са украинските копейки вият та се късат щото вече няма,кой да прави доставки на любимия им клоун
104
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Ще го перът ли? Нов спонсор на ПП?
103
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
За да те е спокойно и да си чист прибираш се седиш арест 2-3 месеца и после домашен и за нова година си живееш живота през съдебната система на България
102
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
до Котка. Ми да, носеше консерви като отиваше запас. Там са ги и хранели, но се запасявал за всеки случай. Сега кажи и че баща ти се е връщал и с ракия и вино в раницата от запас и ще те призная.
101
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Генезиса е много по назад , може би чак от времето на Костов , когато демократично си разделиха България .
100
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Става нещо голямо , но ние едва ли ще разберем .Къро ,А.Петров . Галев . Черепа се прибра , сега Брендо .За една година се говори за тези хора повече отколкото за последните 10 години .Мисля че е свързано с финансови потоци ,но за съжаление тези потоци едва ли ще влизат в държавата
99
3
 
2
 
! Отговори
Котка преди 6 дни
До Анонимен 104 Баща ти е НОСЕЛ консерви? Моят се връщаше от запас с раница, пълна с армейско русенско варено. Кален, мръсен от спането на палатка и с уникални картаджийски умения:)))
98
2
 
6
 
! Отговори
Уточнение преди 6 дни
Да си припомним 2018 година КОЙ беше Главен прокурор, КОЙ беше министър на вътрешните работи и КОЙ беше Премиер? Мисля си, че Брендо не трябва да лежи сам.
97
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Копейките вият от болка, че никога няма да управляват. Един Брендо пролет не прави. Тази таза прословута копейка не е емигрирала в Москва. Врагът те пази по-добре от своите и той го знае. В Москва чунким нямаше да го мобилизират. Всички криминални са на фронта.
96
1
 
0
 
! Отговори
Ганчовский преди 6 дни
Ив Чобанев - моят човек.
95
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
до 85 Запас да го вземел Зеленски??? Идея си нямаш какво е да си запасняк и това да участваш в реални бойни действия. Моя баща 3 пъти са го викали запас през бай Тошово време за по 2 седмици и трите пъти ми разправяше че с кеф е отивал защото са ядяли консерви и са пиели ракия и вино на корем в гората. Помня как взимаше по 30- 40 консерви с риба, русенско варено и 4-5 кила домашна ракия + толкова вино. На излет в планината все едно.
94
1
 
7
 
! Отговори
Мишо преди 6 дни
МВР-то е на ДПС, т.е. Пеевски. Връщането му означава едно - як натиск над уплашения ПлейБойко. А Брендо ще го пуснат, може и на първия ред в Народното събрание да седи.
93
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
рр
92
1
 
7
 
! Отговори
Алов преди 6 дни
Това е върхът знае,че в Б-я няма да му стане нищо :)
91
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
БАНДИТИТЕ ВЕЧЕ СЕ ПОДИГРАВАТ С ДЪРЖАВАТА- ВЛИЗАТ СИ БЕЗПРЕПЯТСТВЕНО И СЕ ПРЕДАВАТ! КЪДЕ ГО ИМА ТОВА?
90
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Бандита Череп- рожба на Кремъл- президент, Брендо - премиер!
89
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Леле и сега Зелето,ще остане без дпставчик
88
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Черепа за президент на пиратската република България