Кирил Петков: Назначиха ми охрана на НСО заради отправена заплаха

Имало и постоянно полицейско присъствие пред дома му
18 май 2024 16:20, Анисия Иванова
476
Кирил Петков: Назначиха ми охрана на НСО заради отправена заплаха
Снимка: БГНЕС

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков заяви, че охраната от Националната следствена служба /НСО/ му е била назначена заради отправена заплаха срещу него.

„Моята охрана беше свалена от НСО през януари 2023 г. Впоследствие в МВР постъпи информация за директна заплаха за живота ми и междуведомствена комисия, в която участват и другите служби, ми назначи охрана поради тази заплаха“, написа Петков в социалната мрежа.

Той добави, че има и постоянно полицейско присъствие пред неговия дом.

„Така че тази охрана въобще не е “придобивка” от властта и не пожелавам на никого поради такава причина да му се назначава охрана. Не се правя на герой, просто спекулациите по тази тема бяха ужасяващи и искам хората да знаят истината“, написа още Петков.

Неговият коментар беше по повод на трагичния инцидент, при който се удариха две коли край варненското село Аксаково в четвъртък. В едната кола, която е на НСО, е пътувал и Петков заедно с ПР на партията Найо Тицин. При инцидента загина мъжът, шофирал другия автомобил, а неговата съпруга беше приета в болница. Пострада и шофьорът на служебната кола на НСО.

„По време на инцидента седях на задната седалка отдясно - задължителното ми място за сядане по протокол. В продължение на близо 40 минути бях във видеоконферентен разговор с моя екип, като инцидентът се случи по време на този разговор. Затова не следях движението и как се случи всичко. Много съжалявам за загубата на живота на водача и сега просто се надявам, че бързата реакция на хората от бърза помощ и пожарната, хората, които веднага се притекоха на помощ, да доведе до спасяването поне на живота на Красимира, благодарение и на невероятния екип в болницата в момента. Нито сме бързали за нещо, нито е имало инструкции да се бърза - поредни ужасни медийни спекулации“, допълва Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


476
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
352
1
 
19
 
! Отговори
Дечо преди 3 месеца
Има решение, Кире. Ставаш простосмъртен избирател и готово. Никой няма да те заплашва!
351
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Киро блъфира. Този лъже и насън.
350
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Колкото опазиха Алексей Петров, толкова ще опазят и другите заплашени. Не са решили, не са го очистили. А към Кирил лично искам да му кажа да внимава какво си пожелава. Недай си, Боже да спукат гума с тази скорост и ще ги събират в чувалите, които носеха пред къщата на Бойко Борисов! Човек не е добре да лъже, Кириле! Лъжите са бумеранг.
349
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Като нищо ще кажат, че е имало стрелец в храстите и са карали бързо, за да избягат от стрелбата. А как ще опази НСО хора от заплаха ако взривят мост или друго съоръжение по пътя? НСО е измислена да ги разкарва на държавни разноски. Няма как да се опази примерно на парапета.
348
0
 
21
 
! Отговори
А преди 3 месеца
Счупената кола кой ще я плаща? Ние нямаме никаква нужда от тъпиро.
347
0
 
24
 
! Отговори
Нагъл преди 3 месеца
А каква е причината да го карат в лимузина и да му плащаме бензина и щетите на колите? Да си плаща на охраната и да го карат с неговата кола!
346
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Заплахата е в главата му. Циклофренията и психопатията са коварни болести. А всички помним как Кирил казваше: "Мен не ме е страх". Причината в това се корени в амигдалата това е частта от мозъка която възприема емоциите на страх. При психопатите амигдалата е много малка и тънка. Те не изпитват чувство за вина. Найо Тицин снимал трупа в колата на починалия и беше качил снимката минути след катастрофата. Тицин е пиар на Киро. Тези хора са много болни.
345
0
 
2
 
! Отговори
До Ганьо преди 3 месеца
Все ще си мизерстваш и то по твоя воля.
344
3
 
6
 
! Отговори
От кога преди 3 месеца
Пътника е виновен при катастрофа
343
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Когато на Тагарев беше отправена заплаха бързо установиха извършителя понеже беше факт. На Кирил заплахата е инсинуация и манипулация с цел измама. Излъгал е, че го заплашват, за да се ползва с неограничени пари за гориво и коли. Защо не са заловили източника на заплахата.
342
0
 
17
 
! Отговори
Вече преди 3 месеца
Има достатъчно причини да я оттеглят. Като с едно нещо се злоупотребява се отнема. Безусловна охрана да може да прави, каквото иска, не трябва да има. Дори да е имало заплаха, вече е нарушил всички възможни условия за такава охрана. Да си плаща на бодигардове.
341
4
 
2
 
! Отговори
Фибуначи преди 3 месеца
Няма как да няма заплахи срещу Киро , и на Асен му трябва охрана. Тука не нълже.
340
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кирил Петков е с параноя. Човекът има нужда не от НСО, а от екип психиатри.
339
0
 
24
 
! Отговори
Митничар преди 3 месеца
Тоя наглец, като тръгне да бяга от България , трябва да бъде спрян задължително за митническа проверка - кой знае колко чемодана с крадени пари ще носи !!!
338
1
 
23
 
! Отговори
В Канада не му е преди 3 месеца
необходима охрана! Да не продължава да дразни с присъствието си - чемодан вокзал и домой!
337
0
 
22
 
! Отговори
M. преди 3 месеца
Спри се вече да лъжеш, *** ***! Какви видеоконферентни, какви 5 лева?!!! Със скоростта, с която сте се движили ти и НСО, както и по пътя, по който сте се минали, можеш да проведеш основно GSM voice разговор и то с прекъсвания, заради смяната на клетките на оператора ти, колебанията на честотната лента, латентност и т.н.Или твоята интернет връзка е сателитна??! За толкова време и да мажеш не се научи! ***! Махай се от погледите на народа на България! Крайно време е!
336
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Най много някой козунак с развалено яйце да сте продали!
335
0
 
18
 
! Отговори
Ъхъ ! преди 3 месеца
Ами кой ще го опази от подигравките, от "пожеланията" , от "любовта" на народа ?
334
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кирчо, да бе мирно стояло, не бе чудо видяло! Като не си пиеш хапчетата говориш през къра. Кой те заплашва теб"е, бе? Кой си завлякъл?
333
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Само една заплаха ли е отправена? Хората денонощно му се подиграват. Никой не го заплашва. Мошеничката фалшификаторка му е подала фалшива заплаха, даже я подписала лично, че и пълномощно си е направила да внесе заплахата с НСО. То щом за 1 заплаха цял кордон му се осигурява, че и пред дома му са назначили денонощна охрана, работата намирисва.