Кирил Петков: Назначиха ми охрана на НСО заради отправена заплаха

Имало и постоянно полицейско присъствие пред дома му
18 май 2024 16:20, Анисия Иванова
476
Кирил Петков: Назначиха ми охрана на НСО заради отправена заплаха
Снимка: БГНЕС

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков заяви, че охраната от Националната следствена служба /НСО/ му е била назначена заради отправена заплаха срещу него.

„Моята охрана беше свалена от НСО през януари 2023 г. Впоследствие в МВР постъпи информация за директна заплаха за живота ми и междуведомствена комисия, в която участват и другите служби, ми назначи охрана поради тази заплаха“, написа Петков в социалната мрежа.

Той добави, че има и постоянно полицейско присъствие пред неговия дом.

„Така че тази охрана въобще не е “придобивка” от властта и не пожелавам на никого поради такава причина да му се назначава охрана. Не се правя на герой, просто спекулациите по тази тема бяха ужасяващи и искам хората да знаят истината“, написа още Петков.

Неговият коментар беше по повод на трагичния инцидент, при който се удариха две коли край варненското село Аксаково в четвъртък. В едната кола, която е на НСО, е пътувал и Петков заедно с ПР на партията Найо Тицин. При инцидента загина мъжът, шофирал другия автомобил, а неговата съпруга беше приета в болница. Пострада и шофьорът на служебната кола на НСО.

„По време на инцидента седях на задната седалка отдясно - задължителното ми място за сядане по протокол. В продължение на близо 40 минути бях във видеоконферентен разговор с моя екип, като инцидентът се случи по време на този разговор. Затова не следях движението и как се случи всичко. Много съжалявам за загубата на живота на водача и сега просто се надявам, че бързата реакция на хората от бърза помощ и пожарната, хората, които веднага се притекоха на помощ, да доведе до спасяването поне на живота на Красимира, благодарение и на невероятния екип в болницата в момента. Нито сме бързали за нещо, нито е имало инструкции да се бърза - поредни ужасни медийни спекулации“, допълва Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


476
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
332
0
 
19
 
! Отговори
...! преди 3 месеца
Лъжливото канадче! Никой вече.не ти се връзва на лъжите! Те му били назначили.охрана, и той бил принуден да се съгласи? И всички му се вързахме? Жалко за човека! За Кики Ментето не ми е жал! Той отдавна си има психични проблеми, за които дълго има да плащаме!
331
1
 
14
 
! Отговори
Строител на България преди 3 месеца
Абе, така ще гази човекът българи , защото не е имало парапети на кръстовището. Поне един-два парапета да бяха направили тия от "Партията на Пудела" докато управляваха !
330
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Много моля,някой да ми сподели.В колко часа е срещата Фюри и Усик тази вечер? Благодаря предварително!-:)
329
0
 
18
 
! Отговори
Историк преди 3 месеца
Бащата на тоя наглец сигурно го е събрал като семе направо от рогозката , на която го е правил . Такова *** България не е позволявала да се пръкне никога в политиката ! Но ето , че стана ! Затова сме стояли толкова векове под робство - от простотията си като народ!
328
0
 
16
 
! Отговори
МиР преди 3 месеца
А защо не си с охрана, докато мяташ крачоли сам нагоре-надолу по Шишман по никое време?
327
0
 
20
 
! Отговори
Изумен преди 3 месеца
Кой ще тръгне да заплашва един кретеноиден ,гелосан пуяк ? Та никой не го има за човек , той ломото за оправдание! Я , сиктир , бе, откъснат кленов лист , скойто някой си е избърсал г.за !
326
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Само дето не е карал Петков, а шофьорът, който е племенник на Радев.
325
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Принудиха ме да пътувам с джипа!
324
8
 
6
 
! Отговори
Йордан преди 3 месеца
Добре, че Киро не е някоя мутра като Борисов, дето мачкаше хората като мухи с колата си...
323
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Повръща ми се от изме кяра на снимката.
322
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И Киро продължава да лъже и цялата шайка около него Божанков синът му стреля с револвер по леля си и пак си продължава напред нахални нагли на какво разчитат ала бала са заредили сигурно и е и престъпници НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА
321
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Молете се за Кирчо да не го ликвидират, че ще го героизират и фондация ще му направи Лена. Извинявам се, Гугъл ми сменя думите. Подиграва се с нас.
320
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
толкова много лъжи
319
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Молете се за Кирчо да не го ликвидират, че ще го тероризират и фондация ще му направи Лена.
318
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Никакво НСО не може да спаси никой, който е под заплаха. Нали Трактора беше с охрана? Е? Кво стана??? Думнаха го в главата. При това Алексей Петров беше преподавател на службите за сигурност и подготвяше бъдещи охранители.
317
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Киро е милионер да си наеме охрана защо ползва държавна безплатна е мошеник
316
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
След като се съвзел в Дупница, Петков бил изпратен в Харвард, а оттам се прибрал с 60 млн. лв. Тези заплахи не са от сега. Да си плаща охраната! Руските бодигардове щом не могат да го пазят понеже им бил инвестиция, да му плаща охраната този, на който Кирчо е инвестиция! За България Петков е опасност, а не инвестиция.
315
8
 
9
 
! Отговори
Боко и ШИШИ преди 3 месеца
Гласуваш за ГЕРБ получаваш ШИШИ свинята ДПС. Бог да пази България от Боко и свинята
314
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Асен документирано е взел от енергетиката 5 милиарда и нещо а парламента го задължи да върне 1 милиард и безнаказано пак Асен ходи и лъже нагло за газовите комисионни дето си ги взеха за сделката Чаталджа за невижданата инфлация за саботажите на цялата инфраструктура на държавата за цялата анти кампания на омраза на разделение вече 3 год няма правителство държавата ни е наникъде а тези богатеят
313
2
 
9
 
! Отговори
Мисля си преди 3 месеца
Че обществото щеше да спечели, ако шофьора на другата кола беше оцелял, а към оня свят беше отпътувал просто Киро. За всички щеше да е по-добре. И майка му нямаше да жали за него.